Joogaa kotona

tunnetila: testailu

yoogaia2

Olin koko syyskuun sairaana. Elimistössä kytevä flunssa ei koskaan puhjennut kunnolla, vaan kärsin pienestä lämmönnoususta yli neljä viikkoa. En uskaltanut tuona aikana liikkua juuri lainkaan. Tuntui, että elimistö meni ylikierroksille jo rappujen nousemisesta, joten jätin kaiken liikunnan pois arjesta. Välillä yritin kävellä töihin, mutta jo matkan puolessa välissä sydän hakkasi hirvittävällä nopeudella ja tunsin oloni heikoksi ja ylirasittuneeksi.

Viisi päivää olen vihdoin tuntenut oloni terveeksi. Voi mikä onni! Kyllä terveys vaan on maailman upein asia ja siitä täytyisi olla kiitollinen joka ikinen päivä!

Olen käynyt viimeksi elokuussa lenkillä, joten yleiskuntoni on romahtanut aika matalalle. Mietin uskaltaisinko lähteä heti parannuttuani juoksemaan tai treenaamaan salille, mutta rajumman treenin sijaan päätin aloittaa liikunnan lempeämmin ja tehdä ensimmäiset harjoitukset kotona.

yoogaia1

Oletteko kuulleet uudesta suomalaisesta innovatiosta, Yoogaiasta? Yoogaia on palvelu, jossa pääset osallistumaan ohjatulle jooga-, pilates- tai vaikkapa kahvakuulatunnille omassa olohuoneessasi! Voit valita nauhoitetun tunnin jos sinua ujostuttaa, tai haluat tehdä tunnin sinulle paremmin sopivana ajankohtana. Jos taas haluat että ohjaaja neuvoo sinua harjoituksen aikana, voit valita ajankohtaan sidotun live -tunnin jossa joogaohjaaja (halutessasi) näkee sinut ja pystyy ohjaamaan oikeissa linjauksissa. Idea on ihan mieletön!

Ensimmäiset tuntini tein yksin käyttäen nauhoituksia, sillä halusin tutustua Yoogaian verkkopalveluun rauhassa. Tänä aamuna uskaltauduin jo ohjatulle tunnille ja voi että miten tuo oli jännittävää! Vilkuttelin tunnin alussa ohjaajalle heipat (oli ihan supersiistiä kun ohjaaja toivotti minut nimeltä tervetulleeksi tunnille!) ja sen jälkeen aloitimme harjoituksen. Ohjaaja voi antaa tunnin aikana henkilökohtaisia vinkkejä jos huomaa liikkeissä jotain parannettavaa, ja kommentit ”Hyvä, menee tosi hyvin!” tuntuvat aina kivoille.

Tuntui todella kuin olisin ollut joogasalilla tekemässä harjoitusta, en vain yhtään tiennyt kuinka moni muu oli tekemässä kanssani samaa harjoitusta yhtä aikaa. Kodin ylhäinen yksinäisyys, ja se, ettei tarvinnut lähteä sunnuntaiaamuna kotoa minnekään, oli ihan parasta!

yoogaia3

Sain Yoogaialta tutustumislahjaksi kuukauden ilmaisen jäsenyyden* ja onpa minulla tarjota jotain kivaa myös Teille. Sivustolla on tällä hetkellä voimassa tarjous, jonka avulla pääsette testaamaan tunteja viikon ajan veloituksetta. Jos olette kiireisiä eikä aikaan sidotut tunnit sovi aikatauluihinne, tai jos olette vaikkapa kotona pienen lapsen kanssa ja treeneihin lähteminen on vaikeaa, tässä on todella erinomainen tapa treenata kotona.

Jo vuosikaudet olen kantanut pidemmillä ulkomaanreissuilla mukana pilates-dvd:tä jonka mukana olen treenannut reissujen aikana. Yksi ja sama treeniohjelma on alkanut kuitenkin jo vuosien käytön jälkeen puuduttaa. Yoogaia tulee varmasti olemaan mahtava korvike vanhalle treenivideolle seuraavalla pidemmällä reissullani, tunneille kun voit osallistua missä päin maailmaa tahansa. Etenkin tuo ohjaajan mukanaolo tuo treeniin täysin uuden ulottuvuuden. Suosittelen testaamaan ja ottamaan uuden kotitreenirutiinin iltojenne iloksi!

Jos innostutte kokeilemaan tai olette jo kokeilleet Yoogaian tunteja, olisi tosi kiva kuulla mitä niistä tykkäsitte!

