Puutarhan puuttuessa

tunnetila: onni

*yhteistyössä JYSK*

Vietin Espanjassa paljon aikaa kattoterassillamme. Terassille paistoi aurinko aamusta iltaan ja siellä kasvoi runsaasti kauniita kukkia toinen toistaan kauniimmissa ruukuissa. Vaikka meillä on kotona paljon viherkasveja, niin silti parvekkeen ja kattoterassin kaipuu iski saman tien kun pääsin kotiin.

Olin ennen matkalle lähtöäni sopinut kesäisestä yhteistyöstä JYSKin kanssa. Kun sitten aloin heti kotiin päästyäni kaipaamaan parveketta tai terassia, niin päätin katsoa löytäisinkö JYSKistä tuotteita, joilla onnistuisin rakentamaan kesäisen viherkeitaan sisälle kerrostaloasuntoomme.

JYSKin terassituotteiden valikoima on todella laaja. Menin Ruoholahden liikkeeseen etsimään kukkaruukkuja, mutta pian huomasin koeistuvani terassille sopivaa sohvaa, paria nojatuolia, ja ihailevani pientä sivupöytää. Onneksi mieheni oli mukana ostoksilla, ja hän ohjasi minut lempeästi takaisin alkuperäisen suunnitelmani pariin, eli kukkaruukkuosastolle.

Ilokseni löysin JYSKin valikoimasta myös upeita kukkaruukkuja, joten sain hankittua kotiin juuri sen mitä kaipasin. Valitsemani kaksi kukkaruukkua ovat tyyliltään hyvin erilaisia, mutta sopivat molemmat meille täydellisesti! Ensimmäinen ruukuista on upea KVINAND, jonka valjastin keittiöön yrttitarhaksi.

Harmaa KVINAND on todella tyylikäs ruukku ulkokäyttöön, mutta se sopii selkeän muotokielensä vuoksi myös sisälle upeasti. Ruukku on niin linjakas, että heti kun sain sen paikalleen keittiöön, tuntui kuin se olisi ollut siinä aina.

KVINAND-ruukku on valmistettu sinkki-metalliseoksesta, ja se painaa 4kg. Ruukku on todella jämäkkä ja tukevan tuntuinen, vaikka siinä on tuotteeseen keveyttä tuovat kauniin sirot jalat. Ruukku kestää myös pakkasta, joten se on loistava tuote esimerkiksi parvekeelle.

Pakko tunnustaa, että itse asiassa meille tuli kaksi KVINAND -ruukkua*. Tykästyin ruukkuun niin paljon, että halusin samanlaisen myös sohvan viereen. Ensimmäinen ruukuista on nyt siis keittiössä yrttejä varten, toinen täydentää olohuoneessa vihertilaamme.

Metallisten, moderneiden KVINAND -ruukkujen lisäksi ihastuin JYSKissä toisiin, hyvin erilaisiin ruukkuihin. Pajusta punotut SPURV -ruukut* on oikeasti tarkoitettu pelkästään ulkokäyttöön, mutta ihastuin niihin niin paljon, että roudasin ne onnellisena olohuoneeseemme.

SPURV-settiin kuuluu kaksi kaunista punottua ruukkua, joissa molemmissa on nahkaiset kahvat. Toinen ruukuista on 25cm korkea, ja sen halkaisija on 22cm. Suurempi ruukuista taas on korkeudeltaan 30cm ja halkaisijaltaan 28cm.

Virallisesti ulkokäyttöön tarkoitetut ruukut on muovitettu sisältä, joten jos niihin haluaa istuttaa kukkaset suoraan, pohjan muoviin kannattaa tehdä reikiä, jotta ilma kulkee. Sisäkäyttössä totesin näppärimmäksi sujauttaa punottuun pajuruukkuun kukan altakasteluruukkuineen. Näin kori kaunistaa muutoin tylsän perusruukun, ja kastelu tapahtuu normaalisti ruukun kautta.

Mitäs sanotte valinnoistani? Sopisiko jompi kumpi ruukkumalleista myös Teidän sisustukseenne? Entä oletteko Te innostuneet tekemään kodeistanne viherkeitaita, vai saatteko nautiskella omista parvekkeista tai pihoista aurinkoisina kesäpäivinä?

