Vaihto- ja palautusoikeus

tunnetila: mietiskely

furla-metropolis lystFurla Metropolis Small

Muistan kun joskus vuosia sitten ostin Sokokselta balleriinat ja kuvasin ne blogiin. Balleriinat oli mukavan pehmoiset jalassa, mutta mielestäni ne näyttivät aika mummomaisilta. Kysyin postauksessa lukijoiltani sen perimmäisen kysymyksen: pidänkö vai palautanko?

Sain postaukseen lukijoilta hyviä ja rakentavia kommentteja molempiin suuntiin. ”Jos vähänkin epäilyttää niin palauta!” tai ”Miten usein löydät kengät jotka ei hierrä tai purista lainkaan? Pidä ihmeessä nuo kengät.” Yksi kommentti jäi kuitenkin parhaiten tuosta kyselystä mieleen. Kommentissa kritisoitiin kuluttamistani ja mietittiin miten ihmeessä palautan jo ostamani tuotteen. Kommentissa sanottiin mm. ”En tiedä ketään muuta joka ostaisi tuotteita ja palauttaisi ne.”

Hämmästyin hieman tuota kommenttia. Olen ollut monta vuotta vaateliikkeessä töissä ja tiedän ihmisten käyttävän vaihto- ja palautusoikeutta paljon. Aina ei ehdi tai jaksa jonottaa sovituskoppiin, joten vaatteet on helppo ostaa mukaan ja sovitella kotona rauhassa. Lastenvaatteita ostetaan kotiin sovitettavaksi valtavat määrät ja sopivat pidetään, loput palautetaan. Olenpa joskus myös ostanut (mielestäni) mustat housut, ja kotona erilaisessa valossa huomannut housujen olleen tummanvihreät. Tuossa tilanteessa kiitin liikettä kovasti palautusoikeudesta.

Miksi kirjoitan aiheesta tänään? Noh, se Hulluilta Päiviltä ostamani laukku mietityttää edelleen. Laukun muoto on klassisen kaunis, koko juuri sopiva, nahka laadukas ja laukun yksityiskohdat (lukko ja soljet) kauniin yksinkertaiset. Värikin on sievä, mutta minulle hyvin poikkeuksellinen. Hento vaaleanpunainen sopii todella kauniisti mustien, harmaiden ja tummansinisten vaatteiden kanssa, ja juuri noita värejä vaatekaappini on pullollaan. Viime kesän kuljin kokonaan mustissa ja välillä kaipailin vaaleampaa laukkua tuomaan asuihin edes vähän kevyempää fiilistä. Silti mietityttää tulisiko laukulle tarpeeksi käyttöä.

Mitä lukijaraati on kuvassa esiintyvästä Furlan laukusta mieltä? Saman perimmäisen kysymyksen äärellä ollaan jälleen. Pidänkö vai palautanko? Laukussa ei tällä kertaa ole mitään vikaa ja siinä on ainekset ehdottomaksi lempilaukuksi. Vika on ainoastaan minussa ja tottumattomuudessani väreihin.

0

(14) Kommentit

 1. Laukku näyttää kuvassa kivalta, mutta päätöksen teet sinä itse. Jos epäilyttää, yleensä se on merkki siitä, että laukussa on jokin pieni sinua häiritsevä seikka, joka yleensä ei helpota ajan myötä – toki joissain tapauksissa voi helpottaakin.

  Minulla on sama ongelma Hulluilta Päiviltä tilaamani Tiger of Swedenin takin kanssa. Olen etsinyt mustaa villakangastakkia, ja tässä on moni asia kohdallaan: piilotettu nappilista, ylä- ja ala-asennossa toimiva kaulus, kapea leikkaus, vyö. Kuitenkin mietin, onko tämä nyt juuri ihan täydellinen: se takki, jota rakastan vielä viidenkin vuoden jälkeen. Hiukan mietityttää takin pituus (polveen, saako minut näyttämään lyhyemmältä, mutta lämmittää tietysti enemmän), halkio takana (olisiko takki siistimpi ja slimmimpi ilman halkiota) ja koko (onko se kuitenkin inasen liian iso, vaikka vyöllä kurotaankin kiinni). Aion sovitella takkia rauhassa ja palauttaa sen hyvillä mielin, jos ei tunnukaan omalta 🙂

  1. Olen huomannut, että aina jos mietin jostain vaatteesta että onko se liian suuri, se tuntuu lopulta käytössä liian suurelta ja se jää käyttämättä. Eli jos oma takkisi tuntuu liian isolta niin älä pidä takkia! Etenkin jos väljyys on olalla niin vaatteet jäävät AINA (ainakin minulla) käyttämättä. Istuva olka on minulle yksi vaatteen perusominaisuuksista, muuten saa olla miten leveä ja liehuva tahansa.

   Kiitos mielipiteestäsi, tutkailen laukkuasiaa vielä tahollani. Tsemppiä omaan mietintääsi!

