Merellinen Visby

tunnetila: ihastus

Jokainen Tunnetilaa Instagramissa seuraava huomasi varmasti, että kävimme lomalla Visbyn risteilyllä. Matkamme oli upea, ja voin suositella risteilyä täydestä sydämestäni kaikille.

Olimme toukokuun reissussa, joten päätimme, että tänä kesänä nautitaan lomasta kotimaassa. Kun lomaa Suomessa oli kulunut viikko, mieheni alkoi haaveilla äkkilähdöstä jonnekin vähän kauemmas. Minä olin valmis lähtemään reissuun, mutta lentää en halunnut. Niinpä suuntasin katseeni Tallink Siljan verkkokauppaan, ja mietin haluaisinko mielummin lomailla Tukholmassa vai Tallinnassa.

Sattumalta huomasin, että Silja Europa risteilee heinäkuussa kolmena sunnuntaina Helsingistä Visbyhyn, Gotlantiin, ja innostuin matkasta välittömästi. Kurkkasin risteilyiden varaustilannetta, ja jokainen risteilyistä oli lähes loppuunmyyty!

Ensimmäisellä risteilyllä ei ollut yhtään vapaata hyttiä, toisella yksi hytti C-luokassa autokannen alla, ja kolmannella risteilyllä vapaata löytyi B-luokasta. Risteilyt tuntuivat olevan supersuosittuja.

Aikatauluihimme sopi parhaiten keskimmäinen lähtö, joten buukkasimme pienen epäilyn kera hytin C-luokasta. Pakkasin mukaan pussillisen korvatulppia, sillä ajattelin, ettei autokannen alla saa melulta nukuttua.Visbyn risteily oli aikataulultaan samantapainen kuin päivä Tukhomassa -risteily. Lähtö Helsingistä tapahtui illansuussa, ja perillä Visbyssä oltiin seuraavana aamuna. Aikaa Visbyssä seikkailuun oli runsaasti (olimme itse maissa 8h, mutta pidempäänkin olisi voinut olla), ja Helsinkiin palattiin seuraavana päivänä klo 16.

Risteilyn hintaan kuului hytin lisäksi aamiaisbuffet molempina aamuina, sekä illalliset laivalla molempina iltoina vapaavalintaisessa ravintolassa. Laskeskelimme, että jo ruokailuiden hinta oli niin paljon, että hytillemme ei jäänyt hintaa nimeksikään!

C-hytti oli epäilyksistäni huolimatta siisti, ja siellä oli vasta remontoidun kylpyhuoneen lisäksi myös tv. Hyttinaapureinamme risteilyllä oli rauhallisia pariskuntia, eikä perinteisistä C-hyttikäytävillä bailaavista nuorisoporukoista ollut tietoakaan.

Risteily tuntuikin olevan enimmäkseen pariskuntien ja lapsiperheiden suosiossa. Sitä paitsi jos bailata halusi, niin laivan yökerho oli menomatkalla auki aamu kuuteen!

C-hytin hinta-laatusuhde tällä matkalla oli mielestäni erinomainen! Ainoa harmitus mikä autokannen alla olemisesta oli, oli toimimaton verkkoyhteys. WiFin toimimattomuus ei olisi muuten haitannut mitään, mutta minulle sattui pieni kömmähdys tunnin aikaeron takia.

Normaalisti puhelimeni päivittää automaattisesti kellonajan oikealle aikavyöhykkeelle. Olimme varanneet paluumatkan aamuun hieronnat meille molemmille klo 9 alkaen. Heräsimme kahdeksalta ja menimme yhdeksäksi laivan hoitolaan. Perille päästyämme totesimme kellon olevan Suomen aikaa jo kymmenen, eli puhelimen kello ei ollutkaan päivittynyt verkon puuttumisen vuoksi. Vähän harmitti, mutta moka oli ihan omani. Olisi pitänyt ymmärtää tuo jo nukkumaan mennessä.

Mutta sitten itse Visbyhyn. Visby oli jotain niin kaunista ja ihanaa, etten voinut edes kuvitella! Teen hurmaavasta Visbyn vanhasta kaupungista oman postauksensa, mutta näistä merellisistä kuvista näette jo Visbyn toisen puolen.

Visbyn kivirannat olivat kuin Nizzassa, ja lähes polttavan kuumalla säällä pieni Visbyn satama oli kuin missä tahansa Välimeren kohteista. Yhdeltä rannoista löytyi Euroopan parhaaksi rantaklubiksi valittu Kallis, ja sitä ympäröivät trooppisen tunnelman luovat palmut.

Rannan tuntumassa oli myös jäätelöbaari Glassmagasinet, jonka valikoimassa oli yli 300 eri jäätelömakua! Visbyssä kaikki tuntui olevan maailman parasta tai monipuolisinta. Mieheni totesikin, ettei halua enää koskaan matkustaa Visbyhyn. Sen täydellisyys alkoi kuulema ärsyttää häntä niin paljon. Heh, tavallaan ymmärrän kyllä häntä.

Ihan meren rannalla oli myös Uppsalan yliopiston Gotlannin kampus. Yliopiston paikka oli niin hieno, että aloin jo vakavasti harkita paluuta koulun penkille. On ihan valtava harmi, etten puhu ruotsia! Muuten voisin harkitakin ryhtyväni aikuisopiskelijaksi, ja muuttaa Visbyhyn muutamaksi vuodeksi. Vai järjestetäänköhän siellä kielikursseja aikuisille…?

