Kynnet kuntoon

tunnetila: touhuilu

kynnet0510_2Viikonlopuissa parasta on ne hetket, kun tajuaa ettei ole mitään tekemistä. Silloin on ihana varata muutama tunti henkilökohtaisille ”huoltotoimenpiteille”. Olen hoitanut käsiäni (kuorinta, kynsinauhat, kynnet, lakkaus) viimeksi elokuun alussa, ennen Tukholman matkaani. Viikonloppuna oli viimein aikaa rauhoittaa yksi päivä itsensä hemmotteluun, ja olipa ihana pistää myös kädet pitkästä aikaa kuntoon.

Tykkään edelleen Oversan kynsilakanpoistoaineesta ja ostan sitä aina Tallinnassa käydessäni. Näppärä pumppupullo ja tuotteen kohtalaisen miellyttävä tuoksu ovat ehdottomat plussat. Tuote tekee myös pääasiallisen duuninsa hyvin, eli poistaa lakan kynsistä erinomaisesti.

kynnet0510_1Tarvitsin kesällä uuden aluslakan. Toivoin, että sama lakka soveltuisi niin kynsilakan alle kuin päällyslakaksikin. Kysyin kosmetiikkaosaston myyjättäreltä aluslakkasuositusta ja hän vei minut välittömästi YSL:n osastolle. ”Tämä! Tämä on ehdottomasti paras, ja soveltuu myös päällyslakaksi.”

Niinpä ostin YSL:n La Laque Couture Base and Top Coatin. Olen käyttänyt lakkaa nyt muutaman kuukauden ja täytyy kyllä sanoa että tykkään tuotteesta. En tosin ymmärrä mikä siinä on niin erinomaista että myyjätär valitsi tuotteen kaikkien muiden sijaan, mutta lakka pitää kynsilakan pitkään hyvänä ja suojaa kynsiä värjäytymiltä. Jos tunnette paremmin kynsilakkojen koostumuksia niin olisi kiinnostava tietää mikä tekee toisesta aluslakasta toista paremman ja pysyvämmän.

Kynsiin halusin tällä kertaa laittaa jotain oikein kirkasta ja syksyä piristävää sävyä, mutta vitsit kun Lumenen uusi Frosted Pearl Effect geelilakka (sävyssä 35 Aamuinen sade)* on vaan niin ihana, että sorruin siihen taas. Lakan sävy on kauniin hienostunut (ehkä makuuni inasen liikaa lilaan siftaava, mutta kaunis silti) ja lakan mattapinta tuo lakkaan lisää ylellisyyttä. Kyseessä on ehkä kaunein tekstuurilakka mitä olen koskaan kynsilläni kokeillut. Eli sillä mennään taas. Ensi kerralla lakkaan kynteni vähän jollain räväkämmällä sävyllä, vaikkapa Lumenen uudella Roosa Nauha -kampanjaan lanseeratulla pinkillä lakalla joka näyttää ainakin pullossa täydelliseltä!

kynnet0510_3Normaalisti laitan vielä kynsilakan päälle OPIn pikakuivattajan, RapiDry Top Coatin, mutta tämän helmiäisen mattalakan päälle ei sitä tarvitse. Mattalakka kuivuu nopeasti ilman kuivattajaa ja lakan pinta jää sellaisenaan ihanan karheaksi.

Kynsinauhat hoidin vielä testiin saamallani Sally Hansenin kynsinauhavoiteella*. Valkoista teetä ja kurkkua sisältävä voide on valittu Cosmopolitan Beauty Awardseissa yhdeksi vuoden 2014 kosmetiikkavoittajista. Purkin ulkonäkö on hauskan karkkimainen ja pahimpina käsien/kynsien kuivumiskausina se kulkee näppärästi mukana pienessäkin käsilaukussa.

Kynsinauhatuotetta kannattaisi käyttää vaikkapa joka ilta ennen nukkumaan menoa, mutta miten ihmeessä tuo pieni juttu on niin vaikea muistaa? Olen nyt ottanut purkin läppärin viereen ja sudin sitä kynsinauhoilleni aina kun muistan. Tuo muistaminen tapahtuu kuitenkin valitettavan harvoin…

Onko Teillä joku kynsituote jonka nimeen vannotte? Millä brändeillä on mielestänne parhaat lakat, pikakuivattajat tai kynsiä hoitavat tuotteet?