 2. Nina, mun mielestä tuo on kovin sunnäköinen laukku. <3 Malliltaan ja ulkonäöltään muutenkin laukku on todella klassinen ja mikäli laukun väri on ainoa asia joka sinua mietityttää, sanoisin, että tuo aarre on ehdottomasti pitämisen arvoinen. Vaikka vaaleille laukuille ei talviaikaan välttämättä kovasti käyttöä olekaan, mieti kuinka ihana lisä tuo on kesäasuihin! <3

  1. Kiitos Noora! <3 Tuo laukku on omasta mielestänikin ihan minun näköinen. Paitsi väri. 🙂 Kuten sanoit, laukku on aikamoinen aarre, sillä se oli mallikappale eikä näitä laukkuja ole käsittääkseni ollut edes myytävänä Stockalla ja muuallakin tuo näyttää olevan loppuunmyyty. Hmmm, alan koko ajan kallistua pitäminen puolelle.. 😉

 3. SatuKoo says:

  Muistan ostaneeni vuosia sitten Hulluilta päiviltä Vero Modan takin, sinisenä. Tuolloin käytin pääasiassa mustia vaatteita (nyt olen jo osannut lisätä värejä). Takki oli niin halpa, että ostin sen. Useamman vuoden se roikkui kaapissa käyttämättömänä tai käväisi muutaman kerran päällä, vain todetakseni ettei oo mun juttu. Viime syksynä kaivoin sen kaapista ja otin käyttöön. Nyt se tuntuu täydelliseltä! Onneksi en myynyt sitä kirpparilla eteenpäin, vaikka käyttämättömänä olikin kauan.
  Niin, ja mikä se pointtini oli (ehkä sitä ei oikestaan ollutkaan), mutta jos olet jo aiemmin vastaanvanlaista laukkua kaipaillut, niin luulen, että jossain vaiheessa sitä tulet kaipailemaan, jos sen palautat 🙂 Toisaalta taas, jos et koskaan opi sitä värinsä vuoksi käyttämään, niin järkeväähän se olisi palauttaa. Tuon söpöläisen kanssa olisi kyllä helppo opetella sitä värien käyttöä 🙂 Voin kokemuksesta sanoa, että kyllä niihin väreihin tottuu, vaikkei uskoisi. Kynnys vaan on suuri.

  1. Ihana kommentti SatuKoo, kiitos! Minusta kun tuntuu että tämän laukun kanssa saattaisi käydä juuri noin! Kiva kuulla että sinunkin ”vikaostoksestasi” tuli lopulta suosikki.

 4. pauliina says:

  ensimmäinen ajatus mikä tuli mieleeni tuon laukun nähtyäni, oli kuinka kauniisti se sopisikaan mustien ja harmaitten vaatteidesi seuraan. se ei olisi yhtään ”liikaa” kun se olisi se ainoa vaalea/värillinen läikkä asussasi. viimeistään keväällä se varmasti ilahduttaisi sinua jos nyt talven tullen ei ihan oikealta tuntuisikaan.

  1. Kiitos pauliina! Ajatuksesi ovat ihan samoilla linjoilla mitä minunkin. näen jo monta viime kesän (synkkää) asua tuon laukun kanssa ja ainakin mielikuvat näyttää kivoilta. 🙂

 5. lukija says:

  Tuo laukku on tosi kaunis! Normaalisti sanoisin, että jos olet epävarma, niin palauta… mutta jos tuo oli ainoa mallikappale ja loppuunmyyty kaikkialta ja tykkäät siitä kuitenkin, niin anna sille mahdollisuus. Voithan sitten myydä sen eteenpäin, jos näyttää ettei käyttöä ole.

  Mä tilasin Hulluilta päiviltä nettikaupasta sen Samujin raitamekon, mutta palautin sen :/ Malli ei ollut niin kiva kuin kuvassa, vaan jotenkin (väärällä tavalla) säkkimäinen. Tavaratalossa käydessä ostin Paul Mitchellin, Kerastasen ja L’orealin isot shampoopullot, joten eipähän tarvi shampoota ostaa vähään aikaan 🙂 Ja Methodin puhdistusaineita ja mustia bambu-sukkia ja Sarpanevan tarjottimen, joka on nätti kynttilöiden alla. Ai niin, ja karkkia.

  1. Kiitos kommentistasi lukija! Tuo eteenpäin myynti on kyllä myös hyvä idea jos laukku jääkin jostain syystä käyttämättä.

   Harmi ettei Samujin raitamekko ollut livenä niin kiva mitä kuvissa. Muuten ostoksesi kuulostavat kyllä hyviltä. Tuo Sarpanevan tarjotin olisi voinut myös muuttaa tähän osoitteeseen, harmi etten tajunnut käydä ollenkaan kodinosastoilla Hullareiden aikaan. (Ja niin, laadukkaat shampoot ja karkit on aina hyvä ostos!) 🙂

 6. Normaalisti minäkin sanoisin, että jos olet yhtään epävarma, niin palauta. Minulle tuosta laukusta kuitenkin tulee sellainen fiilis, et se sopii sinulle tosi hyvin! Okei, hento vaaleanpunainen ei ehkä tähän vuodenaikaan ole se houkuttelevin väri, mutta kevääseen ja kesään se sopii täydellisesti! 🙂 Minä äänestän sen puolesta, että anna sille mahdollisuus. 😉

  1. Kiitos Vivi! Vitsit sentään, minusta tuntuu että pidän laukun koska te kaikki olette asiasta aika yksimielisiä ja olen samaa mieltä itsekin. Kiitos siis mielipiteeni vahvistamisesta!

 7. Virpi says:

  Ymmärrän huolesi, koska itsekin miettisin omalla kohdallani juuri tuon laukun värin takia onko se ihan nappiostos. Mutta olen kyllä samaa mieltä muiden kanssa täällä, laukku näyttää ihan sinulta. =) Klassinen, laadukas ja kaunis. Ehkä tuo väri juuri on se juttu, jonka takia se kannattaa pitää. Upea väripilkku asuihin, ei paljon muita väripilkkuja tarvita. =) Ja varmasti näyttää tyrmäävältä esimerkiksi mustan asun kaverina. Ja onhan se hyvä omistaa yksi laadukas vaalea laukku. Se minultakin puuttuu. =D

  1. Kiitos Virpi mielipiteestäsi! Yhtään vaaleaa laukkua minulla ei olekaan, eli ehkä se on sitten tämä. 🙂 Odotan innolla ensimmäisiä (kesäisiä) asukuvia laukun kanssa.. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.