Toivoa jokaiselle – Hope ry

tunnetila: liikutus

Kuluneen syksyn aikana olen törmännyt Hope -yhdistykseen monessa paikassa. Ensimmäisen kerran törmäsin Hope -yhdistykseen, kun kuulin uusista Venner-ruokakasseista.

Uuden Venner -palvelun kautta voit tilata terveellisen ruokakassin vähävaraiselle lapsiperheelle tai itsellesi. Ruokakassin hinta on 90€, mutta voit osallistua kassin hankintaan jo 15€:lla. Ruokakassi sisältää monipuoliset raaka-aineet ja reseptit seitsemään lämpimään kasvisateriaan, D-vitamiinia, kilon hedelmiä ja pullon ravitsevaa oliiviöljyä. Yhdestä kassista kokkaa jopa 42 ruoka-annosta!

Ruokakassin saajaperheet kartoitetaan Hope ry:n kautta, ja kassit toimitetaan suoraan avustettavan perheen kotiovelle. Tavallisen ruokakassin lisäksi Venneriltä voi tällä hetkellä ostaa joulukasseja hintaan 60€. Tästä kassista löytyy ainekset ja reseptit mm. herkulliseen riisipuuroon, jouluisiin laatikoihin, rieskoihin ja joulun makeaan herkkupöytään.

Toinen kerta tänä syksynä kun törmäsin Hope -yhdistykseen, oli Silja Linen vastuullisuusbrunssilla marraskuussa. Mukana brunssilla oli Tallink Siljan lisäksi WWF Suomi ja Hope ry.

Tallink Silja on tehnyt yhteistyötä WWF Suomen kanssa jo 17 vuotta ja tukee vahvasti heidän Itämerityötään mm. noutopöydistä löytyvillä vastuullisilla kalavalinnoilla ja ruokahävikin minimoimisella.

Hope ry:n kanssa Tallink Silja aloitti yhteistyön kaksi vuotta sitten, ja yhteistyön tuloksena on järjestety mm. upeita risteilykokemuksia vähävaraisille perheille ja tehty merkittäviä rahalahjoituksia nuorten harrastustoiminnan tukemiseksi.

Mutta mikä Hope -yhdistys oikein on? Hope -yhdistyksen tavoitteena on, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Hope jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Kun hyvinvointiyhteiskunta ei enää pysty tarjoamaan riittävää apua jokaiselle maamme kansalaiselle, on hienoa nähdä, että yksilöt tulevat apuun ja toisista pidetään huolta, vaikka näin voittoa tavoittelemattomien yhdistysten kautta.

Hopen kautta voi auttaa monella tavalla. Yksi tärkeimmistä auttamisen tavoista on ajan antaminen. Voit vaikka kerätä kaveriporukan, ja mennä kimpassa Hopen tiloihin lajittelemaan lahjoituksena tulleita vaatteita.

Toinen tapa auttaa on edellä mainitsemani tavaralahjoitukset. Suomessa köyhyysrajan alapuolella elää lapsiperheitä, jotka taistelevat päivittäin toimeentulonsa kanssa. Jos sinulla on hyväkuntoisia, puhtaita ja omalle perheellesi tarpeettomia lastenvaatteita, tavaroita ja leluja, Hope ottaa niitä mielellään vastaan.

Voit myös auttaa tekemällä rahalahjoituksen Hopen rahankeräystilille.

Auttaminen on näin internetin aikakaudella tehty niin helpoksi, että kuka tahansa joka haluaa ja pystyy auttamaan, löytää siihen keinot hetkessä. Myös avun pyytämisen kynnys on madaltunut internetin kautta.

Tällä hetkellä pääkaupunkiseudun Hope ry:n joulukampanjoihin ja lahjakeräyksiin voi osallistua parissakymmenessä paikassa ympäri pääkaupunkiseudun, mm. Tuomaan markkinoilla, Stockmannilla, Itiksessä ja Mustissa ja Mirrissä.

Luodaan kimpassa joulun tunnelmaa, ja tehdään yhdessä joulun viettäminen mahdollisimman monille mahdolliseksi. Se tunne, minkä auttamisesta saa, on paras lahja itselle!

5

(2) Kommentit

  1. miumau says:

    Hopella on kyllä tosi hyvät kanavat ja ideat auttaa! Me vietimme myös yhden kauppareissun lasten kanssa keräämällä jouluherkkuja ja -ruokia jollekin tuntemattomalle perheelle. Tämä oli lapsista tosi mukava idea, kun saivat miettiä, että mistä itse ilahtuisivat, ja siitä saatiin kaikille joulufiilistä + lapsille näkemystä, että ei se ole itseltä pois, kun muita auttaa. Nyt johonkin perheeseen menee sitten jouluksi mm. ryhmä-hau-muroja ja dinokeksejä perusriisipuurotarpeiden ja muiden tavis-tuotteiden lisäksi 🙂

    1. Voi ihanat te! Niin kiva kuulla, että lapset ovat olleet mukana ostoksilla. On tärkeää oppia auttamisen vaikutukset jo pienenä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.