Jouluinen kookos-glögikakku

tunnetila: herkuttelu

skyr

*yhteistyössä Skyr*

Vähensin viime keväänä sokerin käyttöä. Aluksi mussutin illat pitkät stevialla tai maltitolilla maustettuja karkkeja, ja yritin niiden avulla päästä eroon sokerikoukusta.

Muutaman viikon kuluttua sokerinhimo helpotti, ja sen jälkeen opettelin herkuttelemaan muullakin kuin karkilla tai suklaalla. Yksi yleisimmistä jälkkäreistäni oli tuolloin hedelmärahka. Purkki kermaa, purkki rahkaa ja sekaan omena, banaani, päärynä ja viinirypäleitä. Tuosta herkusta pitivät kaikki, ja yhdestä satsista herkutteli monta iltaa.

Toki hedelmissäkin on paljon hedelmäsokeria, mutta välttelin pääasiassa lisättyä sokeria, joten hedelmistä saadun sokerin sallin itselleni. Muissa tuotteissa otin nyrkkisäännöksi sen, että söin tuotteita, joiden sokeripitoisuus oli alle 5g.

Kevään aikana löysin islantilaiset Skyr-rahkat, joissa mausta ei tingitty vaikka niiden sokeripitoisuus oli alle 5%. Söin rahkoja sellaisenaan, käytin niitä osana smoothieita ja nappasin treenikassiin mukaan Skyrin näppäriä juotavia rahkoja.

Kun Skyriltä sitten ehdotettiin yhteistyötä ja pyydettiin keksimään jouluinen herkku Skyrin tuotteita käyttäen, otin haasteen ilolla vastaan.

cake2cake21cake20cake3

Jouluinen kookos-glögikakku (10 – 12 annosta)

Pohja

200 g piparkakkuja
75 g margariinia

Täyte

6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 prk Skyr kookosrahkaa
2 rkl sitruunanmehua

Glögikiille

2 liivatelehteä
1,5 dl glögiä

Pinnalle jäisiä karpaloita

****************************************

cake16

Murskaa piparkakut blenderillä. Sulata rasva. Sekoita rasva piparkakkumuruun ja painele massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Liota liivatteita 10 min kylmässä vedessä. Vatkaa kermavaahto. Kaada Skyr-rahkat toiseen kulhoon ja sekoita.

Kuumenna sitruunanmehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Valuta mehu ohuena nauhana rahkan sekaan. Muista sekoittaa koko ajan.

Kumoa joukkoon kermavaahto ja sekoita varovasti. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.

Valmista glögikiille. Liota liivatteita 10 min kylmässä vedessä. Kuumenna glögi  ja sekoita siihen liivatteet.

Jäähdytä glögiseos haaleaksi ja levitä se varovasti kakun pinnalle.

Laita kakku hyytymään jääkaappiin noin viideksi tunniksi, tai anna sen hyytyä yön yli.

Ennen tarjoilua ripottele päälle jäisiä karpaloita tuomaan kakkuun raikkautta ja kirpsakkuutta. Voit koristella kakun myös muulla haluamallasi tavalla.

****************************************

cake17cake11cake14cake18

Skyrin jälkkärirahkoista suosikkini on sokeriton, makeutusaineella makeutettu samettisen pehmeä kookosrahka. Kakusta tuli kookosrahkalla ja kermapurkilla niin makea, ettei siihen olisi tullut mieleenkään lisätä enää sokeria. Täydellisen makuparin makealle rahkalle antoivat jäiset kirpeät karpalot.

Sokeriton kakku ei kuitenkaan ole, sillä valmisglögissä ja -piparkakuissa on molemmissa rutkasti sokeria. Jouluna jos koska voi kuitenkin vähän luistaa itselle asetetuista rajoitteista.

Kuten kuvista näkyy, olen keittiössä aika suurpiirteinen. Piparkakkupohja polveilee ja kiille ei ole varmaan yhdestäkään kohtaa optimipaksuudessaan. Täydellisyyttä tärkeämpää minusta on kuitenkin sympaattisuus, rento asenne ja hyvä maku. Tämä ajatus pätee leivonnan lisäksi ihan koko elämään!

5

(8) Kommentit

  1. Mari says:

    NAM!!! <3 <3 <3 Just hyvä ja kaunis kakku. Täydellisyys on vain tylsää. 🙂

    1. Ihana Mari, kiitos kivoista sanoistasi! 🙂 Ja totta, täydellisyys on tosiaankin tylsää. 🙂

  2. Emilia says:

    Hyvä sua! Näyttää ja varmasti myös maistuu todella hyvälle! Tekijänsä näköinen kakku :*

    1. Jee, kiitti Emilia tsempistä! Toin kakun töihin ja siitä tuli menestys! Meni hetkessä ja helppo resepti tuli jaettua moneen otteeseen. 🙂

  3. Johanna says:

    Hieno kakku! ? Oma Skyr-suosikkini on se popcorn-caramel. Suosittelen maistamaan!

    1. Kiitos Johanna! <3 Mäkin tykkään popcorn-Skyristä ja ostankin sitä aina edes yhden kun Skyriä ostan.

  4. Tarja says:

    Ooh! Kookos-Skyr on mun lemppari! Tätä pitää kokeilla! ?

    1. Jee, kookos-Skyr on minunkin herkkuani! Meillä on niin sama maku monissa asioissa Tarja! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.