Joulumarkkinoilla Berliinissä

tunnetila: ilo

joulumarkkinat_blurjoulumarkkinoillajoulumarkkinat3gluchweinmarkkinoilla orkesteri joulumarkkinoillajoulumarkkinat2

Terveiset Charlottenburg Palacen joulumarkkinoilta Berliinistä! En oikein itsekään tiedä miten olen tänne taas joutunut, mutta hymyilen jatkuvasti kuin Naantalin aurinko (jos kukaan enää tässä harmaudessa muistaa, miten aurinko kesällä Suomessa hymyilee).

Saavuin Berliiniin eilen illalla, ja heti kun sain vietyä matkatavarat hotellille, suunnistin viettämään iltaa joulumarkkinoilla. Sain seurakseni kielikurssikurssikaverini (joka muuten opiskelee Berliinissä edelleen saksaa ja kurssit kuulema vain muuttuvat entistä kamalammiksi, hyi!) ja meillä oli tosi kiva ilta.

Yksi illan hauskimmista asioista oli se, että ystäväni on kotoisin Libyasta, eivätkä he siellä vietä joulua. Hän kävi siis elämänsä ensimmäistä kertaa joulumarkkinoilla, joi ensimmäistä kertaa glüchweinia (hehkuviiniä se kai suomeksi on) ja söi ensimmäistä kertaa perinteistä Flammkuchenia. On niin kiva olla paikalla kun ihminen kokee erilaisia elämyksiä ensimmäistä kertaa! Ilokseni Mahmod vielä piti kaikesta kokemastaan ja maistamastaan, joten ilta ei ollut hänelle silkkaa kärsimystä.

Olen Saksassa tällä kertaa työmatkalla, joten nyt täytyy palata työnteon pariin. Halusin vain moikata Teitä pikaisesti ja kertoa, että jos blogissa on hiljaista ensi keskiviikkoon saakka, niin se johtuu matkastani. Instagramiin pyrin päivittämään kuulumisia ahkerammin, joten klikatkaa Instasta seurattavien listalle @tunnetila.

Ihanaa itsenäisyyspäivän viikonloppua Teille kaikille! Ajattelin seurata sunnuntaina Linnan juhlia Areenasta. Onneksi tietyt ohjelmat on katsottavissa myös ulkomailla.

Charlottenburg Palace Christmas Market
23.11. – 26.12.
aukioloajat ma-to 14-22, pe-su 12-22

0
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  koshka
  04/12/2015 at 13:22

  Ihanaa, että pääsit näin pian takaisin Berliiniin! Ei ihme jos on hymy herkässä:) Ja hei joulumarkkinat ja glühwein, siinä pari syytä lisää hymyillä! Mainiota viikonloppua!

  • Reply
   Nina
   11/12/2015 at 13:15

   Kiitos Koshka! Oli kyllä kiva piipahtaa taas Berliinissä ja tavata koulukaveria. Suurin osa ajasta meni toki töissä, mutta jokainen vapaahetki tuli nautittua täysillä. 🙂

 • Reply
  Anu
  04/12/2015 at 13:27

  Oi Nina, sinä onnekas! Ihanaa jouluisaa Berliiniä! Otahan vielä glüchweinia minunkin puolestani. 😉

  • Reply
   Nina
   11/12/2015 at 13:16

   Kiitos Anu! Jouluisa Berliini oli kyllä viehättävä. Ostin joulutorilta itselleni hauskan tuliaisenkin. Täytyy esitellä se joku kerta myös täällä blogissa. 🙂

 • Reply
  Lumo
  05/12/2015 at 21:43

  Berliinissä on hauskoja joulumarkkinoita. Kerran eksyimme Potsdamer Plazin torin kulmalle nousseeseen ison hirsimökkiin. Saksalainen humppa soi, kansa lauloi mukana, olut ja glüchwein virtasi ja me hämmästelimme hihitellen.

  • Reply
   Nina
   11/12/2015 at 13:14

   Heh, saksalainen musiikki ja sen ympärillä oleva kulttuuri on kyllä vertaansa vailla. Ja saa joka kerta nauramaan. 😀 Mutta joulumarkkinoita siellä on kyllä joka lähtöön.

 • Reply
  SatuKoo
  14/12/2015 at 17:12

  Kuuden vuoden takaa on vieläkin muistissa tuoksu, joka joulumarkkinoilla leijaili ilmassa.
  Joulun tuoksu ♥

  • Reply
   Nina
   17/12/2015 at 16:05

   Oi ihanaa jos sain sinulle aikaan moisia muistoja! <3

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.