Kaunista luonnonkosmetiikkaa

tunnetila: tykkäys

kauniit luonnonkosmetiikat1

Muistan vielä ne ajat, kun kaikki luonnonkosmetiikka näytti kököltä, tuoksui pahalta ja oli pakattu tylsiin tuotepakkauksiin. Muistan silloin toivoneeni, että voi kunpa myös luonnonkosmetiikka näyttäisi joskus kauniilta ja ylelliseltä. Silloin kuluttajien olisi helpompi tarttua tuotteisiin eikä niitä käyttäisi vain pieni ryhmä ekoilijoita.

Olen saanut viime aikoina testiin useita luonnonkosmetiikkatuotteita ja yhtenä päivänä purkkeja tutkaillessani tajusin, miten kauniilta nuo tuotteet tänä päivänä näyttävätkään!

Kotimainen Mia Höytö -tuoteperhe näyttää todella ylelliseltä ja myös sarjan tuotteita ja niiden toimivuutta on ylistetty usealta taholta. En ole vielä ehtinyt ottaa tuotteita käyttöön, mutta heti kun olen testannut testiin saamiani putsareita lupaan kirjoittaa mitä mieltä kyseisistä tuotteista olen.

mia hoyto

Mia Höytö Kaunis puhdistusgeeli* ja Säihke hoitovesi kasvoille*

lessismore

Less is More Lindengloss Shampoo*, Lindengloss hoito* ja Herbal Tonic yrttivesi*

madara radiant energy

Madara Superseed Radiant Energy kasvoöljy*

Less is Moren luomusertifioitua shampoota ja hoitoainetta olen käyttänyt kohta molempia pullollisen verran. Tuotteet tuoksuvat pesun aikana makuuni vähän turhan luonnonmukaiselta, mutta hiuksiin jäävä tuoksu on kivan raikas ja hiukset oikein tuoksuvat puhtaalle pesun jälkeen. Luomushampoissa on lähes aina myös vaahtoamattomuushaaste, ja tykkäänkin itse enemmän shampoista jotka vaahtoavat kunnolla. Hoitoaine voisi olla makuuni koostumukseltaan vielä vähän kermaisempi.

En ole kovin monta luomushampoota ja -hoitoa tätä ennen testannut, mutta jos nyt oikein muistan, niin testaamistani tämä on kyllä paras. Ainakin hiukset puhdistuvat näiden tuotteiden avulla parhaiten. Olen kuitenkin niin tottunut shampoissa ihaniin tuoksuihin, kermamaisiin koostumuksiin ja hyvään vaahtoamiseen, että uuden opetteluun ja totutteluun menee aikaa. Suurin plussa tuotteille on sen todella kauniit pakkaukset.

Madaran Superseed Radiant Energy kasvoöljy on pakattu niin ikään kauniiseen pipettipulloon ja pahvihylsyyn, ja öljyn virkistävä ja energisoiva tuoksu on aivan ihana! Jos aamulla tuntuu etten jaksaisi millään herätä, tai jos kasvoilla on väsymyksen merkkejä, sipaisen öljyä iholleni. Joskus saatan olla koko viikonlopun ilman muita ihonhoitotuotteita. Laitan aina suihkun tai kasvojen pesun jälkeen iholle pelkän öljyn ja annan iholle pienen öljykuurin. Noina viikonloppuina en meikkaa vaan annan ihoni olla ihan rauhassa. Öljy myös ehkäisee ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä tai pieniä juonteita.

Pienissä määrin tuo öljy tekee iholleni todella hyvää, mutta jos innostun lotraamaan sillä liikaa, iskee näppylähyökkäys. Ihoni tuntuu reagoivan kaikkiin öljyihin samalla tavalla. Pienen käytön se sietää ja silminnähden nauttii hoitavasta öljystä, mutta liika öljyisyys on aina liikaa. Tämän tuotteen tuoksu on niin ihana, että sitä tulee käytettyä välillä turhan usein. Maltti on kaikessa valttia, niin myös öljyen kanssa läträilyssä.

