Viikon menovinkit

tunnetila: hauskuus

clipper lippa1
Minusta on tullut todella laiska käymään tapahtumissa. Vielä muutama vuosi sitten jaksoin kiertää innolla esimerkiksi kaikki Design Weekiin liittyvät, minua kiinnostavat tapahtumat näyttelyistä Design Markettiin ja muihin oheistapahtumiin. Taiteiden yön ohjelman selaaminen ja illalle oman aikataulun tekeminen oli hauskinta ikinä ja elokuvissa kävin useamman kerran kuukaudessa. Nykyään skippaan automaattisesti jokaisen viikonlopulle sattuvan tapahtuman ja saman kohtalon kokee myös valtaosa viikolla järjestettävistä jutuista. Menetän valtavasti kivoja juttuja, mutta joskus se eniten itselle antava asia voi olla koti-ilta ja jonkun täysin turhan tv-ohjelman tuijotus.

Nyt on kuitenkin meneillään muutama niin kiva juttu että näistä haluan vinkata Teille ja näihin osallistun varmasti itsekin. Ensimmäinen kiva tempaus on Clipperin lippakioski Kansalaistorilla. Lippakioskissa jaetaan teetä ohikulkijoiden hyviä tekoja vastaan ja tempauksen missiona on levittää hyvää mieltä kaupunkilaisiin. Olen kävellyt lippakioskin ohi jo pariin kertaan ja olen molemmilla kerroilla napannut mukillisen teetä mukaani. Ensimmäisellä kerralla koin ansainneeni teemukillisen sillä olin juuri auttanut kaupassa vanhusta hänen ruokaostostensa kanssa. Toisella kerralla kirjoitin lippakioskin liitutauluun ohjeen kanssaihmisille. Kirjoitin tauluun ”Ole ystävä!”. Tuolla vinkillä saa varmasti paljon hyvää aikaan! Käykää nappaamassa teetä mukaanne ja tehkää itsenne ja joku muu iloiseksi! Clippakioski on auki vielä muutaman päivän, eli 26.9 asti aikavälillä 8-17.

clipper lippa3
clipper lippa2

Toinen kiva, niin ikään ilmainen tapahtuma on eilen avattu Lumenen pop-up kulmabaari. Kyseessä on ihan uusi konsepti jonka ideasta tykkään kovasti. Lumene on siis pystyttänyt pop-up kulmabaarin osoitteessa Unioninkatu 25 (Torikorttelit, Basso Radion showroom-tila) ja tuolla ”baarissa” voi käydä laitattamassa kulmansa veloituksetta kuntoon. Esillä on myös Lumenen syksyn uutuustuotteita joita pääsee paikan päällä ihailemaan. En päässyt mukaan pop-upin avajaisiin, mutta aion ehdottomasti piipahtaa baarissa hakemassa vähän uutta ilmettä kulmiini. Kulmabaari on auki arkisin klo 13-19 aina 3.10. asti.

Tällä viikolla on myös meneillään Rakkautta ja Anarkiaa -leffafestari jonka tarjonnasta löytyy vuosittain todellisia elokuvan helmiä. Vaikka elokuvissa käyntini on viime vuosina vähentynyt aika radikaalisti, niin vuosittain järjestettävät, tammikuun lopussa oleva Docpoint dokumenttifestari ja syyskuussa vietettävä Rakkautta ja Anarkiaa ovat edelleen ne leffavuoden kohokohdat joille on ihan pakko aina osallistua.

Ja lopuksi vielä vinkki teatterista kiinnostuneille. Vietin viime viikonlopun perheeni kanssa Jyväskylässä ja kävimme katsomassa ensi-illassa Jyväskylän kaupunginteatterissa yhden suosikkinäytelmistäni, Arthur Millerin Kauppamatkustajan kuolema. Rakastan näytelmän filmatisointia (Dustin Hoffmann on järisyttävän upea Willy Loman) ja siksi jännitin kovasti miten tuo teos istuu suurelle näyttämölle Jyväskylässä. Näytelmä oli ihan huikea! Olin niiiiin onnellinen upeista näyttelijäsuorituksista, todella toimivista lavasteista ja vaikuttavasta musiikista, etten olisi onnellisempi voinut olla. Synkkähän tuo tarina on, mutta niin totta ja ajankohtainen vielä tänä päivänä vaikka näytelmä on ensiesitetty jo vuonna 1949. Jos teatteri kiinnostaa niin suosittelen ehdottomasti tänä syksynä buukkaamaan teatterimatkan Jyväskylään!

0
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.