Ihanaa juhannusta!!!

tunnetila: onni

Huomenna on juhannusaatto. Se tarkoittaa minulle samaa, mitä on tarkoittanut jo viimeiset 15 vuotta. Eli viikonlopun viettoa mökillä pohjoisessa.

Rakastan mökkeilyä ylipäätään, mutta etenkin mieheni vanhempien mökistä on tullut minulle näiden vuosien aikana valtavan rakas. Tuolla mökillä on juhannuksena pelattu Mölkkyä, saunottu, oteltu mökkiolympialaisissa, uitu niin kylmässä vedessä, että jalat on tehnyt mieli amputoida matalassa rantavedessä kahlaamisen jälkeen, tanssittu Hula Hulaa, grillattu, laulettu ja naurettu niin maan penteleesti. Soudeltu, rapsutettu koiria ja kissoja, tanssittu valssia saunamökin terassilla, sekä tehty kymmeniä ristikoita. Ja niin, pudottu laiturilta veteen monen sattuman summana.

Jokainen mökkijuhannuksemme alkaa samalla tavalla. Heti kun pääsemme saareen ja saamme tavarat pois käsistämme, istumme kahvipöytään, jonka kruununa on mansikkakakku. Samalla poksahtaa skumppapullo auki, ja nostamme juhlallisesti maljan juhannukselle, ja ennen kaikkea yhdessäololle.

Toinen perinne on Suomen lippu, joka nousee salkoon miesvoimin juhannusaattona kello 18. Me naiset katsomme juhlavaa tilannetta sivusta, ja kajautamme ilmoille ”Siniristilippumme, sulle käsin vannomme, sydämin: sinun puolestas elää ja kuolla on halumme korkehin.” Muistamme aina sanat tiettyyn kohtaan asti, ja sen jälkeen homma menee nauramiseksi.

Itse asiassa koko juhannus toistaa vuodesta toiseen tismalleen samaa kaavaa. Juhannuspöydässä täytyy olla aina tiettyjä ruokia, saunomisjärjestys on sama (juhannusaattona eri kun juhannuspäivänä) ja samat ihmiset kokkaavat aina tietyt ruoat (minun vastuulleni kuuluvat täytetyt herkkusienet, täytetyt paprikat ja juhannuspäivän salaatti).

Ai että! Noista elementeistä syntyy se juuri oikea, minulle maailman paras, tärkein ja rakkain juhannus. Ja huomenna se on taas edessä! Ihanaa!

Jos siis kuulette huomenna siinä yhden maissa iltapäivällä omituisen poksahduksen, niin ei hätää. Se oli vain se voimalla avautunut skumppapullo, jonka kupliva sisus pääsee herkkusuiden vatsoihin mansikkakakun kanssa pohjolan yötöntä yötä odotellessa!

Ihanaa juhannusta Teille kaikille!

10
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  koshka
  21/06/2018 at 09:55

  Voi, tästä sun kuvailusta pystyy aistimaan ihanan ja lämpimän juhannustunnelman! Vähän harmittaa, ettei itsellä lapsuudenkodista muuttamisen jälkeen (tästä siis jo ”jokunen” vuosi ;D ) ole muodostunut mitään juhannusperinteitä; joskus se menee ohi melkein ilman mitään sen erikoisempia, joskus on oltu matkoilla…useimmiten kyllä juhannukseen kuuluu meilläkin grillaaminen ja saunominen; tykkään myös aina väkertää jonkinlaisen kukkaseppeleen 🙂
  Ihanaa ja perinteikästä juhannusta sinne teille!

  • Reply
   Nina
   21/06/2018 at 13:22

   Oih, ihana kuulla että juhannusfiiliksemme välittyi tekstin perusteella sinne ruudeun toiselle puolelle asti! 🙂 Hei tuo kukkaseppele on ihana perinne!!! Meillä on mökillä aika vähän luonnonkukkia, mutta jos olisi enemmän, niin seppeleen haluaisin minäkin varmasti tehdä. Ihanaa juhannusta sinulle koshka, ja paljon grilliherkkuja! <3

 • Reply
  Tarja
  22/06/2018 at 18:22

  Ihana tunnelmakuvaus! ❤ tuntui kuin olisi itse ollut mukana! Terveisiä Kainuusta mökiltä! Sielu lepää kuin myös keho ☺ sauna odottaa pestynä saunojia.
  Onnellista Juhannusta sinulle! ?

  • Reply
   Nina
   25/06/2018 at 16:29

   Kiitos Tarja! Toivottavasti myös teillä oli ihana mökkijuhannus Kainuussa! Meillä tuli välillä rakeita ja vettä hurjia määriä, mutta ihanaa oli silti! <3

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.