Kotikulta – Kodintuotteet joka kukkarolle

tunnetila: tyytyväisyys

*yhteistyössä Kotikulta/Tokmanni*

Rakastan valkoisia kodintekstiileitä. Puhtaat valkeat lakanat ja hohtavan valkoiset pyyhkeet ovat myös yksi niistä syistä, miksi rakastan yöpyä hotelleissa. Valkoisissa tekstiileissä on aina jotakin ihanan ylellistä!

Vaikka rakastan laatua ja satsaan usein hintavampien brändien tuotteisiin, niin valkoisten kodintekstiileiden kanssa kalliiden tuotteiden ostaminen on mielestäni vähän rahan haaskausta. Vai mitä sanotte niistä hetkistä, kun et muista että sävytit hiuksesi muutama päivä sitten, ja kuivaat tummat hiuksesi valkoiseen pyyhkeeseen. Tai niistä hetkistä, kun laitat sänkyyn ensimmäistä kertaa uuden valkoisen lakanan, ja polvessa ollut rupi irtoaa yön aikana ja lakanassa on aamulla veritahroja.

Noina hetkinä päätän aina, etten enää koskaan osta 50€ maksavia valkoisia pyyhkeitä, oli niiden brändi mikä tahansa!

Kävin viime viikolla yhteistyön merkeissä Tokmannilla. Tarkoituksenani oli tutustua Tokmannin omaan Kotikulta brändiin, ja poimia ostoskoriin suosikkituotteeni brändin valikoimasta.

Kotikulta oli minulle tuotemerkkinä aika tuntematon, ja vietinkin liikkeessä lähes kaksi tuntia todella laajaan tuoteperheeseen tutustuen. Kotikullan valikoimiin kuuluivat keittiötarvikkeet kattiloista kauhoihin ja astioihin, kodintekstiilit verhoista torkkupeittoihin, ja sisustustuotteet tyynyistä muovimattoihin ja kynttilöistä maljakoihin.

Kotikullan tuotteilla saisi helposti sisustettua kokonaisen kodin lattiasta kattoon!

Myönnän kuitenkin olevani joissain asioissa snobi, varsinainen hienostelija. Ensimmäinen ajatukseni Kotikullan tuotteista olikin se, että ne kaikki on varmaankin valmistettu Kiinassa. ”Jos on noin edullista, ei voi olla kovin laadukasta.”

Noiden kahden tunnin aikana kun kiertelin lähi-Tokmannillamme, yllätyin iloisesti tämän tästä. Poimin ostoskoriini kasan valkoisia pyyhkeitä (hinnat alk. 1,99€), valkoisen kylpyhuoneen maton (4,99€) ja valkoisia lakanoita (hinnat alk. 6,95€). Kaikki Kotikultaa, kaikki valmistettu Turkissa (kuten iso osa kaikista Suomessa myytävistä pyyhkeistä) ja jokaisella tuotteella oli Öko-Tex-standardi.

Tuotteen Ökö-Tex-merkintä tarkoittaa sitä, että tuote on turvallinen ja haitta-aineeton. Kansainvälinen Öko-Tex-standardi on luotu kuluttajalle apuvälineeksi ostopäätöksen tekemiseen, ja ainakin itse teen usein ostopäätöksen näiden luotettavien sertifikaattien mukaan.

Toinen iloinen sertifikaatin saanut yllätys oli Kotikulta-sarjan lämpökynttilät. Lämpökynttilöillä oli Joutsenmerkki, eli toiselta nimeltään pohjoismainen ympäristömerkki. Olen kynttilöiden suurkuluttaja, joten ostin testiin ison kasan Kotikulta-kynttilöitä (hinnat alk. 1,89€). Nämäkin kaikki tietysti valkoisena.

Keittiöön kaipailin uusia kauhoja ja puisia sekoittimia, ja ilokseni löysin Kotikullan valikoimista nekin (1,99€/kpl). Ja mikä tärkeintä, kaikki ostamani tuotteet oli valmistettu Euroopassa. Puulastat on valmistettu Tsekissä ja muovikauhat Ruotsissa.

Innostuin laadukkaantuntuisista pyyhkeistä niin paljon, että ajattelin siistiä, jäsennellä ja raikastaa kylppärimme sisustuksen uuteen uskoon Kotikulta-tuotteilla.

Uusien pyyhkeiden ja maton lisäksi löysin kauniiden punottujen korien sarjan (hinnat alk. 2,99€, valmistusmaa Vietnam), joista yhteen laitoin niin ikää Tokmannilta ostamani pienen köynöksen (ei Kotikulta). Muihin koreihin laitoin kylppärissä esillä olleita kosmetiikkatuotteita.

Muutamalla pienellä muutoksella kylppäri sai kivasti uutta ilmettä, ja kovasti siisteyttä ja ryhdikkyyttä. Eikä maksanut paljon!

Onko Kotikulta Teille tuttu brändi? Entä käytättekö valkoisia kodintekstiilejä, vai tykkäättekö käyttää värejä pyyhkeissä ja lakanoissa?

