Parempia kuvia

tunnetila: ilo


sonya5000
”Sun blogin kuvat on viime aikoina ollut parempia kuin ennen. Onko sulla uusi kamera?” Tuo ystäväni kommentti sai minut niin iloiseksi että olin pakahtua!

Kyllä, minulla on uusi kamera ja olen jopa vähän opetellut käyttämään sitä! Alun perin Tukholman reissulle medialainaan saamani Sony a5000* on nykyään paras ystäväni, enkä poistu kotoa ilman sitä. Näpräilen kameraa ratikassa istuessani ja tutkailen sen eri ominaisuuksia. Räpsin kuvia mitä kummallisemmista paikoista erilaisilla asetuksilla ja saan pälyileviä katseita kanssamatkustajilta.

Hävettää myöntää, mutta olen aikaisemmin käyttänyt kameroitani pääosin automaattiasetuksilla. Ja kyllä, automaatilla käytin alkuun tätäkin kameraa kunnes pidimme asukuvaussession Si Moda -blogia kirjoittavan Kaisan kanssa. ”Käytätkö sä tätä automaatilla?! Täähän on hyvä kamera, tällä sä voit tehdä vaikka mitä! Odotas, mä vähän säädän tätä sinulle…” Kiitos ihana Kaisa! Muutamassa minuutissa annetuin pikavinkein pääsin manuaalikuvauksessa alkuun ja nyt into oppia uutta on kova.

Olen aina ajatellut, että syy ”vähän sinne päin” ottamiini valokuviin johtuu pelkästään minusta. Siitä, ettei minulla ole valokuvauksessa tarvittavaa silmää. Valotusajat, aukot ja muut valokuvauksen perusmääreet ovat aina olleet minulle hepreaa, mutta olen ajatellut suurimman syyn huonoihin kuviin olevan siinä, etten löydä kiinnostavia kuvakulmia. Kuvaan aina tavanomaisesti, vailla taiteellista silmää tai mielikuvitusta. Olen yksinkertaisesti vain ajatellut olevani huono valokuvaaja.

sony kooste2


Uuden pienen ja kevyen, mutta silti todella hyvin ominaisuuksin varustellun kamerani kanssa olen huomannut, että kyllä hyvä kamera ne paremmat kuvat tekee. Olen edelleen yhtä mielikuvitukseton kuvaaja kuin ennenkin enkä osaa rakennella huikeita asetelmia tai etsiä sitä kuviin juuri oikeassa kulmassa tulevaa valoa, mutta olen oppinut että vaikkapa oikean aukon valitsemisella on todella merkitystä.

Kameran pieni koko takaa sen, että kamera kulkee mukana käsilaukussa ja sitä tulee käytettyä useammin ja samalla tulee opittua koko ajan uutta. Olen jo siinä pisteessä kamerainnostukseni kanssa, että harkitsen kameraan toisen objektiivin ostamista. Sitä muotinäytöskuvausta kun en vieläkään osaa, niin ajattelin että jos se syy ei (tälläkään kertaa, köhöm..) ole minussa, vaan minulla on siihen tarkoitukseen väärät vehkeet.

Mielikuvitusta ja huikeaa kuvaussilmää ei voi kaupasta ostaa, mutta paremmalla kameralla vähän huonompikin kuvaaja saa kuvistaan parempia puolia esiin. Kiitos Sony, teette joka päivä blogistani paremman!

Kuva kamerasta Sony

0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.