Kaarnamainen kangas

tunnetila: hämmästys

Olen saanut syksyn aikana paljon kehuja Katri Niskasen suunnittelemasta Moss-takistani. Tuntemattomat ihmiset ovat kehuneet takkia ohikulkiessaan ja moni on kysellyt mistä olen takin hankkinut. Ylpeänä olen kertonut takin olevan suomalaista tuotantoa ja ihmiset ovat harmiteleet kun noin kaunista takkia saa ainoastaan niin kaukaa. (Katrin nettikauppa kyllä toimittaa tuotteitaan maailmalle mutta Suomi on amerikkalaisista niin kaukana ettei sinne tai edes sen nettikauppoihin taida olla liiemmälti asiaa.)

Mutta eipä hätää, jos takin kaunis kuosi on se mikä ihmisiä kiinnostaa niin ihan samaa materiaalia olevaa takkia on ollut saatavilla myös täällä! Kivaa untuvatakkia googletellessani törmäsin äsken Gryphon New York -merkkiin jonka tämän syksyn mallistossa on takki, jakku, pusero ja hame tismalleen samaa kangasta kuin takkini!

Vaikka kukaan ei ole minulle koskaan sanonut että kangas olisi Katrin suunnittelema tai millään tavalla uniikki, olen silti jotenkin ajatellut että kaunis kangas on lähtöisin Katrin omista suunnitelmista. Pakko siis myöntää että hämmästyin kovasti kun tajusin että samasta kankaasta on saatavilla muitakin tuotteita. Takin malli ja suunnittelu on toki Katrin käsialaa ja mielestäni Moss-takki on paljon onnistuneempi kuin esimerkiksi tuo Gryphonin vastaava.

Mutta niinhän se menee. Suunnittelija suunnittelee malliston, valitsee kankaat tarjolla olevista ja vaatteet menevät tuotantoon. Harva ryhtyy valmistuttamaan kangasta missään, se tulisi ihan liian kalliiksi. Aika hassua kuitenkin että tuota samaa kangasta käyttää toinen suunnittelija juuri New Yorkissa. Ostin takin tämä syksy mielessäni sillä tuo kangas oli hengeltään ”New Yorkin syksy”. Gryphonin takki näyttää olevan kaikkialta loppuunmyyty joten moni muukin on tainnut olla samaa mieltä.

0

(2) Kommentit

  1. Se on totta, että pyörää on vaikea keksiä uudestaan. Ja varsinkin täällä kotosuomessa tehdä kaikkea pohjatyöstä lähtien. Mielenkiintoisia aikoja elämme täytyy myöntää, kun mikään varmalta tuntuva asia ei olekaan niin varmaa. Hyviä havaintoja sinulla 🙂 Hämmästelen itsekin.

    1. Näin on, harvalla on mahdollisuutta tehdä kaikkea itse alusta asti. Ja vaikka mahdollisuus olisikin niin tuotteiden hinnasta muodostuisi silloin luultavasti niin suuri ettei se kannattaisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.