8

(12) Kommentit

 1. Meillä on kaikki pyyhkeet Finlayson, koska kun sukulaiset tahtovat väkisin muistaa jouluna meidän perhettä, on helppo vinkata, että pyyhkeitä ei ole tarpeeksi tai ne ovat 15 vuotta vanhoja! 😀

  Just ihailin eilen kukka-amppeleita Tokmannilla. Olohuoneessa kun pitäisi saada osa kasveista jo eri tasoon. Ikkunalaudalle ei enää mahdu.

  1. Meillä on ollut tätä ennen kaikki pyyhkeet joko Marimekkoa, Balmuiria tai Finlaysonia. Ja myös lakanat on samoilta brändeiltä. Viimeksi kun pilasin hiusvärillä Marimekon valkoisen pyyhkeen ja miehen lätkävamma teki uudesta, ensimmäistä kertaa käytössä olleesta (!) Finlaysonin lakanasta entisen, päätin, että joku edullisempi tapa näihin valkoisiin tuotteisiin on löydettävä. 😀 Onneksi löysin Kotikulta-tuotteet tämän kamppiksen kautta!

   Ihastelin itsekin Tokmannin laajaa amppelivalikoimaa kun kävin siellä sisustusostoksilla. Mulla on kuitenkin amppeliasiat jo kunnossa, joten tällä kertaa jätin hankinnat tekemättä. Mutta kivoja amppeleita siellä kyllä oli!

 2. Else says:

  Kotikulta tuotteet eivät ole tuttuja, sinun lailla pidän valkoisista pyyhkeistä ja lakanoista ja aion kyllä tutustua tuotteisiin, pyyhkeet tarvitsisivat päivitystä. Kiitos vinkistä.

  1. Kiva Else kuulla, että kiinnostus heräsi. Pyyhkeet ovat olleet tosi positiivinen yllätys. Niissä on hyvä imukyky, ja ne kuivuvat nopeasti. Tykkään kyllä kovasti!

 3. Johanna says:

  Ostin muutama vuosi sitten vieraspyyhkeitä Kotikullalta. Kolmen euron hinnasta huolimatta ovat pysyneet hyvinä jo pitkään. Hyvä löytö!

  1. Oi miten kiva kuulla hyviä kokemuksia näistä! Pyyhkeet ei ole niin paksuja, kuin muuta pyyhkeet joita omistan, mutta tuntuvat siksi kuivuvan tosi nopeasti. Tykkään kyllä ensivaikutelman jälkeen näistä tosi paljon. Ja lakanat on pesty, ja tuntuvat tosi pehmeille. Kiva ottaa myös käyttöön ne pian.

 4. HeidiV says:

  On tuttu brändi. Ei taida olla meillä vielä kuitenkaan olla meillä sarjan tuotteita. Mutta kiitos tämän voisin ostaa kylppäriin maton ja pyyhkeitä ja koreja… 😀

  Tykkään värikkäistä tekstiileistä. Ne tahrat… Mutta kun meidän kylpyhuone on kuin hotellista (!) voisin ostaa jotain valkoista tekstiiliä sinne…

  1. Oooh, kylpyhuone kuin hotellista kuulostaa upealta! Uusi kotinne vaikuttaa muutenkin olevan sijainniltaan ja muutenkin ihan superkiva!

 5. Emilia says:

  Oletpa löytänyt kivoja tuotteita! ? Tuttu brändi, mutta olen aina ajatellut, että tuotteet valmistetaan aivan jossakin muualla kuin Euroopassa. Kävin jo selaamassa kaikki Kotikullan tuotteet läpi ja löytyihän sieltä päivitettävää uuteen kotiin. Kiitos siis hyvästä vinkistä ?

  1. Hei ihana kuulla Emilia!!! <3 Olen itsekin iloisesti yllättynyt Euroopassa valmistettujen tuotteiden määrästä. Ja toki myös ympäristö- ja Ökö-tex-merkinnöistä! Huomasin muuten, että Tokmannilla on juuri nyt pyyhkeet ja kynttilät -25% alessa! Taidan piipahtaa siellä itsekin tällä viikolla. 😀 😀

 6. Ellu says:

  On tuttu merkki ja jotain olen ostanutkin siltä merkiltä. Ostan yleensä yksivärisiä pyyhkeitä, sellaisia jotka sopivat kylppärini väreihin (esim. harmaa, rosa, valkoinen) ja vaihtelen niitä sitten mielialani mukaan. Mutta lakanat on aina oltava valkoisia. En varmaan osaisi edes nukkua muun värisessä lakanassa 😀 Mutta pussilakana ja tyynyliina saa olla kuviollisia, mielellään melko neutraaleja silti väritykseltään ja kuosiltaan. Olen huomannut, että mieli rauhoittuu nukkumaan mennessä, kun on rauhallisen värinen peti odottamassa 🙂

  1. Arvaa Ellu mitä?! Tuo kommenttisi olisi voinut olla minun kirjoittamani! VAIN valkoiset lakanat, muissa en osaisi nukkua. Ja nuo pyyhkeiden värit on juuri samoja mitä minulla, plus minulla vielä beige, joka sopii kylppäriimme. Mietin tosi pitkään Kotikullan IHANIA vaaleanroosia pyyhkeitä, mutta lopulta päätin, että otan nyt nuo valkoiset. Jos kaipaan kohta vaaleanpunaista, niin käyn hakemassa vielä ne toisetkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.