Ylimääräistä rasvaa

tunnetila: ällötys

inbody mittaus
Kävin viime syksynä InBodyn Kehonkoostumusanalyysissä joka kertoi samalla kehoni kuntoindeksin. Olin varautunut rankkaan kuntotestiin mutta testaus tapahtuikin täysin eri tavalla. Testissä pötköteltiin mukavalla alustalla sykevyön kanssa, seisottiin laitteessa joka johti kehon läpi pienen sähkövirran ja puristusvoimaa mitattiin laitteella jota puristettiin kädessä.

Tulokseni olivat ihan hyvät. Elimistölle vaarallisimman, eli viskeraalisen rasvan (vatsaontelon sisään kertyneen rasvan) määrä oli hyvin alhainen ja kestävyyskuntoni oli parempi mitä ikäisilläni naisilla keskimäärin. Kokonaisuudessaan kehoni kuntoindeksi oli myös parempi kuin omalla ikäryhmälläni keskimäärin, mutta hyi olkoon, rasvaprosenttini oli aika jäätävä.

Kroppani lihas-rasvatasapaino oli kyllä ihan normaali eikä sinäänsä aiheuttanut huolta, mutta nyt kun paperilla lukee että kropassani on ylimääräistä rasvaa 2,6kg niin kyllä tuo aika ällöttävältä kuulostaa. ”Kyllä tuota ylimääräistä rasvaa täytyisi saada pois. Sinäkin kun liikut niin paljon niin olisihan se mukavampi liikkua kun ei tarvitsisi raahata mukanaan 2,6 kiloa ylimääräistä rasvaa.” Näin sanoi mittauksen tehnyt nuori mies minulle kun kävimme tuloksiani läpi. Niinpä niin…

Mittaus tehtiin marraskuun lopussa ja olin silloin mielestäni ihan hyvässä kunnossa treenien ja ruokavalion suhteen. Helposti luulisi, että kun kuulee että rasvaa täytyisi saada pois se motivoisi treenaamaan entistä kovimmin. Mitä vielä, minulle kävi täysin päin vastoin! Mässytin suklaata joulukuun alusta helmikuulle ja helmikuun herkuttelin gluteenittomilla leivonnaisilla kuin viimeistä päivää. Jos tuon mittauksen tekisi nyt, niin ylimäräinen rasva huitelisi varmasti jo yli kolmessa kilossa.

Talvella minulla ei kuitenkaan ollut minkäänlaista motivaatiota elämän ryhdistämiseen, mutta nyt, kesän lähestyessä motivaatio on ihan erilainen. Olenkin nyt etsinyt kuntosalia jossa voisin aloittaa pienen rasvanpoistospurtin ennen kesäkautta ja hihattomia puseroita, mutta voi että isot kuntokeskukset ahdistavat minua! Rauhassa treenaaminen taitaa Helsingissä olla ihan mahdoton ajatus ilman kuntosalia kotona.

Oletteko Te koskaan käyneet kehonkoostumusmittauksessa? Entä osaatteko suositella kivaa kuntosalia Helsingin keskustassa? Jumppia en tarvitse, tällä kertaa haluaisin kokeilla onko minusta kuntosalilla kävijäksi. En ole oikeastaan koskaan treenannut salilla, joten hakusessa olisi kiva paikka jossa saa laadukasta opastusta myös laitteiden käyttöön.

0

(13) Kommentit

 1. Olen ollut muutama vuosi sitten kahteen otteeseen tuossa samaisessa mittauksessa. Ne tehtiin kuntoutuskurssin alussa ja lopussa. Alussa minulla oli sitä ylimääräistä rasvaa vähemmän kuin lopussa – ja lopussa oli paino laskenut. Vaati pitkän matikan laudaturilla aikamoisen laskutoimituksen ennen kuin ymmärsin mistä tämä johtui;)
  Ikinä en enää mene ko. testeihin – sieltä tulisi tällä hetkellä madonluvut!

  1. No huh huh… Tällaiselle lyhyen matikan tyypille tuo muutos kuulostaa edelleen heprealta. 😀 Lupasin mennä samaiseen testiin viimeistään ensi marraskuussa taas uudestaan. Saa nähdä mihin suuntaan on tulokset vuodessa muotoutuneet. Aika jännittävää kyllä.

 2. JJ says:

  Periaatteessa olen aina ollut vastaan noita mittauksia kun oma syömis/liikkumis/häiriö-tausta on mikä on. Nyt olen kuitenkin kahden eri kurssin yhteydessä saanut alku, väli ja loppumittauksen enkä voisi olla tyytyväisempi. Kun mittaukset on otettu samassa paikassa, samalla koneella ja saman ihmisen toimesta niin se on ihan jees.
  Toinen on se että se paino itsessään ei ole mikään ”juttu” enää itselleni. Enemmän kiinnostaa se, että paljonko on löysää saanut muutettua lihakseksi ja mikä vaikutus sillä on muihin arvoihin. Se, jos mikä on ollut kivaa seurattavaa 🙂
  Salille vaan, se on oikeasti kivaa. Toiminnalliset treenit ja muut tai mikä vaan mikä itsestä tuntuu hyvältä, go 4 it 🙂

  1. Minä olen ollut myös vähän skeptinen noiden mittausten suhteen mutta nyt kun mittaajat tulivat työpaikalle työterveyden kutsumana, niin päätin osallistua testiin. Toisaalta olin tuloksiisn ihan tyytyväinen, mutta toisaalta taas on se aika kamala kuulla oma rasvaprosentti kun en kuitenkaan ole yhtään ylipainoinen. Joillekin sitä rasvaa kertyy varmaan helpommin vaikka olisi hoikkakin.

