tunnetila: tykkäys
Kävin kuluneella viikolla kahden uuden ruokakirjan julkkareissa. Onpa taas lisää upeita keittokirjoja joista voin kaivella uusia reseptejä testattavakseni, jihuu! Toinen uusista kirjatulokkaista on nimeltään Välipalat – Virtaa superfoodeista* (Hanna Sumari/Marjo Kauppila/Monna Pursiainen/Aino Mäkelä).
Jos ruokavaliossani on jotain muutettavaa, niin välipalat on ruokavalioni yksi suurimmista epäkohdista. Niin helposti tulee napattua välipalaksi pari leipäpalaa (päällä AINA juustoa) tai perus jogurttiannos. Vaihtelu ja monipuolisuus olisi todella tervetullutta välipaloihini.
Saan yleensä näppylöitä jo pelkästä sanasta ”superfood”, ja etukäteen pelkäsin välipalakirjan jokaisen reseptin sisältävän jos jonkinlaisia siemeniä tai spiruliinoja. Ilahduin todella kun kaksi ensimmäistä lukemaani reseptiä kuului seuraavasti:
– Villisti violetti smoothie: mustikoita, avokadoa, päärynä, mantelimaitoa tai maitoa
– Nopeat porkkanalätyt: kaurahiutaleita, porkkanaraastetta, kananmuna, oliiviöljyä, kuivattuja yrttejä, suolaa
Ihanaa, resepteissä on tavallisia raaka-aineita joita saa jokaisesta lähikaupasta! Toki iso osa resepteistä sisältää siemeniä, proteiinilisiä, superfoodiksi kutsuttuja marjoja ja muita viime vuosina terveellisen ruokavalion osaksi nousseita tuotteita, mutta tärkeintä on että aina ei tarvitse hifistellä, vaan joskus voi käyttää välipaloihin vaikka ihan perus porkkanaa.
Huomenna alkava viikko tulee olemaan minulle taas todella rankka. Istun työpäivien jälkeen luennoilla maanantaista keskiviikkoon ja perjantaina saan vanhempani Helsinkiin koko viikonlopuksi. Torstai-ilta on ainoa ilta koko viikolla kun pääsen kotiin ennen Kymmenen uutisia. Hirvittää jo etukäteen.
Päätin hakea Välipalat -kirjasta heti apua hektiseen aikatauluuni ja valmistaa tänään jo valmiiksi terveellisiä ja sokerittomia välipaloja ensi viikolle. Ajattelin tehdä todella helpolta kuulostavia myslipatukoita ja vielä helpompia energiapatukoita (näihin ei tarvita edes uunia), joiden lähes kaikki raaka-aineet löytyivät jo valmiiksi kaapista. Enää täytyy hakea kaupasta maapähkinävoita ja kuivattuja karpaloita, sitten pääsen testaamaan miltä uutuuskirjan välipalapatukat maistuvat.
Kivaa sunnuntaita Teille kaikille!
Välipalat – Virtaa superfoodeista
Hanna Sumari/Marjo Kauppila/Monna Pursiainen/Aino Mäkelä
Kuulostaa hyvältä! Minäkään en jaksa kiinnostua spiruliinoista tai muista kummallisuuksista. Jos testaat noita patukoita niin jakaisitko reseptin täällä? Ellen sitten satu ostamaan kirjaa jo sitä ennen. 🙂
Patukat oli ihan SAIRAAN hyviä!!! Olen syönyt niitä koko viikon välipalaksi ja koukuttanut niihin myös työkaverin. 🙂
Kerro sitten miten patukat onnistui, voiko tällainen keittiötumpelokin saada jotain hyvää aikaiseksi eli oliko reseptit helppoja ja nopeita?! Tsemppiä tiukkaan viikkoon!
Reseptit oli meille keittiötumpeloille sopivan helppoja ja patukoista tuli todella maukkaita. Jaan reseptit sinulle ehdottomasti! Kiitos tsempistä, pahin alkaa olla jo ohi. Enkä nukahtanut luennoille kertaakaan… 😉
Jestas, tämähän kuulostaa hyvältä! Meinaan munkin välipalat kuulostaa aika pitkälti samalta kuin sinun ja huomautan vielä sen, ettei leivässä ja jogurtissa mitään vikaa ole, mutta vaihetlu voisi tehdä terää 🙂
Samaa mieltä, leipä ja jugurtti on hyviä ja nopeita välipaloja , mutta kun niitä on sylnyt yli 30 vuotta niin vaihtelu virkistäisi. Ja kyllä, reseptit lähtee ehdottomasti jakoon. Patukat oli todella hyviä ja todella täyttäviä!
Voi ei! Minä kuulin radiossa jutun noista patukoista, mutta ohje meni sivu suun ja hukkui kuolauksen sekaan… Kuka omistaa ohjeen, haluaisin minäkin
Heh, ihana kommentti Merja! 🙂 🙂 Kysäisen kirjan kirjoittaneilta saanko julkaista reseptin blogissani. Jos saan, niin lupaan että se löytyy täältä tämän viikon sunnuntaina! 🙂