Hiusten värjäys kasvivärillä

tunnetila: jännitys

*yhteistyössä Hiusgalleria*

Pääsin toissa viikolla tutustumaan minulle täysin uuteen maailmaan. Sain nimittäin hiuksiini kasvivärin. Vierailin blogiyhteistyön merkeissä Hiusgalleriassa Kruununhaassa ja pakko myöntää, että jännitin hiusten värjäystä aikalailla.

Olen kärsinyt hiustenlähdöstä ja hiusten hidastuneesta kasvusta jo useamman vuoden, enkä ole juuri uskaltanut hiuksiani näinä vuosina värjäillä. Olen mielessäni ajatellut, että hiuksille hellävarainen kasviväri voisi olla minulle hyvä vaihtoehto, mutta ikivanha ajatus oranssinpunaisesta hennavärjäyksestä on ollut ainut mielikuvani kasviväreistä, joten olen unohtanut kasvivärjäyksen omalta osaltani.

Nyt kuitenkin kun minulle tarjottiin mahdollisuutta tutustua kasviväreihin, en voinut sanoa ei. Ja onneksi en sanonut. Kasvivärit on nimittäin aika huikea juttu!

Hiusgallerian Minna Pernu on yksi Suomen ensimmäisiä ekokampaajia ja hän on myös erikoistunut päänahan hoitoon. Koin Minnan kanssa olevani todella osaavissa käsissä hiusongelmieni kanssa ja kerroinkin kurjan hiushistoriani Minnalle heti tavatessamme.

Minna otti hiushuoleni tosissaan ja ennen värjäyksen aloittamista hän teki minulle hiuspohjan tutkimuksen mikrokameralla. Tutkimuksessa hiuspohjaa tarkastellaan 200 kertaisella suurennuksella, ja tuo tutkimus kertoi minulle karun totuuden hiusteni kunnosta.

Hiukseni kyllä lähtevät kasvamaan reippaasti normaalipaksuisina, mutta rasvoittuva hiuspohjani muodostaa lähes jokaiseen hiustuppeen hiuksen kasvua heikentävän tukoksen. Hius siis aloittaa normaalin kasvun, mutta kun hius kasvaa tavallisesti neljästä viiteen vuotta, niin noin pitkäksi aikaa hiukseni ei jaksa kuljettaa ravinteita hiuksen pituuksiin asti. Hiukset muuttuvat hyvän alun jälkeen pituuksistaan haperoksi.

Minna vinkkasi, että minun kannattaisi ehdottomasti käyttää rasvoittuvalle hiuspohjalle suunniteltua shampoota ja kosteuttavaa hoitoainetta. Kerroin käyttäväni ohuille hiuksilleni volyymia antavia tuotteita, mutta Minnan vinkkien jälkeen aloin todella miettiä shampoon ja hoitoaineen valintaa uudelleen.

Shampoolla pestään hiuspohja, joten shampoo kannattaa valita hiuspohjan tarpeen mukaan. Enhän halua hiuspohjaani volyymia, vaan sitä, että hiuspohjani pysyy hyvässä kunnossa. Shampoo ja hoitoaine kannattaa siis valita päänahan ja hiuksen tarpeen mukaan, volyymia haetaan hiuksiin vasta muotoilutuotteilla. Miten en ole koskaan aikaisemmin tullut ajatelleeksi noin?!

Kun pohjatyöt oli tehty, pääsimme hiusteni värjäykseen. Kerroin Minnalle haluavani hiuksiini tummanruskean sävyn ilman punaista vivahdeta. Ilokseni pääsin katsomaan kun Minna sekoitti minulle sopivan värin Hiusgallerian keittiössä.

Pohjaksi värille valittiin vihreä jauhe, joka tuoksui koivun lehdiltä. Jauheessa oli erilaisten kasvien kuivattuja lehtiä, myös koivua, eikä mitään muuta. Ei ammoniakkia, ei hapetteita, ainoastaan luonnon omia raaka-aineita. Tummanruskea väri saatiin kahvista.

Minna keitti keittiössä kahvit, ja sekoitti pienen määrän mustaa kahvia vihreään jauheeseen. Seos näytti enemmän siltä että sen olisi voinut syödä kuin siltä, että olisin laittanut sen päähäni. Mutta tämä vihreä seos todellakin levitettiin hiuksiini sellaisenaan, ja kyllä, seos oli päässä ihan yhtä vihreä kuin kulhossakin.

Nieleskelin hetken kauhuissani kun näin peilikuvani, mutta luotin Minnaan kun hän lupasi, että hiukseni eivät jää vihreiksi.

Hiukseni värjättiin Radico -sarjan tuotteilla. Sarja on ensimmäinen kasvivärisarja, joka on saanut Ecocert-sertifikaatin. Radico tuotteita on käytössä ammattilaisilla, mutta niitä myydään myös kuluttajille (jälleenmyyjät löydät täältä).

Kasviväri toi hiuksiini upean kiillon ja tunnun. Hiukseni tuntuivat paljon paksummilta mitä ennen värjäystä. Minna totesi ennen hiusvärin laittamista, että hän on aika varma että jään koukkuun siihen tuntuun, minkä kasvivärit tekevät hiukseen. Hän oli täysin oikeassa!

Kasviväri on täydellinen vaihtoehto hennolle suomalaiselle hiukselle, sillä se turvottaa hiusta ja saa sen tuntumaan paksummalta. Kasviväriä voivat käyttää myös allergikot, ja sillä voi tarvittaessa peittää harmaat hiukset.