   Toivottavasti saisin nyt itseäni niskasta kiinni ja pääsisin kivaan kesätreenimoodiin. Toivottavasti viime viikkoinen flunssa on nyt lopullisesti ohi eikä kipeily tee treenaamisesta mahdotonta.

 3. Lettu says:

  Olin vastaavassa mittauksessa kaksi kertaa viime vuonna. Ylimääräistä rasvaa minulla oli molemmilla kerroilla noin 2,5 kg, mikä tuntui ainakin meidän porukassamme olevan suhteellisen vähän. Monella nätillä, hoikalla tytöllä sitä saattoi olla 5 kg tai ylikin.

  Käsitin jutun niin, että se on tosiaan suhteellinen määrä, suhteutettuna lihaksen määrään. Jos lihakset on hyvät/isot, saa rasvaakin olla suhteessa enemmän, ja jos lihakset ovat pienemmät/heikommat, sama määrä rasvaa näkyy isompana prosenttina. Niinpä paino voi nousta treenatessa ja lihasten kasvaessa, ja samalla suhteellisen määrän rasva laskee, vaikka itse rasvamäärä pysyisi samana. Laihduttaessa rasvaprosentti helposti nousee, kun laihduttaminen kuluttaa ennen kaikkea lihasta, jos ei siis treenaa samalla.

  Minusta sulla oli kokoiseksesi ”ei-treenaavaksi” naiseksi tosi hyvät tulokset, ja tärkein terveyden kannalta oli tosiaan se viskeraalisen rasvan määrä. Mutta treenatahan voi myös siksi, että se tuntuu hyvältä!

  1. Kiitos mahtavasta kommentistasi Lettu! Homma menee juurikin noin. Eli rasvan ja lihasten tasapaino on se tärkein ja se minulla oli ihan hyvässä balanssissa eli voin olla siihen tyytyväinen.

   Jotain tekisi mieli kuitenkin tehdä ja nyt olenkin suunnittelemassa kolmen kuukauden ”kesäksi kuntoon” projektia johon liittyy salitreeniä. Jännää!

 4. Lettu says:

  Korjaan vielä itseäni, että ihan ensimmäiseksi laihduttaessa poistuu nestettä, ja sekin, tadaa, nostaa rasvaprosenttia!

  1. Hahaaa, olet niin oikeassa. Noinhan se menee. Balanssi kaiken välillä on A ja O.

 5. Niin mullehan tuo mittaus kertoi että mun pitää laihduttaa 7 kiloa (!!!!) ja olin tuolla hetkellä elämäni juoksukunnossa ja hoikka 😀 että lol vaan sillekin. Mutta oli silti aika pommi ja teki mieli heittää koko vaakavekotin ikkunasta pihalle kun mittaajanainen ihan tosissaan luetteli tuota painonpudotustarvettani, tosin onneksi järki voitti kuitenkin. 7 kiloa veke ja olisin ollut ihan kuivankesänorava luokkaa, joka ei nyt välttämättä vastaa omaa ihannekroppaani.

  1. WHAT?!?!?! Ehkä sinulla oli juuri kyse tuosta mistä Lettu yllä mainitsi, eli kun olit aiemmin laihtunut useamman kilon niin sinulla oli nesteitä liian vähän ja lihasten ja rasvan balanssi ei ollut muutenkaan kunnossa. Muuten kuulostaa kyllä todella omituiselta.

   Ja kyllä, sehän on ihan omista ihanteista kiinni miltä haluaa näyttää. Kunhan viskeraalisesta rasvasta pitää huolen niin muuten ihan sama mitä tulokset sanovat jos vain on itse tyytyväinen.

   Mitähän ne sulle nyt sanoisivat? ”Hieman voisit laihduttaa tuosta vatsan kohdalta…” 😀 😀

 6. […] seuraavan kolmen kuukauden ajan tuo kaikki muuttuu osaksi (hikistä) arkeani. Mukavan ja intiimin kuntosalin etsiminen on nimittäin kohdaltani nyt ohi, ja pääsen blogiyhteistyönä treenaamaan Kämp Span yhteydessä […]

 7. […] aikana kävimme läpi tavoitteitani. ”No kun mulle sanottiin että minun täytyisi saada kropasta pois 2,6kg ylimääräistä rasvaa, niin se voisi olla tavoite.” Eveliina katsoi minua hetken totisena ja sanoi ”Minä […]

 8. […] vuonna 2013 ensimmäistä kertaa kehonkoostumusmittauksessa. Sain mittauksesta tosi hyvät tulokset. Lihastasapainoni oli kunnossa ja kestävyyskuntoni oli […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.