Vaihtarit

tunnetila: tyytyväisyys

Perjantaina alkanut hyvä fiilis jatkui läpi viikonlopun ja kulminoitui eiliseen iltaan. Touhuilin lauantain kotona ja kävin vaatekaappeja läpi. Sovittelin puseroita jotka olivat alkaneet kiristää hauiksen kohdalta ja housuja jotka eivät istuneet enää hyvin (=eivät enää mahtuneet jalkaan). Sain koottua noista vaatteista mukavankokoisen kasan jonka sitten jaoin kahteen pinoon. Toisessa pinossa olivat jutut joista en luovu ilman rahaa, ja toisessa pinossa vaatteet ja asusteet jotka voin antaa ilmaiseksi uuteen kotiin. Vastinetta vastaan luovutettavia tavaroita oli kymmenkunta, ilmaiseksi annettavia tuli täpötäysi lentolaukullinen.

Ja miksi päätin antaa ilmaiseksi tavaraa enkä säästänyt ylimääräisiä vaatteitani vaikkapa tuleville blogikirppiksille? Olin saanut ystäväni Anniinan kautta kutsun sunnuntaina järjestettäviin vaihtareihin. Paikalle saapui yhdeksän leidiä joista jokainen toi mukanaan itselle tarpeettomia juttuja. Osalla oli mukana vaatteita, toisilla kirjoja, kankaita tai kodintarvikkeita. Jokainen esitteli vuorollaan tuomisensa ja sen jälkeen alkoi armoton sovittelu ja tavaroiden tutkailu. Vaihtareissa toiselta saa ottaa mitä tarvitsee, tuotteita vaihdetaan päikseen jos hyvin käy, ja mikä tärkeintä, raha ei vaihda omistajaa.

Pääsin vaihtaripäivän aikana eroon isosta lentolaukullisesta hyvää tavaraa ja tilalle löysin mm. Niken treenihousut ja -topin, kaksi Teema -mukia, kaksi hopeanväristä kynttilänjalkaa ja kangaspalan jonka suunnittelin laittavani pöytäliinaksi keittiöön. Yhtään vaatetta (treenijuttuja lukuunottamatta) en mukanani tuonut ja hyvä niin. Oli ihana saada kaappiin vähän väljyyttä.

Levitin kangaspalan keittiön pöydälle ennen sunnuntain illallista, ja kynttilänjalat pääsivät myös heti käyttöön (kuvassa yllä uusi liina ja kynttilänjalat). Tykkään keittiön uudesta ilmeestä. On ainakin hyvin erilainen mitä yleensä, normaalisti en nimittäin käytä pöydällä liinaa lainkaan.

Vaihtarit on ihan mieletön konsepti ja sanoinkin tilaisuuden järjestäjälle että haluan ensi kerralla ehdottomasti taas mukaan. Seuraavalla kerralla otan mukaan vähemmän vaaatteita ja enemmän muuta kodin tavaraa. Toiselle tarpeeton voi olla toisen aarre. Ja varsinkin tuo ilman rahaa tapahtuva vaihdantatalous on todella mieleeni.

0

(7) Kommentit

 1. Mekin olemme järjestäneet vaihtareita, hirmu kiva tapahtuma, josta päällimmäiseksi jää kaikille todella kiva mieli. Vaihtaritavarahan voi olla vaikka mitä.

  Että lämmittää näky tuosta vanhan ajan patterista. <3 Lapsuudenkodissa Töölössä oli huoneessani ikkunan edessä kirjoituspöytä ja ikkunan alla samanlainen patteri. Siinä aina piirtelin ja villasukat jalassa ja jalat patterin väleissä. Homma onnistuu vain tuollaisella ihanalla nostalgiapatterilla. <3

  Ihanaa ja aurinkoista viikkoa. <3

  Tiia

  1. Hih, ihana kommentti Tiia K! Ja mahtava bongaus kuvasta, en tajunnutkaan että takana näkyy patteri. 😀 Tykkään itsekin noista vanhanaikaisista pattereista, niissä on luonnetta ihan eri tavalla kuin uusissa lituskoissa. 🙂

   Ihanaa viikkoa sinullekin!

 2. Mulla on samanlainen patteri, mutta haluaisin kuollakseni maalata sen. Pomppaa ”hieman” silmille punertavasta tiiliseinästä. 😐

  1. Ymmärrän… Hmm, tollainen patteri maalattuna voisi olla kyllä kiva. Suorastaan sisustuselementti.

 3. Mä NIIN tulen ens kerralla mukaan!

  1. Sä todellakin tulet ensi kerralla mukaan! 😀

 4. […] ideaa kannattaa siis ehdottomasti viljellä myös kaveripiirissä. Luin myös jokin aika sitten Tunnetila-Ninan postauksen ”vaihtareista”, joissa kukin tapahtumaan saapunut tuo mukanaan vaikkapa vaatteita, joita sitten vaihdellaan […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.