Punainen espresso ja muita uusia juttuja

tunnetila: tyytyväisyys

Paras tapa aloittaa päivä on astua sisään uudistuneeseen Fazerin kahvilaan ja kuulla sanat ”Tervetuloa aamiaiselle! Valitse tiskistä mitä haluat, saat maistaa vaikka ihan kaikkea!” Voi kyllä, olisin ihan varmasti maistanut kaikkea jos minulla olisi ollut aikaa istua munkkivuorelaisessa Fazerin kahvilassa notkuvien herkkupöytien äärellä iltaan asti ja jos olisin saanut ottaa välissä pienet nokoset täyden vatsani kanssa. Olin kuitenkin menossa aamiaiselta suoraan töihin joten kireän aikatauluni puitteissa valitsin maltillisen, mutta sitäkin erinomaisemman aamiaisen joka sisälsi tuorepuristettua appelsiinimehua, kirpeän raikkaan power-smoothien, uskomattoman herkullisen Grand Blanc -leivän vuohenjuustolla ja red espresson.

Eilisellä lehdistöaamiaisella pääsin tutustumaan uudistuneeseen Fazer Café Munkkivuoreen ja kuulemaan Fazerin uusista tuotteista ja tuulista. Fazer Café Munkkivuori on ollut samalla paikalla jo vuodesta 1959, ja juuri valmistuneella ilmeuudistuksella on tavoiteltu samaa kaupunkilaista ja kansainvälistä tunnelmaa, mikä ensimmäisessä Suomeen perustetussa Fazerin kahvilassa (Kluuvikatu) oli sen perustamisvuonna 1891. Tuolloin Karl Fazer toi uuden kahvilan myötä Helsinkiin raikkaan tuulahduksen Pariisia ja keskieurooppalaista kahvilaelämää.

Myös uuden kahvilan myötä lanseerattu palvelukonsepti on peruja siltä ajalta kun kahvilaan mentiin nauttimaan herkkujen lisäksi myös yksilöllisestä palvelusta. Uudessa konseptissa asiakkaalle tarjotaan mahdollisuus hyödyntää kahvilaemäntien osaamista ja palvelualttiutta ja kahvila tarjoaa asiakkaille mm. tuotetietoutta ja pöytiin tarjoilua. Vaikka tiskiltä ja linjastosta tilaaminen on tätä päivää ja jonossa seisomiseen on tottunut, niin pöytiin tarjoilu tuo kahvihetkeen ihan erilaisen ylellisyyden tunnun.

 

Kahvilan ilmeen lisäksi myös tuotevalikoima oli uudistunut. Jättimäisiä artesaanileipiä saa halutessaan ostaa kotiin, tai samaista leipää voi nauttia kahvilassa herkullisten täytteiden kera. Oma vuohenjuustoleipäni oli erinomainen. Vähän kuitenkin harmitti etten jaksanut maistaa myös toista tarjolla ollutta leipää jonka päällä oli kylmäsavulohta ja uppomuna. Ensi kerralla maistan ehdottomasti myös tuota uutuutta.

Kiinnostavin uusi juttu minulle teen juojana oli red espresso (ylin kuva). Red espresso on espressokeittimellä valmistettava rooibos-tee jonka voi valita tarjoiltavaksi espressona, cappucinona, lattena tai jääteenä. Fiilis pikku kupista juomaa ryystäessä on samanlainen kuin joisi vahvaa (kahvista tehtyä) espressoa, mutta todellisuudessa juoma on kofeiiniton vaihtoehto stydille espressolle. Pienen red espresson kaverina tarjoiltiin hunajaa ja päälle suositeltiin ripoteltavan kanelia. Maistoin ensimmäisen tilkan espressoa sellaisenaan ja juoman maku oli tyrmäävän kitkerä. Sen jälkeen sekoitin juomaan hunajaa ja laitoin päälle kanelia ja maku muutui heti lempeämmäksi. Voin jopa sanoa että pidin juomasta. Juoma on hyvin erikoista, mutta jos piipahdatte Fazerin kahvilassa niin suosittelen maistamaan red espressoa jos sitä on tarjolla. Uudet makuelämykset ovat aina kokeilemisen arvoisia.