Ihanaa sunnuntaita Teille kaikille! Nautitaan kesästä ja puutarhojemme antimista, olivat ne sitten ulkona, parvekkeella, tai vaikka sisätiloissa!

5

(12) Kommentit

 1. Johanna says:

  Onpa tyylikäs tuo metallinen teline. Sopisi hyvin myös meille. Toivottavasti ikävä Espanjaan alkaa hellittää sisäpuutarhan avulla. ❤️

  1. Kiitos Johanna! Mulla on käynnissä ikävän karkoitus, ja valtava sisustusbuumi. 😀 Tekee mieli tehdä kodista niin kiva kuin mahdollista. 🙂

 2. Johanna says:

  Mä oon meinannu terassille just tuota metallista ja sisällekin miettiny sitä! Se on ihana ? Meillä on sisustuksessa muutenkin tuon tyylistä ni sopis oikein passelisti. Ihanalta näyttää teidänkin kodissa. Me päästään nauttimaan meidän 50neliön terassista nyt vasta oikein kunnolla ku saatiin vihdoin kaikki kalusteet hommattua. Viime kesänä oli aika karun näköistä vielä ?? Saa tulla käymään ? miten ois tänä kesänä??

  1. Hei jos olet jo harkinnut tuota metallista ruukkua, niin nyt kannattaa äkkiä käydä ostamassa se! Huomasin juuri, että JYSKillä on ruukuista käynnissä kampanja, ja 21.6. asti ne on tosi edullisia!

   Ja voi jestas, 50 neliöinen terassi!! Kuulostaa upealta! Täytyy kyllä laittaa tarkkaan harkintaan piipahdus teillä tänä kesänä. Olisi niin kiva tulla! <3

 3. Kaunis tuo Kvinand. Meillä on pikkuruinen parveke, johon mahtuu kaksi ruokailemaan pienen pöydän ääreen, kolmekin jos vähän ahdetaan. Parvekkeen kaiteella on vieri vieressä parvekelaatikkoja ja ruukkuja täynä yrttejä ja kukkia. Lämpimänä alkukesänä kasvitkin röyhähtivät heti hyvän kasvuun, joten kiva ” viidakko” suojaa vähän katseiltakin.

  1. Teidän asuntonne, tai oikeastaan koko talo ja sen pihapiiri, kuulostavat niin ihanilta! Minulla on ollut parveke vain kerran omassa kodissa, ja on se kyllä ihan valtavan ihana olla! Kesäisin lähes yksi huone lisää.

 4. Ihana vinkki ja hienot ruukut! Olen surkeana kaivannut täällä evakkokämpässä pihaa ja puutarhaa, ja kun parvekekin on täynnä varastoitavaa, niin tällainen ratkaisu on täydellinen.

  1. Voih, toivotaan että saatte piristettyä evakkoeloanne vaikka tekemällä asuntoonne pienen puutarhan. Onko teillä mitään arviota koska pääsisitte takaisin kotiin? Toivotaan että tuo painajainen on pian ohi!

 5. Voi kiitos Niina kysymästä ja sydämellinen kiitos zempeistä <3 . Heti, kun nuo raastavimmat juridiset prosessit on ohi, niin me kerromme kyllä kuinka tässä kävi ja mitä kaikkea kulissien takana tapahtui meidän näkökulmasta. Siihen asti yritämme vain pitää pään pinnalla.
  Hyvää kesää <3

  1. Voimia ja jaksamista koko perheellenne! Ja oikein hyvää kesää! <3

 6. Mä juuri muutama viikko sitten katsoin tuota metallista ruukkutelinettä. Tosi kaunis ja saisi parvekkeellakin näpsäkästi korkeammalle aurinkoon kasvit!

  1. Juuri näin! Enemmän valoa kaipaavat kasvit saa tällä nostettua korkeammalle, ja jos joku kasvi tarvitsee varjoa, niin niitä kasveja voi laittaa kivasti myös tämän korkean telineen alle. Näin saa lisää tilaa pienelle parvekkeelle, kun saa käytettyä useampia kerroksia yhdellä seinustalla. Tosi näppärää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.