Valloittava Merivuokko

tunnetila: ihastus
luovitarjoilutmerivuokko3

Kyllä huomaa että on syksy! Joka viikko on niin paljon uusia lanseerauksia ja kivoja tapahtumia, että tilaisuuksien valitseminen ja niissä juokseminen käy jo työstä. Kun tilaisuuksia on samana päivänä samaan aikaan kolme, ja ne kaikki ovat eri puolilla Helsinkiä, on priorisointi avainsana. Yksi brändi on minulle kuitenkin sellainen, joka jyrää alleen kaikki muut samaan aikaan järjestetyt tilaisuudet. Tuo brändi on itseoikeutetusti Marimekko.

Vietin viime viikolla mukavan aamiaishetken Herttoniemessä Marimekolla tutustuen heidän kevät/kesä 2015 koti -mallistoonsa. Paljon oli tuttua ja turvallista pienillä päivityksillä (esim. Unikko vaaleanpunaisella kuosilla), vanhojen kuosien uusia nostoja (mm. Annika Rimalan Puketti vuodelta 1965 ja Maija Isolan Koppelo vuodelta 1961) ja Marimekolle ominaista värikkyyttä (mm. Aino-Maija Metsolan Sitruunapuu, 2014). Vaikka kaikki kuosit olivat kauniita, sydämeni vei kerta sykäyksellä Kustaa Saksin sininen Merivuokko.

merivuokko1merivuokko4merivuokko5merivuokko2

Kuvissa yllä esiintyvät pellavakankaat hohtivat Merivuokon (ja Meriheinän) intensiivissä väreissä kauniimmin kuin puuvilla voisi koskaan hohtaa, ja oranssin, tummansinisen ja petroolin yhdistelmä oli täydellinen! Kangas on ensi kevään mallistosta, mutta aloin haaveilla sitä jo joulupöytään. Näin jo mielessäni miten kauniisti valkoiset astiani erottuisivat tummalta pohjalta, ja miten kynttilöiden valossa leiskuva oranssi toisi kattaukseen jouluisen fiiliksen.

Haaveeni joulupöydästä romuttuivat kuitenkin kun kuulin kankaan tulevan myyntiin vasta viikolla 4. Noh, ehkä sitten jouluna 2015 katan jouluisen pöydän Kustaa Saksin Merivuokolle…

Juttelin lanseeraustilaisuudessa suunnittelija Kustaa Saksin kanssa, ja siinä jutellessamme tajusin, että suosikkikuosini myös Marimekon kevät/kesä 2015 muotinäytöksessä olivat Kustaan käsialaa. Kauniin siniset Boordi ja Kangastus -kuosit nähtiin näytöslavalla muutama viikko sitten, ja kaiken marimekkomaisen kuosi-ilottelun joukosta poimin juuri ne suosikikseni. (Siniset kuosit tässä postauksessa.) Aika hauskaa! Olen tainnut löytää uuden lempparisuunnittelijan!

hylly2 kontti valikausi

Muita Marimekon värikkäitä kevätuutuuksia oli mm. ensimmäisen kuvan ylelliset petivaatteet ja kankaat Luovi- ja Kuohu -kuosilla (Aino-Maija Metsola, 2014), Jenni Tuomisen Kontti ja Komuutti (graafiset kuosit toiseksi viimeisessä kuvassa) ja Erkki Toukolehdon Välikausi (alin kuva).

0

(7) Kommentit

 1. Ihanat värit tuossa suosikissasi. Kyllä Marimekko vaan porskuttaa, vaikka välillä huonolta näytti, hyvä näin!

  1. Tuo kuosi juuri tuossa värissä iski minuun kuin metrin halko! 🙂 Samaa kuosia on olemassa myös keltaisella päävärillä, mutta se ei miellyttänyt minua läheskään samalla tavalla kuin tämä intensiivinen värimaailma. Tykkään tosi paljon!

 2. Nina says:

  Tässä tuli taas luotua kivasti tarpeita itselleen 🙂 Tykkäsin kovasti.

  1. Hah, minullakin on nyt yhtäkkiä todella tarvetta uudelle pöytäliinalle, uusille tyynynpäällisille ja mahdollisesti myös kulhoille ja mukeille… 😀 😀 Ihan kamalan ihanaa aina nähdä näitä uusia juttuja! 😉

 3. Tiia says:

  Oi miten kaunis kuosi! Voin jo kuvitella miten kivan kattauksen tuollaiselle liinalle saisi tehtyä.

  1. Voi Tiia, niin minäkin! En malta odottaa että tuo kangas saapuu kauppoihin helmikuussa.

 4. […] kuosin Marimekon pressissä vuonna 2014, ja ihastuin siihen niin paljon, että ostin kangasta heti kun sitä käsiini sain. Vuodesta 2014 […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.