Joulun avaus

tunnetila: ilo

stockan joulu6

Monelle Helsingissä tai muualla pääkaupunkiseudulla asuvalle joulun odotus alkaa tästä päivästä. Tänään sunnuntaina syttyvät nimittäin jouluvalot Aleksanterinkadulle, ja Senaatintorilla voi nähdä tänään mm. joulupukin, Lauri Tähkän ja joulukulkueen. En ole koskaan osallistunut joulukadun avajaishumuun itse, mutta tänä vuonna tekisi mieli. Haluaisin samalla käydä katsomassa paljon kehutun Stockmannin jouluikkunan, joka on tänä vuonna toteutettu yhdessä Hartwallin kanssa. Toteutuksessa on käytetty kuulema upeasti 3D-tekniikkaa.

Viime vuonna olin ennen joulua niin kiireinen, etten edes tajunnut joulun olevan ovella ennen kuin äitini soitti ja kysyi koska olen tulossa kotiin joulunviettoon. Heräsin niin myöhään koko jouluun, että junat oli loppuunmyyty ja ehdin jo hätääntyä enkö pääse jouluksi lainkaan vanhempieni luo. Taisin silloin päästä kotiin vanhan koulukaverini kyydissä, mutta toiste en uskalla jättää lippujen hankintaa noin viime tippaan. Junaliput on siis ostettu jo hyvissä ajoin ja jouluinen fiilis on vallannut minut totaalisesti.

stockan joulu1

stockan joulu5

Tänä vuonna heräsin kunnolla jouluun kuluneella viikolla, kun kävin tutustumassa Stockmannin joulumaailmaan Argoshallissa. Stockmannin Argoshalli on ollut minulle koko Helsingissä asumiseni ajan se paikka, jossa käyn ennen joulua ihastelemassa joulukoristeita ja virittäytymässä joulun tunnelmaan. Rakastan joulumarkkinoita maailmalla, ja vaikkei kotini juurikaan kimaltele edes jouluna, olen kuin pieni lapsi karkkikaupassa kun pääsen ihastelemaan kaikkia kauniita koristeita ja imemään niistä joulun tunnelmaa.

Jenkeissä reissaillessani olen törmänyt niin mielettömiin joulukauppoihin, että tajunnan hämärtyminen on ollut lähellä. Lemppariliikkeitäni ovat New Yorkin Bryant Parkin joulumarkkinoiden lisäksi Christmas Mouse Virginian Williamsburgissa ja kaikki Yankee Candle’n liikkeet ympäri Yhdysvaltoja. Ainut paikka Suomessa jossa pääsee vähänkään samaan fiilikseen, on Stocmannin Argoshalli ennen joulua. Tänä vuonna koristeiden lisäksi Argoshallin kupeeseen on avattu jouluinen herkkuosasto jossa olen asioinut jo useita kertoja. Bongasin osaston ensimmäisen kerran äitini kanssa kun he olivat Helsingissä noin kuukausi sitten, ja sen jälkeen olen käynyt herkkuostoksilla jo muutamaan kertaan. Suklaata, keksejä, hilloja, öljyjä, osastolta löytyy kaikki tarvittava jouluun ja joulun odotukseen.

stockan joulu3

Mukava jouluilta Stockalla sai jouluilon niin pintaan, että tänä vuonna minun on pakko päästä myös piipahtamaan joulumyyjäisissä. Viime vuonna missasin kaikki myyjäiset, mutta tänä vuonna on yksi kohde jonne on pakko päästä. Ornamon joulumyyjäiset Kaapelitehtaalla 5.-7.12. Mukana myyjäisissä on valtava, oikeasti VALTAVA määrä kotimaisia huippubrändejä, joista tänä vuonna minulle ehdottomasti tärkein on Balmuirin osasto. Minulla on nimittäin jo ostoslista Balmuirin osastolle, nyt täytyy vain toivoa että myyjäisiin on tulossa ostoslistaltani löytyivät tuotteet.

Ihanaa joulunodotusta Teille kaikille, olen itse jo (ensimmäistä kertaa vuosiin) ihan jouluhöperyyden partaalla!

Aleksin joulukadun avajaiset Senaatintorilla 23.11. klo 14.30 alkaen
Jouluvalot Aleksille syttyvät klo 16.00

Stockmannin Argoshallin joulupuoti, Stockmann 5. krs

Ornamon joulumyyjäiset 5.-7.12. Kaapelitehtaalla,
avoinna pe 11:00‒19:00, la 10:00‒18:00 ja su 11:00‒17:00

0

(2) Kommentit

 1. Virpi says:

  Voi kuinka olikin taas ihana postaus! Minä olen ihan hullu jouluihminen, ja joka vuosi kun Halloween on juhlittu, alkaa meillä joulukausi. Kaivan rakkaat joulukoristeet esille (niitä on kolme, plus tietenkin valkoinen joulukuusemme olohuoneessa ja jääpuikkoledivalot parvekkeella), teen uudet joulusoittolistat ja alan pikku hiljaa tehdä joulukortteja, paketoida lahjoja ja suunnitella milloin leivon mitäkin. Aivan ihanaa, tulen tästä kaikesta niin onnelliseksi ettei mitkään syysmyrskyt voi sitä tunnetta kadottaa. =D
  Oletko muuten koskaan käynyt Kankurin Tuvan alakerrassa (Pohjoisesplanadi 35)? Se on sellainen joulumaa koristeiden ystäville ettei tosikaan. Viime syksynä kun olin töissä Helsingissä työkaverini neuvoi minut tuohon kauppaan ja kyllä olen siitä hänelle kiitollinen! Ns. krääsää en ostele, mutta löysin kuuseemme muutamia upeita koristeita ja äidilleni lahjaksi hänen kauan toivomansa himmelin. <3

  1. Nina says:

   Kiitos Virpi! Ihana kuulla että olet todellinen jouluihminen. Äitini on ihan samanlainen! Minä olen aina ajoissa joululahjojen kanssa vaikka joulu muuten saattaakin yllättää minut salakavalasti. Tänäkin vuonna ostin ensimmäisen joululahjan isälleni toukokuussa! 😀 Paketoituna lahjat ei vieläkään ole, mutta kaikki oli hankittu lokakuun loppuun mennessä. 🙂

   Ihana kuulla että teillä on kolme joulukoristetta! Ei määrä vaan se laatu, ja se miten paljon niistä harvoista ja valituista koristeista tykkää. Ne jos mitkä tuovat joulun tunnelman.

   Ja iso kiitos vinkistä! En ole tuosta joulumaasta kuullutkaan! En edes tiennyt että tuossa liiketilassa on alakerta! Pakko päästä vierailulle sinne mahdollisimman pian. kiitos ihana Virpi vinkistä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.