Tekojen tiistai

tunnetila: ilo

Tiedättekö mikä on Tekojen Tiistai? Tekojen Tiistai on se päivä, kun aamu aloitetaan oikealla jalalla ja tehdään hyviä tekoja. Ja tuo päivä on tänään!

Kukaan meistä ei ole voinut välttyä viime päivinä joka tuutista tulleista kehoituksista kuluttamaan. Osta osta, nyt on Black Friday ja sitä seuraa Cyber Monday! Osta osta, kaikkea on tarjolla jättimäisillä superalennuksilla! En taida olla ainut, jota tuo kulutushysterian lietsominen ärsytti.

Vastapainona kuluttamiselle Yhdysvalloissa perustettiin seitsemän vuotta sitten #GivingTuesday -liike. Giving Tuesday, suomeksi Tekojen Tiistai, perustettiin, koska haluttiin omistaa yksi päivä antamiselle ja jakamiselle, ei pelkälle kuluttamiselle.

Tekojen tiistaita vietetään kaikkialla maailmassa tänään, 27.11. Tekojen Tiistai rantautui tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomeen, ja kun minua pyydettiin kampanjaan mukaan, vastasin heti myöntävästi.

Hyvää voi tehdä valtavan monella tavalla. Usein ajatellaan, että helpoin tapa tehdä hyvää on antaa erilaisiin keräyksiin rahallinen panostus. Rahaa voi lahjoittaa vaikkapa UNICEFille, joka kerää parhaillaan apua Jemenin lapsille.

Joulun ollessa kohta ovella yksinäistä vanhusta voi ilahduttaa joulukukan muodossa. Myös tavaralahjat tai rahalahjoitukset Hope ry:n kautta, tai Joulupuu -keräykseen osallistuminen, ovat oivallisia tapoja tehdä hyvää. Myös hieno tapa auttaa lähimmäistä on lahjoittaa ruokakassi uuden Venner -palvelun kautta.

Tapoja auttaa on useita, ja olen huomannut, että suomalaiset ovat todella auttavaista ja hyväsydämistä kansaa. Esimerkiksi tämän vuoden Nenäpäivä -kampanja oli kerännyt marraskuun alkuun mennessä jo 2,3 miljoonaa euroa, ja keräys jatkuu yhä.

Hyvän tekemiseen ei kuitenkaan aina tarvita rahaa. Päivän hyvä teko voi olla vaikkapa ystävällinen sana toiselle. Itse pyrin kehumaan ihmisiä aina, kun siihen tulee tilaisuus. Kiitän avusta ja autan itse. Otan toiset huomioon, ja kohtelen ihmisiä kuten toivon itseäni kohdeltavan. Tuolla ajatuksella ei voi mennä kovin pahasti pieleen!

Haastankin nyt jokaisen Teistä ottamaan tänään osaa Tekojen Tiistaihin! Voitte klikata postaukseen upottamiani linkkejä ja auttaa rahallisesti, jos Teillä on siihen mahdollisuus. Voitte myös sanoa puolisollenne tai kollegalle jotain, josta hänelle tulee hyvä mieli. Jokainen teko, joka saa toisen ilahtumaan, on valtavan tärkeä!

Jos käytätte sosiaalista mediaa, olisi kiva nähdä somessa mahdollisimman paljon aihetunnisteita #tekojentiistai ja/tai #givingtuesday. Aihetunniste #blackfriday on viime viikon aikana vallannut koko somen. Sitten, kun #tekojentiistai tai #givingtuesday aihetunnistetta on käytetty sosiaalisessa mediassa enemmän kuin häshtägiä blackfriday, voidaan olla tyytyväisiä!

Kivaa päivää kaikille! Ollaan toisillemme ystävällisiä tänään, ja vuoden jokaisena päivänä!

7

(2) Kommentit

  1. Johanna says:

    <3

    1. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.