Yksi hieman haastava juttu kasvivärjäyksessä on. Hiusvärissä ei ole hapetetta, joten kehittyäkseen värin täytyy olla kosketuksissa ilman kanssa. Värin kehittymiseen menee noin viisi päivää. Hiuksia ei saa pestä kolmeen päivään värjäyksen jälkeen, sillä lopullinen väri on tuolloin vasta kehittymässä.

Mutta muutaman päivän ajan likaiset hiukset kestää kyllä kun tietää, ettei hiusten värjääminen vahingoita hiuksia, ja että väri vaatii sen kehittyäkseen kauniiksi.

Onko hiusten kasvivärjäys teille tuttua?

7

(12) Kommentit

 1. koshka says:

  Ei ole kasvivärit tuttuja mulle, juuri se hennavärjäys on ainoa mitä tulee ekana mieleen. Mutta huh miten kaunis lopputulos! Ihanat! <3 Onko sulla myös uusi leikkaus hiuksissa?

  1. Kiitos koshka, tykkään itsekin hiusten sävystä. On todella luonnollinen! Hiukset on vanhat, Minna vaan osasi laittaa ne kuten kuuluu. Itse saan ne vain rumasti tai tylsästi. 😀 Selkeä lisäyksen paikka to do -lsitalle: opettele hyvä nainen laittamaan hiuksesi! 😀

 2. Kasviväritkin on tosiaan kehittynet huimasti! Nykyään voidaan värjätä punaisen lisäksi ruskean eri sävyjä ja mustaakin. Harmi, ettei niillä voi vielä kuitenkaan saada kylmänvaaleita blondeja hiuksia. 😀 Sun hiukset näyttää upeilta!

  Charlotta x http://www.charlottaeve.com

  1. Voi kiitos Charlotta! Juu, kasvivärien kehitys on ollut viime vuosina huimaa ja ajatukset pelkästä punaisesta hennaväristä voi heittää romukoppaan. Erilaisia sävyjä saa nykyään tehtyä kymmeniä! Tuo mainitsemasi vaalennus tosin tarvitsee aina vähän ärtsymmät aineet, eli täysin luonnonmukaisesti sitä ei saa tehtyä.

   On kuitenkin hyvä tietää, että moni ekokampaamo, kuten Hiusgalleria jossa kävin, tarjoaa kaikki palvelut jokaiselle asiakkaalle. Myös hiusten vaalentamisen, permanentit jne. Heillä nuo toimenpiteet tehdään vähän ekologisemmin ja hellävaraisemmin kuin ns. tavallisissa kampaamoissa.

 3. Olipa kiva lukea sun kokemuksia kasvivärjäyksestä! Mullekin on tarjottu mahdollisuutta testata tätä, mutta en vaan ole uskaltanut kokeilla, kun olen ollut niin epäluuloinen ja miettinyt, voiko lopputuloksesta oikeasti tulla hyvä ja väristä pysyvä. Mutta ilmeisesti voi! 🙂 Upean sävyn sai hiuksiisi ja kiva tuo hiusmallikin! Sopii sulle!

  1. Kannattaa Mia testata! Sulla on niin superkauniit ja hyväkuntoiset hiukset, että niihi tulisi varmaan vain entistä intensiivisempi sävy ja kaunis kiilto.

 4. Viach says:

  Ihania värejä kyllä, mutta eivät valitettavasti peitä harmaita 🙁 Voi tarttua hetkellisesti harmaan pintaan, mutta juuri harmaat sieltä sitten loistavat, vaikka muu tukka olisi upea värinen. Ja loistavat harmaina, eivät kivasti sävytettyinä. Kokeiltu on kolme eri tekjää Helsingistä. Mutta jos harmausongelmaa ei olisi, ehdottomasti suosisin karvivärejä.

  Kannattaa muuten kokeilla vaihtaa shampoo kokonaan esim. oliiiiölypohjaiseen palashampooseen. Turvottaa kivasti hiusta eikä hiuspohjapongelmista ole tietokaan. Jos siis kaikki muu on jo kokeiltu 🙂

  1. Oi mitä mahtavia vinkkejä! Kiitos Viach! Oliiviöljypohjaisesta palashampoosta en ole aikaisemmin kuullutkaan.

   Kiitos myös tuosta tiedosta harmaiden hiusten kanssa. Itsellä ei ole siitä kokemusta, mutta lukemani perusteella olin siinä tiedossa että harmaat peittyy. Hyvä siis kuulla toisenlainen kokemus ettei pettymyksiä tule.

 5. Ellu says:

  Onpa kaunis lopputulos! Sulle sopii kyllä tosi hyvin tuollainen polkkamitta vaikka oletkin kertonut ettet siinä itse viihdy 🙂 Kasivärit eivät ole tuttu juttu minulle, mutta olen niistä kuullut aiemminkin.

  1. Kiitos Ellu! <3 Olen jo tottunut tähän hiusten mittaan, ja esim. näissä kuvissa niistä tykkäänkin. Mutta ärsyttävää on se, etten osaa itse laittaa niitä mitenkään kivasti. Normaalisti ne on siis musta aika kamalat, mutta kampaajan laittamana ne on ihan kauniit. Kampaajalle joka aamu? Se voisi olla ratkaisu ongelmaani. 🙂

 6. Oo, kasviväri! Oliskohan niissä myös viileän ruskeita sävyjä, niin voisin kokeilla kans? (Vaikka mallikoulutuksessa minulle määriteltiin punertavat hiukset, olen nyt tykästynyt itse tähän viileään tummaan enempi… Onneksi freelancerina voin tässäkin hommassa päättä ite 😀 )

  1. Mulla on juuri tuolla kahvilla tehty viileys näissä hiuksissa. En halunnut punaisuutta, joten ei laitettu mitään punaiseen vivahtavaakaan väriin. Ja kivat tuli! Tosin aluksi ne näyttivät vihreiltä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.