Ostoksilla Sri Lankassa

Postaus julkaistu blogissani ensimmäisen kerran 4.2.2012

tunnetila: muistelu

ayurveda-luksus1

Kun varasimme matkaa Sri Lankaan meitä varoiteltiin matkatoimistossa: ”Muistakaa sitten, se EI ole Thaimaa. Siellä ei ole mitään ostettavaa. Varautukaa siihen että otatte Suomesta kaiken mukaan. Rannat on luonnontilaisia, rannoilla ei siis ole vaatekojuja tai mitään muutakaan shoppailupaikkoja kuten ”normaaleissa” rantakohteissa on.”

Uskoimme matkatoimiston väkeä ja eräs matkaseuralaisistani sanoikin pakatessaan ”Laukku on niin täynnä jo lähtiessä että tuntuu kuin olisimme menossa autiolle saarelle!”

Pakkasimme mukaan kaiken, perillä huomasimme että kaikkeen varautuminen oli täysin turhaa. Noin 100m päässä hotelliltamme oli rannalla pieni basaarialue josta sai ihan kaikkea. Paitsi kahden euron bikineitä tai saman verran maksavia Dolce&Gabbana-aurinkolaseja. Thaimaan feikkikulttuuria Sri Lankassa ei juuri näkynyt, mutta en voi sanoa sen harmittaneen ainakaan allekirjoittanutta.

teeta-sri-lanka

Laadukas tee, kauniit kankaat ja niistä teetetyt vaatteet, vesipuhvelinnahkaiset laukut, paikalliset Ayrveda-hoitotuotteet sekä upeat jalokivet, ne olivat mielestäni Sri Lankan parasta antia ja myönnän shoppailleeni tuolta listalta ihan kaikkea.

Tein jo kotona listan siitä mitä haluaisin ostaa ja olin järjettömän onnellinen kun palasin kotiin. Löysin kaiken haluamani enkä jättänyt mitään ”en raaski ja jälkeen päin kaduttaa” -tilaan.

Siinä matkatoimiston henkilökunta oli oikeassa, että Sri Lankaa ja Thaimaata ei voi verrata ostospaikkoina toisiinsa. Siinä missä Bangkokin keskusta on täynnä maailman suurimpia tavarataloja joista saa mitä vaan, Sri Lankassa kaikki oli paljon pienimuotoisempaa.

Länsimaisia tuotteita ei ollut oikeastaan missään. Ainoastaan suurimmassa kaupungissa Colombossa oli pari kauppakeskusta (Crescat (89 Galle Road, Colombo 3) ja Odel (5 Alexandra Place, Colombo 7)), joista Odelista sai länsimaista kosmetiikkaa sekä paria brittiläistä vaatemerkkiä, sekä satunnaisia eriä ja yksittäiskappaleita vaatteista jotka valmistetaan Sri Lankassa (esim. Tommy Hilfiger).

Myös länsimaisia urheilujuttuja (Adidas, Reebok…) tuolta näytti löytyvän aika paljon. Muuten lähes kaikki tarjolla olevat tuotteet olivat paikallisia.

sri-lanka-kaitaliina

Paikallisia tuotteita myyvistä liikkeistä erityismaininnan ansaitsee Barefoot joka on srilankalaisten paikallinen Marimekko. Kauniita kodinsisustustuotteita, laadukkaita vaatteita ja asusteita, sekä muita matkamuistoja myyvässä Colombon liikkeessä (706 Galle Road, Colombo 3, toinen Barefootin liike on Gallessa) olisin voinut viettää aikaa useamman tunnin.

Suosittelen ehdottomasti visiittiä liikkeeseen jos paikallinen käsityö kiinnostaa. (Kuvan kaitaliina ostettu Barefootista.)

Omat vaateostokset jäivät tällä reissulla vähäisiksi. Löysin Odelista Tommy Hilfigerin puuvillaiset chinot hintaan 14€, muita vaatteita ei ostosreissuilta tarttunut mukaan.

Hotellin läheisellä basaarialueella tutustuimme mukavaan ompelijattaren jonka putiikissa teetin silkkimekon (vaaleanpunainen (!!!) ihanuus toisessa kuvasarjassa) ja pellavahousut. Työn laatu ei ollut yhtä viimeisteltyä ja tarkkaa kuin Thaimaassa, mutta hintaansa nähden (mittojen mukaan teetetty mekko 14€, housut 10€) olin ihan tyytyväinen vaatteisiin.

reissulaukku-sri-lanka-eka

Mielestäni parasta shoppailtavaa Sri Lankassa oli (Ayrveda-tuotteiden lisäksi) todella kohtuuhintaiset vesipuhvelin- ja naudannahkaiset laukut. Mieheni osti itselleen mustan, yksiolkaimisen ja erittäin graafisen nahkarepun, toinen matkaseuralaiseni osti kauniin konjakinvärisen klassisen olkalaukun ja itselleni löysin nahkaisen mutta silti hyvin kevyen viikonloppulaukun (kuva yllä).

Liikkeiden ovensuut on usein vuorattu laukuilla joissa on kaikissa elefantteja ja muita kuvioita. Putiikkeihin kannattaa kuitenkin astua sisään ja tutkailla tarjontaa huolellisesti. Norsulaukkujen joukossa on usein tarjolla helmiä, jotka sopivat myös kirjailuja ja norsukuvioita kaihtaville.

Jottei shoppailupostaus veny järjettömiin mittoihin niin reissun mieluisin ostos saa ihan oman postaukseensa, kuten myös matkalta hankitut Ayrveda-tuotteet. Näistä siis myöhemmin lisää, välissä yritän postata jotain muuta heille, joita matkapostaukset ei kiinnosta pätkän vertaa.

3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.