0

(8) Kommentit

 1. Madaran kiiltoa tuovat shampoo ja hoitoaine ovat ainakin koostumukseltaan hyvin synteettisen oloisia. Shampoo on kermaista ja vaahtoaa runsaasti, ja hoitoaine on täyteläisen siloittavaa. Kannattaa testata niitä. Madaran pullot ovat myöskin nättejä!

  1. Kiitos vinkistä Kaisuli! Madaralta olenkin testannut vaikka mitä tuotteita ja olen tykännyt kaikesta testaamastani. Olen samaa mieltä Madaran purkkien ulkonäöstä, ne ovat miellyttäneet silmääni jo kauan. Madara taisi itse asiassa olla ensimmäinen luonnonkosmetiikkasarja jonka ulkonäköön ihastuin.

 2. Less is More on ihana. <3

  1. Kiva kuulla noin positiivinen kommentti sarjasta! Tuoksuttelin joskus sarjan tuotteita ja muut taisivat tuoksua paremmille kuin nämä testaamani. Nämä ovat kuitenkin tarkoitettu käsitellyille hiuksille joten ajattelin näiden olevan paras minun tarpeisiini.

 3. onko tuo hyvää kun en oo testannut ja mistä näit voi ostaa???

 4. Minä olen pikkuhiljaa siirtynyt melkein kaikessa kosmetiikassa luonnonkosmetiikkaan. Kurkkaapa vaikka Jolien verkkokauppaan, siellä ei ole muita kuin kauniita puteleita! Suosikkejani ovat tällä hetkellä Patyka ja Absolution ihonhoidossa, Neal’s Yard Remedies ja John Masters Organics hiustenhoidossa ja Kjaer Weis meikeissä (kaikkia näitä löytyy Joliesta). Luonnonkosmetiikan myötä kuiva ja herkkä ihoni on rauhoittunut huomattavasti, joten olen pikkuhiljaa siirtynyt muutenkin luonnonkosmetiikkaan. Viimeisin hurahdus on tuo Kjaer Weis, voisin käyttää melkein pelkästään noita meikkejä – arkimeikkini koostuukin nykyään ko. merkin meikkivoiteesta, poskipunasta ja ripsiväristä, vain kulmien muotoilussa ja puuterissa on käytössä muut tuotteet. Kannattaa kurkata!

  1. Jolien verkkoputiikki on kyllä sellaista silmäkarkkia että sitä selailee aina onnellisena. 🙂 Olen kuullut kaikista mainitsemistasi tuotteista todella paljon hyvää, mutten ole ehtinyt vielä itse testaamaan tuotteita. Saan blogin kautta niin monia kiinnostavia juttuja testattavaksi etten ehdi välillä testata edes niistä kaikkea haluamaani. Siksi kiinnostavien tuotteiden ostaminen on jäänyt viime aikoina vähemmälle.

   Ihana kuulla että olet löytänyt luonnonkosmetiikasta avun kuivalle ja herkälle ihollesi. Oma ihoni on myös juuri tällä hetkellä ihan ok kunnossa, toivottavasti öljyt ja muut pitävät sen kunnossa myös talven pakkasissa ja kuivassa sisäilmassa.

 5. Kaisa says:

  Jee, kiva kuulla sitten mitä mieltä olet noista tuotteista! Mä oon pikkuhiljaa vaihtanut kaiken kosmetiikkani luonnonkosmetiikkaan, ja iho voi paremmin kuin koskaan. Lutraan myös öljyillä, tuntuu ettei talvella mikään muu auta… Hiustuotteet on enää ainoat, jotka ovat ei-luonnonkosmetiikkaa. Niissä olen niin tarkka etten ole edes uskaltanut kokeilla luonnonversioita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.