Auringon vaikutus

tunnetila: onni

 photo 2204kooste1.jpg

 photo 2204kooste2.jpg

Takana on kolme päivää auringonpaistetta ja minä olen kuin uusi ihminen. 

Toissa viikonloppuna ulkona oli kylmää ja sateista ja oloni oli väsynyt ja nuutunut. Tein ruoaksi pizzaa ja hain Stockalta valmissalaattia sillä ruoanlaitto ei jaksanut kiinnostaa. Makasin viikonlopun sängyssä suklaata mussuttaen ja tuijotin tv:tä lähes aamusta iltaan. Piti siivota ja pyykätä, en tehnyt niistä kumpaakaan. Väsytti ja harmitti. Piti kerätä voimia rankan viikon jälkeen mutta tuo velttoilu tuntui vain vievän kaikki voimat. Myös työviikko alkoi sateisissa merkeissä ja työnteko ei kiinnostanut pätkääkään. Alkuviikko tuntui menevän samalla rämpimisellä ja matalalennolla eteenpäin kuin viikonloppukin.

Viime viikonloppuna taas paistoi aurinko! Sain auringosta valtavan energian puuskan ja touhusin koko viikonlopun. Pesin pyykkiä, siirsin talvivaatteet pois ja vaihdoin keväisempiä vaatteita tilalle. Huolsin kaikki (omat ja miehen) talvikengät ja pistin ne jemmaan ensi talvea varten. Siivosin, laitoin molempina päivinä ruokaa (lämminsavulohi-pinaatti-rucola-lasagne oli ihanaa!) ja lenkkeilin molempina päivinä upeassa säässä. Sain myös järjesteltyä ja mapitettua pöydällä lojuvat paperit ja ehdimme suunnitella vähän kesälomareissua. Ihan huippua! Energia virtasi ihan eri tavalla mitä viikko sitten, ja arvaatte varmaan että työviikkokin lähti käyntiin täysin eri tavalla kuin synkistelyviikonlopun jälkeen.

Miten säällä voikin olla näin suuri vaikutus mieleen ja olemiseen! Vaikuttaako sää teihin samalla tavalla? Saatteko kaipaamaanne energiaa auringosta vai oletteko parhaimmillanne tai vaikkapa luovimmillanne syksyn pimeinä iltoina?

0
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Tinny
  22/04/2013 at 18:11

  Mulla on ihan sama vika 🙁

  Jos on harmaa päivä, niin tuntuu ettei herää kunnolla ollenkaan ja kaikki asiat vaan turhauttaa, vaikka ne ois miten pieniä hommia. Jos taas paistaa aurinko, niin herään helposti reippaana ennen seitsemää ja saan päivän pakolliset hommat alta jo ennen puoltapäivää… Huono puolihan tässä on se, että sitä viettää optimaalisen ulkoilusään aina sisätiloissa tekemässä töitä 😛

  • Reply
   Nina
   23/04/2013 at 11:43

   Hah, näin on! Hirvittävä touhuiluenregia ja kerrankin kaunis sää ulkona on ihan tyhmä yhtälö. 😀 Tänään on taas ulkona tylsän harmaata ja puhti ihan poissa. Ärsyttävää olla näin ”säiden armoilla”. 🙂

 • Reply
  HeidiV
  23/04/2013 at 12:17

  Minäkin olen mielialoiltani ”säiden armoilla” 😀 Herään aurinkoisina aamuina helpommin. Hyvällä säällä jaksan olla töissä arkisin sekä touhuta viikonloppuisin. Heti kun on harmaa sää, mielikin on harmaa…

  Kohta lähden Hampuriin, sielläpä onkin jo ihan kesä, +18 astetta lupaillaan, jopa…

  • Reply
   Nina
   23/04/2013 at 15:03

   Oi, ihanaa Hampuria sinulle Heidi! En ole koskaan käynyt kunnolla Hampurissa. Olen ajanut ainoastaan Hampurin läpi bussilla muutamaan otteeseen ja kerran pysähdyttiin sen verran että syötiin hampurilaiset Hampurissa. Se oli silloin lukioikäisenä tosi hauska vitsi. 😀

 • Reply
  Anonymous
  23/04/2013 at 18:19

  Mikä on tämä ihana lasagne-ohje?! Kiitos kaunis, Tuulia

  • Reply
   Nina
   24/04/2013 at 17:35

   Kiitos mielenkiinnosta Tuulia, taidanpa tehdä lasagnesta ihan oman postauksensa. Kiitos ideasta, tiedossa on blogini ensimmäinen reseptipostaus! 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.