Valkoista keskikesän kunniaksi

tunnetila: tykkäys

*yhteistyössä Social Wines*

Aloitin viime keväänä blogiyhteistyön viinien maahantuoja Social Winesin kanssa. Saan heiltä eri kausiin sopivia viinejä maisteltavakseni, ja kirjoittelen niistä jos löydän testaamieni viinien joukosta lemppareita.

Myönnän näin heti alkuun, etten tiedä paljoakaan rypäleistä, viinialueista tai viinin valmistuksesta. Sen kuitenkin tiedän, että minulle viineissä tärkeintä on se maku, tunne tai parhaimmillaan elämys, jonka omaan makuun sopiva viini aiheuttaa.

Toki tykkään maistella viiniasiantuntijoiden suosittelemia viinejä, mutta usein luotan eniten omaan makuuni. Jos joku viini on hieno ja kallis, mutta ei kuitenkaan kutkuta omia makuhermojani, niin en osta viiniä toiste. Omaan makuun kannattaa luottaa, sillä itsehän sitä viiniä nautiskelee, ei kukaan muu!

Otin juhannuksena mökille mukaan muutaman maisteluun saamani kesäviinin. Toinen viineistä on nimeään myöten todella kesäinen, ja se kantaa nimeä Suvi Frizzante*.

Suvi Frizzante tulee Espanjasta ja se on maultaan hyvin hedelmäinen ja makea. Viinissä on pientä hapokkuutta, mutta maku on silti runsas. Kylmäksi jäähdytettynä Suvi oli mökkiporukan lemppari kevyenä kesäjuomana, jota voi siemailla terassilla auringonpaisteesta nauttiessa.

Suvi Frizzante oli maultaan niin tuhti ja täyteläinen, että siihen voi tarvittaessa lisätä vaikka muutaman jääpalan, jotta viini pysyy sopivan kylmänä. Viini voisi sopia myös hyvin vaikkapa boolin pohjaksi.

Toinen mökillä maisteluun päässyt viini oli Green Leaf Organic Riesling*. Myös tästä viinistä pitivät kaikki testimaisteluun osallistuneet. Nautimme saksalaista luomu rieslingiä kalan ja salaattien kanssa, ja kuivan hapokas viini sopi juhannuspöytään näiden kaveriksi erinomaisesti.

Green Leafissa on jäännössokeria vain 8g/l, joten viini sopii myös heille, jotka pelkäävät kesän herkuttelujen vaikuttavan linjoihinsa. Tätä viiniä voi ottaa lasillisen silloin tällöin joko ruoan kanssa, tai vaikka ihan seurustelujuomana, eikä kesäkilot siitä juuri muuksi muutu.

Molemmat viineistä maksavat Alkossa alle 10€/pullo, joten nämä ovat kivoja viedä vaikkapa tuliaisena ystävien mökille. Ainakin meillä mökille tuomani viiniyllätys ilahdutti. Ja kun viinit olivat vielä kaikille mökkeilijöille uusia tuttavuuksia, niin jokainen halusi maistaa viinejä edes pienen tilkan.

Social Winesilta kesäksi saamassani maistelusetissä oli mukana myös punaviinejä, mutta punkut ovat näillä aurinkoisilla säillä jääneet lähes koskematta. Pidän punaviineistä paljon, itse asiassa olen enemmän punkku kuin valkkarityttö, mutta silti näin kesällä kylmä valkoviini päätyy punaviiniä useammin lasiini. Heti kun illat alkavat pimentyä ja viilentyä, siirryn maistelemaan tuhteja punaviinejä ja niiden erilaisia vivahteita.

Ai että, olisipa kiva opiskela viinejä ja tietää niistä oikeasti paljon enemmän!

Valviran ohjeistuksen mukaisesti alkoholiaihetta ei postauksessa saa kommentoida. Jos Teillä on kuitenkin postaukseen jotain muuta sanottavaa, niin jätän kommentoinnin auki. 

4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.