0
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Sini/Nautiskellen
  09/10/2014 at 09:34

  Pääosin käytän Mavalan lakkoja – tykkään pienistä pakkauksista. Mavalan MavaDry on myös mielestäni ihan paras pikakuivattaja. Tällä hetkellä kynsissä on nude (Essien) lakka ja Lumenen ihanaa glitterlakkaa nimettömissä tuomassa vähän blingblingiä 🙂 Seuraavaksi aion kyllä laittaa kirkasta punaista!

  • Reply
   tunnetila
   11/10/2014 at 14:17

   Mavalan lakkojen purkkikoko on kyllä täydellinen! En itsekään osta isoja lakkoja sillä yksi suuri lakka kestää käytössäni helposti kymmenen vuotta, ja siinä ajassa se menee jo pilalla moneen kertaan. 🙂

 • Reply
  Vimps
  09/10/2014 at 10:26

  No nyt kysyit kynsilakkafanaatikolta, joka on kokeillut lukuisan määrän eri kynsilakkamerkkejä. Haluan värilakaltani kestävyyttä (emmekö me kaikki?), ja vuosien empiiristen kokemusteni perusteella voin suositella Orlya, OPIa ja Essietä. Näiden lakat pysyvät, ja nykyään Orly on ohittanut jopa OPIn suosikeissani.

  Oma kynnenhuoltorituaalini on nykyään seuraavanlainen:
  1 | hoitolakka estämään liuskoittumista
  2 | aluslakka
  3 | värilakka
  4 | päällyslakka.

  Ensin tietysti viilataan kynnet lasiviilalla, tai jos se on säpäleinä, kuten tällä hetkellä, hiekkapaperiviilalla. Pikakuivattajia en käytä, koska ne kuivattavat kynsiä, ja se taas edistää liuskoittumista.

  Alus- ja päällyslakkoja löytyy itseltäni tällä hetkeltä Essieltä ja OPIlta, ja pyrin käyttämään värilakan kanssa saman merkin alus- ja päällyslakkoja.

  • Reply
   tunnetila
   11/10/2014 at 14:15

   Oho, vai kuivattaa pikakuivattaja lakan lisäksi kynsiä! Tuota en ole tiennytkään. Minulla ei ole oikein koskaan aikaa/malttia odottaa lakan kuivumista ja siksi käytän kuivattajaa. Kiitos kun kerroit tuosta, täytyy yrittää jatkossa käyttää kuivattajia vähemmän. Ja tuo hoitolakka ihan alimmaiseksi on minulle uutta, sitäkin olisi varmasti hyvä joskus testata.

 • Reply
  Kaisu / Mekkokaappi
  10/10/2014 at 08:06

  Olen suunnitellut kynsienlakkausta ylipäätään, jo usean päivän ajan, saatetaan jo puhua viikoista =) Kynsienlakkaus kuuluu arjessani siihen kategoriaan, jota tehdään muun väen mentyä nukkumaan muuten en ehdi ikinä saamaan niitä kuivaksi, kun jo kuuluu esim. ”Pyyhkimään!” =)

  Käteni ja kynteni kuuluisivat ehdottomasti kategoriaan ”hoida niitä edes jotenkin”. Kynsinauhavoiteenkin omistan mutta käyttö taisi jäädä pariin kertaan. Käsivoiteita on kotona yöpöydällä, vessassa sekä tietsikan vieressä ja töistäkin löytyy. Välillä kannan laukussakin. Mutta käyttämättä ne sitten kuitekin jää. Mikähän siinäkin on niin vaikeaa ennen nukkumaanmenoa rasvata kädet.

  Käsieni ja kynsieni surkean jaman huomaan yleensä kaupan kassalla ja kontrastia lisää yleensä vielä kassaneidin huolitellut geelikynnet.

  Ehkä mä vielä opin.

  • Reply
   tunnetila
   11/10/2014 at 14:10

   Heh, tunnistan niiiin tuon tunteen kassalla! Ja monilla kassaneideillä on oikeasti geelikynnet tms. sillä ne ovat heillä niin näkyvä osa työtä. Mutta kyllä, usein oma lohkeillut lakka hävettää noissa tilanteissa vietävästi.

   Käsivoiteita olen itsekin ripotellut kaikkialle ja niitä minun tuleekin käytettyä, mutta tuo kynsinauhavoide, se unohtuu aina!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.