Kuvat Yoogaia

0

(6) Kommentit

 1. Kuulostaa muuten aika hyvältä. Käyn ohjatuilla tunneilla, mutta aina niihin ei pääse mukaan ja silloinhan tuollainen ohjattu tunti netissä olisi mitä loistavin vaihtoehto. Täytyy ehdottomasti kokeilla tuollaista.
  Tuo linkki ei muuten toimi (viikon ajan veloituksetta) 🙂

  1. Kiitos Emilia että huomasit että linkki ei toimi! Korjasin sen ja nyt pitäisi toimia.

   Tämä palvelu on ihan älyttömän hyvä, suosittelen testaamaan! Testasin palvelua ensimmäisen kerran jo kesällä kun bongasin yhden ilmaistunnin mainoksen Fafasin seinältä. 🙂 Eli en tutustunut palveluun blogin kautta, mutta olin heidän yhteydenotostaan todella iloinen!

   Olen jo vuosia raahautunut sunnuntaiaamuisin joogasalille puoliunessa, joogannut tupaten täydessä salissa, jonottanut tunnin jälkeen suihkuun ja raahustanut monen tunnin päästä kotiin. Vaikka joogahetki on ollut kaiken tuon arvoinen, on silti luksusta vietää rauhallinen sunnuntaiaamu kotona ja joogata suoraan sängystä nousseena. 🙂 Testaa ihmeessä!

   Eilen muuten yhdellä tunnille osallistujalla oli mukana treenissä koira! 🙂 Harmi ettei itse nää muita joogaajia, mutta kuulin kun ohjaaja naureskeli kuvissa pyörivälle koiralle. Teillä saattaa olla sama meininki. 🙂

   1. Nyt toimii linkki, kiitos!
    Hei seuraavan kerran kun olen siellä niin mennään ehdottomasti Fafasiin syömään 😀

    Haha! Aivan loistavaa! Mahtava kuulla, että muillakin koirat osallistuu joogaan. Meillähän siis käy aina niin että kun joogamaton levittää lattialle, on siinä heti koira makaamassa 😀

    Täytyy ehdottomasti kokeilla tuota palvelua. Käyn tiistaisin tuossa lähikoululla pidettävässä joogassa, mutta toisinaan sinne ei ehdi ja silloin olisi kiva jos sen voisi sitten tehdä kotona. Täytyypä raportoida miten tämä sujuu kun tässä aika hieman kuluu 🙂

    1. Huippua kuulla että innostuit, ja että olet muutenkin innostunut joogasta! Jos testaat tunetja niin kerro mitä tykkäsit. Ja kyllä, ehdottomasti ensi kerralla mennään Fafasiin! Ihan mun lemppari lounaspaikka.

 2. Minä olen aina välillä käyttänyt Yoogaiaa. Käyn muutenkin joogaamassa, ja pidän siitä, että joogasali on sellainen täysin rauhoitettu tila. Onhan tuo kätevää sikäli, ettei tarvitse lähteä mihinkään ja tunnit ovat kyllä aika hyviä. Jotenkin hinta on kuitenkin tuntunut turhan kovalta, kun ei kuitenkaan ehdi live-tunneille (joita pidän ehdottomasti parempina kuin tallenteita!) niin paljon, kuin haluaisi. Tiettyinä päivinä on tiettyjä tunteja, ja juuri kun haluaisi tehdä flowta niin tarjolla on vain jotain rentoa… Olisi kiva, jos tuonnekin saisi vaikkapa kymmenen kerran kortteja eikä vain kuukausikortteja… Kiva, että nostit yoogaian esiin, mielestäni se ansaitsee kyllä hehkutusta 🙂

  1. Kiva Sini kuulla että olet käyttänyt palvelua ja tykännyt siitä. Itse olen aivan hullaantunut tähän konseptiin muutaman päivän käyttökokemuksella!

   Kymmenen kerran kortti olisi kyllä kiva. Käytän kymppikortteja aina muutenkin joogassa, sillä koskaan ei tiedä milloin iskee vaikkapa flunssa jonka aikana kuukausikortit menevät hukkaan. (Ja kuten todettu, niitä flunssiahan tässä on ollut ihan kiitettävästi viime aikoina… Plääh!)

   Minä olen tykännyt myös nauhoitteista. Olen tehnyt mm. niin, että olen ottanut rankemmasta tunnista ensimmäiset puoli tuntia ja sen jälkeen vaihtanut lempeään tuntiin/venyttelytuntiin ja tehnyt sen kokonaan. Siis puolentoista tunnin treeni tiukalla alulla ja kunnollisella palautuksella. Ei tuo varmaankaan nauhoitteiden oikea käyttötarkoitus ole, mutta on toiminut hyvin kun olen ollut vähän kipeä ja yrittänyt rauhoitella menoa kun se on äitynyt liian kovaksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.