Valloittava Merivuokko

tunnetila: ihastus
luovitarjoilutmerivuokko3

Kyllä huomaa että on syksy! Joka viikko on niin paljon uusia lanseerauksia ja kivoja tapahtumia, että tilaisuuksien valitseminen ja niissä juokseminen käy jo työstä. Kun tilaisuuksia on samana päivänä samaan aikaan kolme, ja ne kaikki ovat eri puolilla Helsinkiä, on priorisointi avainsana. Yksi brändi on minulle kuitenkin sellainen, joka jyrää alleen kaikki muut samaan aikaan järjestetyt tilaisuudet. Tuo brändi on itseoikeutetusti Marimekko.

Vietin viime viikolla mukavan aamiaishetken Herttoniemessä Marimekolla tutustuen heidän kevät/kesä 2015 koti -mallistoonsa. Paljon oli tuttua ja turvallista pienillä päivityksillä (esim. Unikko vaaleanpunaisella kuosilla), vanhojen kuosien uusia nostoja (mm. Annika Rimalan Puketti vuodelta 1965 ja Maija Isolan Koppelo vuodelta 1961) ja Marimekolle ominaista värikkyyttä (mm. Aino-Maija Metsolan Sitruunapuu, 2014). Vaikka kaikki kuosit olivat kauniita, sydämeni vei kerta sykäyksellä Kustaa Saksin sininen Merivuokko.

merivuokko1merivuokko4merivuokko5merivuokko2

Kuvissa yllä esiintyvät pellavakankaat hohtivat Merivuokon (ja Meriheinän) intensiivissä väreissä kauniimmin kuin puuvilla voisi koskaan hohtaa, ja oranssin, tummansinisen ja petroolin yhdistelmä oli täydellinen! Kangas on ensi kevään mallistosta, mutta aloin haaveilla sitä jo joulupöytään. Näin jo mielessäni miten kauniisti valkoiset astiani erottuisivat tummalta pohjalta, ja miten kynttilöiden valossa leiskuva oranssi toisi kattaukseen jouluisen fiiliksen.

Haaveeni joulupöydästä romuttuivat kuitenkin kun kuulin kankaan tulevan myyntiin vasta viikolla 4. Noh, ehkä sitten jouluna 2015 katan jouluisen pöydän Kustaa Saksin Merivuokolle…

Juttelin lanseeraustilaisuudessa suunnittelija Kustaa Saksin kanssa, ja siinä jutellessamme tajusin, että suosikkikuosini myös Marimekon kevät/kesä 2015 muotinäytöksessä olivat Kustaan käsialaa. Kauniin siniset Boordi ja Kangastus -kuosit nähtiin näytöslavalla muutama viikko sitten, ja kaiken marimekkomaisen kuosi-ilottelun joukosta poimin juuri ne suosikikseni. (Siniset kuosit tässä postauksessa.) Aika hauskaa! Olen tainnut löytää uuden lempparisuunnittelijan!

hylly2 kontti valikausi

Muita Marimekon värikkäitä kevätuutuuksia oli mm. ensimmäisen kuvan ylelliset petivaatteet ja kankaat Luovi- ja Kuohu -kuosilla (Aino-Maija Metsola, 2014), Jenni Tuomisen Kontti ja Komuutti (graafiset kuosit toiseksi viimeisessä kuvassa) ja Erkki Toukolehdon Välikausi (alin kuva).

0
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  saara
  14/10/2014 at 16:57

  Ihanat värit tuossa suosikissasi. Kyllä Marimekko vaan porskuttaa, vaikka välillä huonolta näytti, hyvä näin!

  • Reply
   tunnetila
   14/10/2014 at 17:18

   Tuo kuosi juuri tuossa värissä iski minuun kuin metrin halko! 🙂 Samaa kuosia on olemassa myös keltaisella päävärillä, mutta se ei miellyttänyt minua läheskään samalla tavalla kuin tämä intensiivinen värimaailma. Tykkään tosi paljon!

 • Reply
  Nina
  14/10/2014 at 17:56

  Tässä tuli taas luotua kivasti tarpeita itselleen 🙂 Tykkäsin kovasti.

  • Reply
   tunnetila
   14/10/2014 at 18:57

   Hah, minullakin on nyt yhtäkkiä todella tarvetta uudelle pöytäliinalle, uusille tyynynpäällisille ja mahdollisesti myös kulhoille ja mukeille… 😀 😀 Ihan kamalan ihanaa aina nähdä näitä uusia juttuja! 😉

 • Reply
  Tiia
  14/10/2014 at 20:44

  Oi miten kaunis kuosi! Voin jo kuvitella miten kivan kattauksen tuollaiselle liinalle saisi tehtyä.

  • Reply
   tunnetila
   15/10/2014 at 08:37

   Voi Tiia, niin minäkin! En malta odottaa että tuo kangas saapuu kauppoihin helmikuussa.

 • Reply
  Merivuokko ennen ja jälkeen - Tunnetila
  16/04/2020 at 12:30

  […] kuosin Marimekon pressissä vuonna 2014, ja ihastuin siihen niin paljon, että ostin kangasta heti kun sitä käsiini sain. Vuodesta 2014 […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.