Vaikka merta ei vanhan kaupungin kaduilla kulkiessaan nähnyt, sen läsnäolon aisti silti. Olisin halunnut tutkia Gotlannin saarta myös vähän laajemmin, mutta tällä kertaa päätimme keskittyä kunnolla vanhaan kaupunkiin ja sen ihmeisiin.

Tallink järjestää opastettuja matkoja myös saaren muihin osiin, ja sellaiselle haluan ehdottomasti seuraavalla kerralla kun piipahdan Gotlannissa. Tämä kerta ei siis todellakaan jäänyt viimeiseksi matkakseni Visbyhyn! Oletteko Te käyneet Visbyssä?

10

(10) Kommentit

 1. Anna-Liisa says:

  Kyllä, heinäkuussa menimme omalla autolla pyörät ja golfmailat mukana. Asuimme 10 päivää hotellissa Visbyn vanhassa kaupungissa, josta käsin retkeilimme eri puolilla Gotlantia. Ihastuimme myös Visbyhyn ja koko saareen todella paljon, upea lomakohde ja niin lähellä!

  1. Oi teitä onnekkaita! 10 päivää Visbyssä olisi jo supermahtava reissu! Siinä ehtisi tutkia saaren läpikotaisin, ja viettää muutaman päivän ihan vain rannalla lötkötellen tai vaikka golfaten. En voinut uskoa että noin lähellä on näin huikea paikka!

 2. Visby vaikuttaa niin ihastuttavalta. Olen haaveillut sinne(kin) pääsystä pitkään, mutta aina on tutntutnut tulevan muita matkasuunnitelmia.

  1. Visby oli meille aivan täydellinen kohde. Halusimme reissuun ja nähdä jotain uutta, mutta en halunnut lentää. Visbystä saimme kaiken, mitä matkalta toivoa saattoi. Ja vaikka perillä oltiin vain yksi päivä, niin matka tuntui paljon pidemmältä, sillä jo itse matkalla (laivalla) tehtiin kivoja juttuja ja syötiin hyvin. Oli ihan parasta, tykkäisit varmasti!

 3. Ihan mielettömän ihanalta näytti ig kuvasi!!! En ollut ikinä kuullutkaan että tällaisia risteilyjä tehdään, ehdotin heti miehelleni :D. Näytti niin mielettömän ihanalta reissulta, ja helpolta! Ehkä ensi kesänä sitten, tänä kesänä mulla ei valitettavasti ole lomaa ollenkaan (mieti, JUURI TÄNÄ KESÄNÄ). Marraskuussa täytän 40 (!) ja sitten onneksi pääsen viikoksi vapaalle. Varasimme juuri matkan Marokkoon, se sentään hiukan lohduttaa, toivottavasti olisi lämpöistä vielä..

  1. Reissu oli juurikin helppo (jopa ruokailut oli mietitty sinulle valmiiksi!), mutkaton (laivalla oleminen on niin leppoisaa eikä mitään turhaa säätämistä ole) ja kun kohde oli vielä niin kaunis ja helteinen, niin tuntui kuin olisi risteillyt yhden yön aikana jonnekin paljon kauemmas.

   Oi, Marokko! En ole koskaan käynyt, mutta kiinnostaisi kyllä todella paljon. Seuraan sitten silmä kovana jos laitat Instaan kuvia. 🙂 Huikeaa synttärireissua sinulle! Kai Marokossa on aina ihan hyvä sää… Vähintään +15 ja siitä sitten jonnekin hurjiin +40 lukemiin.

   1. Saara says:

    Sään (ja hinnan) takia juurikin marokko valikoitui marraskuun reissuksi, katselin että männä vuosina on marraskuussa ollut marrakeshissa ollut jotakin päälle kahdenkympin lämpöistä?. Odotan todella innolla tätä reissua, saattaa ig paukkuakin siinä väriloistossa ?. Visby reissu laitettiin kyllä myös vakavaan harkintaan, aika super minilomalta näytti, ihan kuin olisitte olleet eksoottisemmassakin paikassa!

    1. No just tuo eksotiikka ihan naapurissa oli tässä reissussa todella viehättävää. Ajastin sunnuntaiaamuun toisen postauksen Visbystä. Siinä on kuvia vanhasta kaupungista ja muutama kiva kahvila tms vinkki. Marrakesh on varmasti myös eksoottinen. Ai että! <3

 4. Mä olen kasvatellut itselleni kans intoa lähteä käymään Visbyssä. 2 vuotta sitten äitini pyysi minua mukaan, kun hän lähti vastaavalle risteilylle serkkunsa kanssa – silloin kieltäydyin, mutta en arvannut että se olisi todennäköisesti viimeinen ulkomaanmatka minkä äitini tulee enää tekemään. Nyt matkaillaan hänen kanssaan enää vähän pienempiä reissuja, lähikaupunkeihin korkeintaan muutaman tunnin retkelle.
  Mutta Visby on nyt omalla bucket listallani, parin muun matkakohteen kera… Ehkä ensi kesänä jo! 🙂

  1. Voih, koskaan ei tiedä milloin yhteiset reissut loppuvat. 🙁 Onneksi pääsette kuitenkin edelleen tekemään pieniä matkoja yhdessä. Ne on ne yhteiset hetket mitkä on tärkeitä, ei välttämättä matkakohteet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.