Torstaina Run Speedplay -treeneihin?

tunnetila: jännitys

treenivaatteet2

Pikainen moi vielä täältä Tukholmasta ennen kun palataan asiaan Suomen kamaralla. Nyt kun on haaste nimeltä ”superintensiivinen kielikurssi” saatu hoidettua alta pois, alkaa heti uudet haasteet. Kun minulta kysyttiin haluaisinko päästä tutustumaan kuntokeskus SATSin uuteen juoksutuntiin, vastasin kyselyyn saman tien kyllä!

Tykkään käydä juoksulenkeillä, mutta kehityn juoksussa huonosti enkä jaksa juosta pitkiä matkoja. Ohjattu juoksuharjoittelu on ollut ”to do” -listallani jo varmaan 15 vuotta, mutten koskaan ole ryhtynyt tuumasta toimeen. Ensi viikolla hommaan tulee muutos. Elämäni ensimmäinen SATS Urban Tribes -tunti on ohjelmassa ensi viikon torstaina. Jännittää ihan hurjasti!

Tunti jolle osallistun saattaa olla tälle lenkkipoluilla puuskuttavalle kuntoilijalle vähän liian vaativa, mutta selvitäkseni tunnista sain SATSilta kiva ehdotuksen. Saan kutsua blogini lukijoita treenaamaan kanssani tuolle kokeilutunnille veloituksetta, ja kaikkien Tunnetilan kautta paikalle tulleiden kesken arvotaan kolmen kuukauden (3kk) jäsenyys SATSilla!

Ja mikä tuo uusi, Ruotsista Suomeen rantautunut juoksutunti onkaan? SATSin lehdistötiedotteessa tunneista kerrotaan näin: SATS  Urban Tribes -tunneilla on kolme erilaista juoksuohjelmaa, jotka yhdessä tarjoavat kokonaisvaltaisen harjoittelun esimerkiksi massajuoksutapahtumaan tähtäävälle, tai yksittäin toimivat erinomaisena oman treeniohjelman täydentäjänä. Ryhmän tuella on mukava nostaa tasoa ja edetä kohti uusia tavoitteita.

treenivaatteet4treenivaatteet9

juoksutoppi Röhnisch, oranssi toppi Casall, shortsit Helly Hansen*, lenkkarit Columbia*

treenivaatteet1treenivaatteet10

Tunteja on siis kolme erilaista. Run Tough™, Run Pace™ ja Run Speedplay™. Lähimpänä omaa juoksutasoani on luultavasti tunneista kevyin, Run Pace™. ”Hyödyllinen ja vauhdiltaan kontrolloitu ulkojuoksutunti, jossa keskitytään pitämään vauhti tasaisena koko harjoittelun ajan. Run Pace™ sopii kaikentasoisille juoksijoille, jotka haluavat saada tuntumaa eri nopeuksiin.”

Ensi torstaina menen kuitenkin testaamaan (toivottavasti mahdollisimman monen Teistä kanssa) Run Speedplay™ -tuntia. Tiedossa on ”hauska ja vauhdikas ulkojuoksutunti kuntojuoksijoille, jotka haluavat haastaa itsensä. Leikittelemme erilaisilla matkoilla ja nopeuksilla. Tämä on klassinen harjoittelutapa, joka on suosittu juoksijoiden keskuudessa kaikkialla maailmassa.”

Kovinta treeniä tavoittelevat juoksijat voivat osallistua Run Tough™ -tunnille jonka sisältöä kuvaillaan seuraavasti. ”Rankka, intervallipainotteinen ulkojuoksutunti niille, jotka haluavat nopeammiksi ja kestävämmiksi juoksijoiksi.”

Jos siis olet Helsingissä tai pääset tulemaan Helsinkiin ensi torstaina, 21.8., ja ehdit Laakson ratsastusstadionin pohjoispäätyyn klo 18.30. (tunnin kesto on 75min), tule ihmeessä mukaan treenaamaan! Kun saavut paikalle kerro tulevasi testitunnille Tunnetilan kautta. Silloin saat treenata veloituksetta ja osallistut 3kk:n jäsenyyden arvontaan.

Jos sinua jännittää tulla tunnille tai pelkäät olevasi liian huonossa kunnossa, niin tervetuloa kerhoon! Minua jännittää myös eikä juoksukunnossani ole juuri kehumista. Pistetään siis pystyyn hitaiden puuskuttajien ryhmä ja kontataan viimeinen vartti jos tilanne sitä vaatii. Tärkeintä on kuitenkin lähteä kokeilemaan hyvällä porukalla, ja uskon että saamme sellaisen kasaan ihan helposti! Kuka on mukana?! Voitte laittaa minulle sähköpostia jos Teillä on jotain kysyttävää aiheesta tai jos haluatte ilmoittaa tulostanne minulle jo etukäteen. Voi vitsit, tämä on ihan älyttömän jännää!

Kuvista kiitos siskolleni!

0

(10) Kommentit

 1. Vähän toi kuulostaa hyvältä! Joskus harmittaa etten asu Helsingissä…

  t:turkulainen..

  1. Voi turkulainen kuinka sinua juostessani kaipasinkaan! 😀 Tunti oli ihan SAIRAAN MAHTAVA!!! Jäin kerrasta koukkuun. 🙂

 2. Katri R says:

  Voi että kuulostaa houkuttelevalle. Nyt harmittaa entistä enemmän, että kesäkuussa Rooman-matkalla murtuneen polvilumpion takia en vieläkään saa/pysty tekemään yhtään mitään. Eli tulisin jos pystyisin!

  1. Voi Katri, olisi ollut niin kiva jos olisit ollut paikalla! Murtunut polvilumpio kuulostaa tosin niin hirvittävältä että on hyvä että annat sen palautua kuntoon kunnolla ennen juoksentelua. Paranemisia!

 3. Päivi Karhi says:

  Voi itku, nyt harmittaa, etten asu Helsingissä! Olis ollut mahtavaa päästä mukaan! Huippujuttu kyllä sinulle ja muille blogilukijoillesi! 🙂

  Voisitko laittaa sähköpostiini faktoja tuosta ruotsin intensiivikurssista? Ainakin kuka järjestää? Aion nimittäin erittäin todennäköisesti ottaa mallia sinusta ja tarttua härkää sarvista! 😉 Kiitos jo etukäteen!

  1. Laitan Päivi sinulle tietoja tuosta kurssista heti kun ehdin. On kiva antaa vinkkejä kiinnostuneille!

   1. Päivi Karhi says:

    Näitä kurssitietoja kaipailisin, sitten kun kerkiät! 😉

    1. Ai kamalaa, olen unohtanut koko asian!!!! Anteeksi Päivi!!! Laitan ne sinulle vielä tänään!

 4. […] tulevan arjen ja syksyn harmauden keskelle. Yksi hyvä tapa unohtaa harmaus on tulla kanssani tänä iltana tutustumaan SATSin uuteen juoksutuntiin. Tulkaa tulkaa, joku Teistä voi samalla voittaa 3kk:n jäsenyyden SATSille! (Huom! Tunti […]

 5. […] viikko sitten torstaina testaamassa SATSin uutta Run Speedplay -juoksutuntia ja voi että tykkäsin siitä! Olen juoksennellut itsenäisesti jo vuosia, mutta varsinaista […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.