Pariisissa muotiviikkojen aikaan

tunnetila: muistelu

palais1Palataanpa vielä muutaman postauksen ajaksi Pariisiin vinkkien kera… Kun pari viikkoa sitten olimme Pariisissa, oli siellä samaan aikaan käynnissä Pariisin Haute Couture muotiviikko. En ole koskaan ollut kiinnostunut pyörimään muotiviikkojen aikaan näytöspaikkojen ympäristössä bongailemassa katumuotia vaan otan muotiviikoista muuten irti kaiken mahdollisen. Kuten olen blogissani useampaan otteeseen kertonut, muotiviikkojen aikaan kaupungeissa on näytösten lisäksi paljon muuta oheistoimintaa.

Kööpenhaminan muotiviikoilla ollessani vierailin superhyvällä, ainoastaan muotiviikkojen aikaan järjestettävällä muotikirppiksellä ja viime syksyisellä Milanon muotimatkallani kävin katsomassa useammankin huikean muotiaiheisen näyttelyn jotka olivat esillä eksklusiivisesti ainoastaan muotiviikkojen ajan.(Huomasin juuri että olen kirjoittanut ainoastaan yhdestä Milanossa näkemästäni näyttelystä. Täytynee korjata asia sillä yksi näyttelyistä oli varsinainen värien ja leikkisyyden ilottelu joka ansaitsee tulla jaettavaksi.)

Pariisin matkalla kävimme Jeu de Paumessa katsomassa muotikuvaaja ja värivalokuvan uudistajan Erwin Blumenfeldin laajan ja upean valokuvanäyttelyn ja toinen muotiaiheinen, niin ikään erittäin kiehtova näyttely oli muotimuseo Palais Gallierassa jossa esillä oli Azzedine Alaïa retrospektiivi. Molemmat näyttelyt olivat erinomaisia.

Ehdotin miehelle että hän voi mennä omia menojaan sillä aikaa kun kierrän muotiaiheiset näyttelyt, mutta mies tuli mukaan. Ja kyllä, hän piti näkemäänsä kiinnostavana. Vaikkei muoti välttämättä olisikaan se intohimoisin kiinnostuksen kohde, on se silti taiteenlaji siinä missä vaikkapa kuvanveisto. Jokainen näyttely avartaa ja sivistää ja antaa oman perspektiivinsä menneiden vuosikymmenten ajankuvaan muodin kautta.

Näyttelyissä ei valitettavasti saanut kuvata joten postauksen kuvituksena on yksityiskohta Palais Gallieran upeasta rakennuksesta.

Ps. Haluatko päästä testaamaan Nivean uutuustuotteita? Jos vastasit kyllä ehdit vielä osallistua kisaan! Klik!

0

(1) Kommentti

  1. […] ← Edellinen 12.2.2014 08:30 […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.