Nizzan tuliaiset

tunnetila: muistelu

 

Edellisessä Nizza -ostospostauksessa keskityin pelkästään vaateostoksiin. Nyt vinkkaan muutaman paikan missä kannattaa piipahtaa jos haluaa hankkia paikallisia tuotteita matkamuistoksi.

Vanhan kaupungin kapeilta kujilta löytyy kymmenittäin pieniä liikkeitä jotka myyvät mausteita, keksejä, paikallisia saippuoita ja muuta kosmetiikkaa, sekä koruja, kenkiä, hattuja, laukkuja, pyyhkeitä ja kevyitä rantavaatteita. Suosikki herkkupuotini oli nimeltään Premiere Pression Provence (15 Rue du Point Vieux) ja Abre d’Eau (34 Rue Pairoliére) tarjosi laadukkaimman oloiset ja tyylikkäimmät sandaalit ja rantalaukut. Mallailin muutamaan otteeseen Abre d’Eaussa kivaa nahkanauhoista punottua tori-/rantalaukkua ja vähän harmittaa kun en ostanut sitä. Ajattelin etten tarvitse laukkua ja jätin 40€ maksaneen ihanuuden liikkeeseen. Pyh, järkeily ei aina kannattaisi.

Vanhassa kaupungissa sijaitseva kymmenien ravintoloiden reunustama torialue Cours Saleya tarjoaa tiistaista sunnuntaihin erilaisia paikallisia herkkuja, kukkia ja saippuoita, ja maanantaisin torin täyttää antiikkimarkkinat. Cours Saleyan reunalla sijaitsee myös paikallisen parfyymitehtaan Fragonardin myymälä. Pyörin saamani 10% etukupongin kanssa liikkeessä ainakin puoli tuntia, haistelin ja tuoksuttelin ihan kaikkea, mutta lopulta poistuin tyhjin käsin.

Palasaippuapaketin olisin ainakin ostanut jollen olisi palasaippuoiden ostolakossa. (Lakko on kestänyt jo kolme vuotta ja vanhoja saippuoita on jäljellä vielä muutama. Uutta en saa ostaa ennen kuin vanhat on käytetty. Uuuh, rakastan palasaippuoita ja silti käytän yleensä aina nestemäistä saippuaa pumppupullosta. Mikä dilemma!)


Mariage Fréresin tee: Galeries Lafayette, Diptyquen kynttilä: Espace Harroch (7 Rue Paradis)

Liikkeet vanhassa kaupungissa ovat auki myöhäiseen iltaan joten vanhan kaupungin aarteiden etsinnän voi jättää vaikkapa illallisen kaveriksi.

Pääkadulla (Avenue Jean Médecin) on suuri Sephoran liike jossa kosmetiikasta kiinnostuneen kannattaa ehdottomasti vierailla. Toinen, hyvin edullista kosmetiikkaa myyvä liike Saga Cosmetics, löytyy pääkadun yhdeltä sivukujista, osoitteesta 42 Bis Avenue Jean Medicin. Tarjolla on tuttuja merkkejä ja tuotteita normaalia edullisemmin hinnoin sekä paljon, ainakin minulle, tuntemattomia brändejä. Mitään uusinta uutta Saga Cosmeticsilta ei löydy, mutta tuttuja tuotteita löytyy edullisesti.

Jos mielit tuoda tuliaisiksi muutakin kuin vanhan kaupungin liikkeistä saatavia mausteita tai öljyjä kannattaa piipahtaa tavaratalo Galeries Lafayetten yläkerran herkkupuodissa. Hain herkkuosastolta Mariage Fréresin ja Dammannin teetä. Voi miten hyvää hyvä tee voikaan olla!!

Huh huh, tämä postaus saa luvan olla viimeinen Nizza aiheinen kirjoitukseni vaikka asiaa olisi vielä vaikka kuinka! Anteeksi Nizza -postausten tulva, halusin vain kirjoittaa mahdollisimman kattavan katsauksen Nizzan parhaista jutuista jotta seuraavat Nizzan matkaajat eivät menetä mitään huippuihanaa. Toki jokainen haluaa matkaltaan eri asioita, mutta ainakin itse olin kiitollinen jokaisesta vinkistä jonka muilta Nizzan kävijöiltä sain. Uskon, että blogiani lukevat kanssani saman henkiset ihmiset joten luulen että vinkeistäni tulee olemaan Teille iloa. Ainakin toivon niin.

0

(2) Kommentit

  1. […] punaviiniä Puttesissa, sekä koti-illan miehen ja ehkä maailman herkullisimman teen merkeissä. Nizzasta ostamani Mariage Fréresin Marco Polo on ihan tolkuttoman hyvää teetä! Jos missään törmäätte Mariage […]

  2. […] mainittakoon vielä, että Nobilen listalta löytyi myös Mariage Fréresin teetä. Selvästi minun […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.