Saunatee

tunnetila: hauskuus

Tein muutama viikko sitten työkavereitteni kanssa kevätretken Hämeenlinnaan. En ole koskaan aikaisemmin käynyt Hämeenlinnan keskustassa ja olinkin aivan haltioissani pienestä ja kodikkaasta kaupungista. Hämeenlinna tuntui olevan täynnä kivoja pieniä butiikkeja, taidenäyttelyitä, herkkuja notkuvia kahviloita ja mutkatonta kotiruokaa tarjoavia ravintoloita. Ihastuin kaupunkiin niin paljon että aloin heti suunnitella viikonloppureissua Hämeenlinnaan, mieluiten lämpimän kesäisenä viikonloppuna.

Emme juuri ehtineet muutaman tunnin piipahduksellamme ostoksille, aika oli varattu tällä kertaa taiteelle, mutta jotain pientä tarttui silti mukaan. Wetterhoffin taloon perustettu hämeenlinnalaisen Kide -taiteilijaosuuskunnan myymälä oli ihana ja ostettavaa olisi löytynyt vaikka kuinka. Maltoin kuitenkin mieleni enkä ostanut myymälästä itselleni mitään. Siskolleni ja vanhemmilleni ostin kuitenkin pienen tuliaisen, muutaman pussillisen saunateetä!

Valtavan suuret teepussit (suurempi pussi oli lähes A4-kokoinen) on valmistettu huokoisesta mutta kestävästä kuitukankaasta ja ne on täytetty kuivatuilla koivunlehdillä. Suurta teepussia dipataan lämpimässä löylyvedessä tavallisen teepussin tapaan ja hetken lilluttelun jälkeen vettä voi heittää kiukaalle. Pian saunan täyttää ihanan kesäinen koivun tuoksu.

Vein tuliaiset vanhemmilleni ja siskolleni äitienpäivänä ja halusin heti saunassa testata teepussin toimivuutta. Totesin koivun tuoksun erinomaiseksi ja teepussin dippailu löylykiulussa oli ihan parasta! Jättimäinen teepussi nauratti koko saunomisen ajan. Teepussin voi kuivattaa käytön jälkeen ja yhdestä pussista pitäisi riittää tuoksua kolmeen käyttökertaan.

Saunateepussit on mahtava tuliainen vaikkapa kesällä ystävien mökille, tai oikeastaan jokaiselle jolla on sauna. Varsinkin kerrostalosaunassa tammikuun pakkasilla kesäinen koivuntuoksu tekisi varmasti poikaa. Mistähän noita saisi lisää? Uutta Hämeenlinnan reissua kun ei ole ihan vielä tiedossa.

0

(10) Kommentit

 1. HeidiV says:

  Hämeenlinna on ihan paras kesälomakohde 🙂 Ja HML lähellä on kauppakeskus Tuulonen, jossa on mm. iso outlet-myymälä, vink vink…

  Ihana tuo saunateepussi! Mistähän tuollaisen tosiaan saisi, olisi kiva saada kesäsaunaan käyttöön <3

  1. Oikeasti, outlet-myymälä ja kaikki?! Mahtavaa! Miten sitä tuleekin aina lähdettyä reissuun ulkomaille kun Suomessakin olisi ihan valtavasti kaikkea upeaa nähtävää ja kivaa koettavaa.

 2. pauliina says:

  Olipa kauniisti kuvailtu kotikaupunkiani. 🙂 Tuli ihan hyvälle mielelle. Pitääkin alkaa katsella ympäristöään turistin silmin.

  1. Pauliina, Hämeenlinna on ihana!! Kävimme taidemuseossa ja taidelainaamossa sekä vielä katsomassa muutaman erillisen näyttelyn. Söin parasta kanakeittoa ikinä ja ihastuin kauniiseen puistoon ja rantaan. Usko tai älä mutta minulla oli Hämeenlinnassa vähän sama fiilis kuin Washingtonissa. Washingtonin ihanin osa on Georgetown ja minulle tuli Hämeenlinnasta ihan tuo kaupunginosa mieleen. 🙂

  2. pauliina says:

   Jee, asun siis ”suomen georgetownissa”!
   Olet liikuskellut ihan meillä päin, asun nimittäin siinä rannassa. Seuraavalla Hämeenlinnan vierailulla pyörähdäpä myös Aulangolla. 🙂

  3. Oih, olisipa ollut hauska jos olisit ollut juuri ulkoilemassa ja oltaisi sattumalta törmätty. 🙂

   Mä olen käynyt Aulangolla ja Häneenlinnassa (siis linnalinnassa) seminaareissa mutta keskustassa en ollut aikaisemmin käynyt. Enkä siis ole tutustunut Aulankoonkaan mitenkään tarkemmin, ollut vain siellä yötä ja vähän ulkoilemassa.

  4. pauliina says:

   Olisin kyllä nykäissyt hihasta ja kiittänyt kivasta blogista!

   Nyt on ihan pakko laittaa tähän vielä mainos Aulangon lähellä olevasta Kahvila Leivintuvasta. Paikka on aivan kuin astuisi menneeseen aikaan. Se on auki vain muutaman tunnin kesäsunnuntaisin mutta jos sattuu olemaan lähettyvillä kannattaa käydä. Ainakin jos pitää kahvista ja pannukakuista. Tarjoilu on kyllä hidasta, kun kaikki annokset tehdään sitä mukaa, kun ne tilataan ja paikka on kauniina kesäpäivinä hyvinkin suosittu. Mutta pitkä odotus palkitaan, kun tarjottavat viimein tuodaan. Tosi söpöissä pikkupannuissa tuodaan aito pannukahvi tarjolle ja pannukakkuihin voi valita erilaisia täytteitä. Kannattaa ottaa kaverin kanssa eri täytteet ja jakaa annokset. Niin hyvää!! Alpakoitakin on ollut kahvilan vieressä ihailtavina. http://www.metsankylannavetta.fi/kahvila-leivintupa/

  5. Voi mikä ihana paikka! Kuulostaa tosi sympaattiselta ja kivalta! Ja juuri sellaiselta minne ei varmasti tule mentyä jos ei tiedä etukäteen paikan olemassaolosta. Kiitos siis vinkkauksesta Pauliina, pannukakut on herkkua!

 3. Ihan loistava idea tuo teepussi. Pitänee myös tehdä kesäretki Hämeenlinnaan :).

  1. Suosittelen! Löysin nuo teepussit ensimmäisenä ja sen jälkeen työkeverinikin hamstrasivat pusseja useamman paketillisen kesän mökkituliaisiksi. Nuo on huippuja, harmi ettei meillä ole saunaa. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.