Päivä Brooklynissa

tunnetila: onni

Kirjoittelin jo Olotilan blogissani viikonloppureissustamme Brooklyniin. Tiedän kuitenkin että blogini lukijat haluavat usein tarkempia vinkkejä kivoista paikoista osoitteineen, joten kerron täällä viikonloppupyrähdyksestämme vähän tarkemmin.

Yövyimme Brooklynin sydämessä, BoCoCan alueella (linkistä löytyy tosi hyvä kartta alueesta!), kivassa NU Brooklyn hotellissa. Hotellin sijainti oli täydellinen ja muutenkin sen puhdas, moderni mutta silti viihtyisä olemus oli juuri sitä mitä pikku lomaltamme kaipasimme.

Hotellin edustalta vasemmalle alkoi ravintola-alue (Smith Street) ja toisessa suunnassa lähes kulman takana avautui Atlantic Avenue ihanine pikku putiikkeineen ja kahviloineen. Olen aikaisemmin kierrellyt Brooklynissa pääosin Williamsburgissa, joten koko BoCoCan alue oli minulle uutta. Alue oli jotenkin täysin omanlaisensa ja siellä oli todella pikkukaupunkimainen tunnelmansa. Hoin koko viikonlopun miehelleni innoissani että tuntuu kuin ulkomailla olisi!

Olen varsinainen herkkusuu ja haluan aina maistella mahdollisimman paljon paikallisia herkkuja missä päin maailmaa olenkin. Löysimme paikallista käsintehtyä suklaata myyvän kahvilan Nunu Chocolates (529 Atlantic Ave. bet. 3rd & 4th Ave.) ja nautiskelimme siellä herkullista kaakaota.
Ostin kotiin tuliaisiksi merisuolalla maustettua suklaata ja jännityksellä odotan miltä suklaa maistuu. Olen koko syksyn yrittänyt löytää täältä hyvää suklaata siinä onnistumatta. Olen ostanut kallista ja halpaa mutta mikään ei vedä vertoja kotimaisille suklaille, anteeksi vain.

Kiertelimme toinen toistaan kauniimpia pieniä antiikkiliikkeitä, kirpputoreja (parhaat kirppikset löytyy kuitenkin Williamsburgista jossa niitä on kymmeniä ihan pienellä alueella (oma suosikkini on Beacon’s Closet jonka toinen liike löytyy myös Manhattanilta)), ja paikallisia tuotteita tarjoavia putiikkeja kunnes nälkä yllätti.

Olimme illallistaneet edellisenä iltana perulaisessa ravintolassa (Coco Roco) hotellimme läheisyydessä, ja silloin huomasimme tien toisella puolella ravintolan jonne päätimme tulla seuraavana päivänä lounaalle. Söimme siis kevyen lounaan Apartment 138:ssa ja täytyy sanoa että molemmat ravintolat olivat erinomaisia ja täysin eri maailmoista.

Tykkäsimme molemmista paikoista valtavasti. Sanonta, vaihtelu virkistää, ei voisi olla enemmän totta!

Pieni viikonloppulomamme Brooklyniin oli erinomaisen onnistunut ja olen iloinen että teimme sen. Olin jo moneen otteeseen perumassa hotellivarausta sillä tuntui typerältä asua hotellissa muutaman metropysäkin päässä kotoa. Onneksi emme kuitenkaan peruneet varaustamme.

Saimme viikonlopun aikana niin paljon uusia kivoja kokemuksia ja makuelämyksiä sekä pientä luksusta arkeen, että sitä ei voi rahassa mitata.

0

(8) Kommentit

 1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Amerikkalainen suklaa ei tosiaan ole hyvää ja hedelmäkarkeissakin pitää varoa punaisia- ne on usein kirsikkaa 😛

  1. Heh, just niin! 🙂 Suomessa punaiset hedelmäkarkit on usein lemppareita, mansikkaa, täällä niiden kanssa saa tosiaan olla varovainen. Paitsi että usean pettymyksen kautta olen ehkä alkanut jo vähän tykkäämään kirsikkakarkeista. Ainakin joistakin.

 2. HeidiV says:

  Vaihtelu virkistää, vaikka olisikin lähimatka 🙂 Kuulostaa ihanalta lomareissulta 🙂

  (Itse odotan vajaan kuukauden päästä toteutuvaa matkaa Riikaan… 3 pv varmasti riittää lomaksi, suunnitelmia on paljon…)

  1. Voi Heidi, Riika on ihana!!! Ja vielä näin joulunaikaan siellä on antistä tunnelmallisempaa. Vanha kaupunki on täynnä valoja ja mummot myyvät laadukkaita käsitöitään kirkon kupeessa. Oi vitsit, pääsisinpä sinne itsekin! Ihanaa matkaa!

 3. Anonymous says:

  Ihania kuvia! Onko toi Bococa lähellä Park Slope aluetta? Sitä suositellaan usein juuri perheille sopivana alueella hyvien kouluen ja juuri pikkukylämäisen fiiiliksen vuoksi. Käsittääkseni siellä pitäisi olla paljon sellasia brownstone taloja yms. Myöskin Forest Hill Gardens ja Kew Gardens on ymmärtääkseni perheille kivoja alueitta. Et olis sanottunu käymään niiden suunnalla? Lumisateisin terveisin, Salamanteri

  1. Samalla suunnalla ovat, Bococa ja Park Slope. Eivät ihan lähekkäin mutta suunta on sama, esim. Williamsburg on ihan toiseen suuntaan. Mutta kauniita paikkoja ovat kyllä, ihan toista kuin Brooklynin pahin shoppailukatu keskustassa. Hyi, siitä en tykkää.

   Forest Hill Gardensissa tai Kew Gardensissa en ole käynyt. Ehkä sitten seuraavalla reissulla, nyt kun ollaan jo kotona. (Äääääää, itkeskelee surkeana.)

 4. Kaunis ja tunnelmallinen blogi, ja ihania ajatuksia täynnä 🙂

  1. Voi kiitos merryhey! Ihana että löysit tänne ja olet viihtynyt. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.