Vaikka uusia tuotteita on tuotu valikoimiin, niin vanhat klassikot perunaleivoksista bebeihin pysyvät edelleen listalla. Hyvä niin, sillä asioin hyvin usein Fazerin kahviloissa ja jos pääruoka tai tilaamani leipä silloin tällöin saattaakin vaihdella, otan aina jälkiruoaksi tryffelijäätelöpallon. Fazerin tryffelijäätelö on yksi parhaista asioista maailmassa. Toivottavasti se ei poistu valikoimista koskaan!
Munkkivuoren ostarilla oleva Fazer Café on saanut nyt ensimmäisenä muodonmuutoksen päätökseensä ja seuraavaksi uudella konseptilla avataan Fazer Café Messukeskukseen ja Itikseen. Samalla konseptilla ollaan menossa myös ulkomaille ja tarkoituksena on avata kahviloita Ruotsiin ja Venäjälle.
Jos kahviloiden tuotevalikoima, tuotteiden laatu ja tuoreus, sekä henkilökohtainen palvelumalli noudattavat kaikissa ketjun kahviloissa samaa linjaa, en näe mitään estettä miksei Fazer onnistuisi valloittamaan myös naapurimaiden kuluttajia. Take away -kahvien mukaan nappaaminen ja kiireessä hörppiminen alkaa olla jo menneen talven lumia ja ihmiset arvostavat koko ajan enemmän ja enemmän rauhoittumista hyvän, kuppi kerrallaan valmistetun premium -kahvin äärellä.
0
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Nina
  14/08/2013 at 07:35

  Nyt tuli nälkä ! 🙂 Millä kameralla nuo kuvat on kuvattu ? Hyvää jälkeä tekee joka tapauksessa.

  • Reply
   Nina
   14/08/2013 at 15:51

   Nina, usko tai älä, otin nuo kuvat puhelimella!! 😀 😀 Ja vielä kaiken lisäksi vanhalla iPhone4:lla jonka kamera on aika kehno uusiin kännykameroihin verrattuna. Hyvässä valossa näemmä myös tuossa pikkuisessa on potkua! 🙂

 • Reply
  CurryKaneli
  14/08/2013 at 14:19

  Jos en olisi mökillä, niin heti huomenna meneisin käymään tuolla Munkassa. Koekeilu jää siis syksyyn. kiitos ihanista kuvista.

  • Reply
   Nina
   14/08/2013 at 15:53

   Ihanaa CurryKaneli että tykkäsit kuvista! Ja hei, jos menet syksyllä piipahtamaan uudistuneessa kahvilassa Munkassa niin maista tuota red espressoa. Se on todella erikoista eikä kaikki välttämättä pidä siitä, mutta keksintönä se on niin villi että minun on pakko maistaa sitä vielä toistekin. 🙂

 • Reply
  HeidiV
  15/08/2013 at 13:51

  Kiitos vinkistä ja herkullisista kuvista 🙂 Pitääpä seuraavalla Hesan-reissulla pistäytyä tuolla…

  • Reply
   Nina
   15/08/2013 at 18:48

   Suosittelen pistäytymään, varsinkin jos tulette autolla niin tuonne on helppo hurauttaa. Voisitte ottaa vaikka mut mukaan. 🙂

 • Reply
  Jonna
  23/08/2013 at 09:16

  Haa, siis mulla oli jäänyt tää ihan välistä!

 • Reply
  Ihminen on sitä mitä hän syö | Tunnetila
  24/02/2014 at 08:31

  […] todella maistamaan noita Fazerin muhkeita voileipiä. Maistoin niitä ensimmäisen kerran viime elokuussa kun Fazer lanseerasi uuden kahvilakonseptinsa, ja sen jälkeen on ollut pakko käydä säännöllisin väliajoin herkuttelemassa noilla […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.