Retkellä Lonnan saaressa

tunnetila: tyytyväisyys

Töissä täytyisi jaksaa ahertaa vielä pari päivää. Onneksi lomaa odotellessa ja säiden salliessa lomafiiikseen pääsee halutessaan myös täällä koti-Suomessa. Piipahdimme sunnuntairetkellä piskuisella Lonnan saarella Helsingin edustalla, ja kylläpä parissa tunnissa pääsi hyvin lomalaisen fiiliksiin.

Lonna, entinen miinanraivaussaari, sijaitsee 1,5km:n päässä mantereesta Kauppatorin ja Suomenlinnan välissä. Saari on hyvin pieni, vain 150m pitkä, mutta se kätkee silti sisälleen historiaa, kauniita kallioita, laadukkaan ravintolan, herkkuja tarjoilevan vohvelibaarin, sekä tänä kesänä avatun yleisen saunan.

Merimatka Kauppatorilta Lonnaan kestää 10 minuuttia, ja meno-paluu maksaa aikuisilta 4,50€. Vesibussit Lonnaan lähtevät noin puolen tunnin välein, ja pois saarelta pääsee myös yhtä helposti.

Ihan koko päivän reissua pienelle saarelle ei välttämättä kannata tehdä, mutta muutama tunti saarella kuluu leppoisasti, kunhan sää on suotuisa.

Kävimme viime sunnuntaina nauttimassa ensimmäisestä kunnolla kesäisestä päivästä Lonnassa, ja kun nälkä yllätti, istahdimme hetkeksi aurinkoiselle vohvelibaarin terassille.

Lounaaksi nauttimani punajuurivohveli vuohenjuustomoussella (?) oli herkullinen, ja mango-sitruuna jäätee sopi täydellisesti lämpimän päivän janojuomaksi.

Saarella oli ihana nauttia auringosta, mutta en malttanut olla miettimättä, miten kiva saarelle olisi joskus tulla illalliselle. Saari oli nimittäin täynnä puihin ja pöytien ylle ripustettuja pieniä lamppuja. Saarella on varmasti satumaisen kaunista kun ilta pimenee ja valomeri syttyy.

Saari on auki tänä kesänä 30.9. asti, joten tunnelmallisen illallisen ehtii vielä hyvin kokea. Olisipa ihana pulahtaa tummenevassa illassa ensin saunasta uimaan, ja sen jälkeen istahtaa illalliselle valomereen.

Tuo suunnitelma on ehkä pakko toteuttaa vielä tämän kesän aikana!

Lonna
Avoinna kesäaikaan (syyskuun loppuun asti)
Lautta-aikataulut Lonnaan täältä

6

(8) Kommentit

 1. HeidiV says:

  Kiitos vinkistä, tuollahan voisi piipahtaa!

  1. Suosittelen! Etenkin kauniilla säällä tuolla oli superihanaa! 🙂

 2. Mietin tänne menoa monesti jo viime kesänä, mutta aina jäi. Tänä vuonna pitää korjata tilanne. Elokuun joku hämärä ilta voisi olla todella kiva. 🙂

  1. Sama juttu! Koko viime kesän oli aikomuksena käydä tuolla, mutta miten sitä ei koskaan saa aikaiseksi? Nyt olin selkäkipuisena kotona kaikki illat (ja välillä myös päivät) lähes kaksi viikkoa, jonka jälkeen oli PAKKO lähteä ulos tuulettumaan. Onneksi läksin. Oli niin ihanaa ja virkistävää!

 3. Kuulostaa aivan ihanalta?. Toivotaan nyt sitten että loppuvuosi menisi sinulla ilman sairastelua!

  1. Saari on kyllä pieni ja söpö. Illallinen valomeressä houkuttelee ihan älyttömästi.

   Kiitos Saara hyvän terveyden toivotuksista. Samaa toivon minäkin, oikeasti ihan maailman eniten!

 4. Ellu says:

  Aina ei tosiaan tarvitse lähteä kauas ja maksaa paljon lomareissusta. Läheltä voi löytyä vaikka mitä, kunhan ymmärtää ottaa selvää matkakohteista. Ja pieni kekseliäisyyskin on hyvästä joskus. Voi vaikka tarjoutuu talovahdiksi jonkun tutun/ystävän lomareissun ajaksi. Itse saa vaihtelua ja lomareissun samalla kun pitää huolta talosta ja mahdollisista lemmikeistä 🙂

  1. Oi että! Onpa Ellu hyvä idea tuo talovahtina toimiminen! Saisi ihan erilaisia ulottuvuuksia arkeen. Hmmmm, täytyypä pitää mielessä… 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.