Paluu viiden vuoden taa

tunnetila: pohdiskelu

140914 pk140914 eka

neuletakki H&M Premium Collection, huivi Balmuir*, t-paita Samuji,
farkut Cubus, koru Sari Isosomppi, korvikset Glitter*, espadrillot Amust

140914 lk 140914 koru 140914 pk oik

Kun löysin Cubuksesta nämä viime aikoina miltei jokaiessa kuvassa jalassani olleet farkut, aloin muistella vuosia jolloin aloitin bloggaamisen. Housut toivat mieleeni jo aiemmin mainitsemani Lindexin suosikkihousut joita käytin puhki vuosien saatossa neljä paria. Tuohon aikaan minulla oli jalassa AINA mustat kapeat housut, harmaa Barcelonasta ostamani neuletakki ja kaulassa musta huivi. AINA! Asusteet ja neuletakin alla ollut pusero vaihteli, mutta nuo kolme elementtiä pysyivät ylläni päivästä toiseen.

Nyt olen jäänyt tuohon samaan perusvaatenalkkiin, eteenkin sen jälkeen kun ostin H&M:ltä kuvien harmaan kashmirneuletakin. Jaksoin vuoden paikkailla Barcelonasta ostamaani neuletakkiin valtavasta käytöstä tulleita reikiä, mutta lopulta pistin neuletakin kiertoon. Sen jälkeen etsin parisen vuotta juuri oikean sävyistä harmaata neuletakkia jossa ei ole nappeja. (Minulle ei jostain syystä sovi neuletakit joissa on napit.) Nyt tuo neuletakki on löytynyt ja vanha uniformuni on jälleen jatkuvassa käytössä.

140914 kello140914 tossut

Olen ajatellut kaikkien vaatekappaleiden (mustat kapeat housut, valkoinen t-paita ja harmaa neuletakki) olevan klassisia perusvaatteita ja sopivan toisiinsa tästä ikuisuuteen, mutta arvatkaas, tunnen nykyään noissa vaatteissa itseni jotenkin vanhanaikaiseksi. Asussa on vähän liiankin tuttu ja turvallinen olo. Kuvien asua yritin piristää seepratossuilla ja ne onneksi toivat asuun kaivattua, itselle uutta fiilistä.

Mitä sanotte, onko asuni silmiinne klassinen perusasu vai alatteko muistella elämää viiden vuoden taa? En oikein tiedä mikä tuossa asussa henkii minulle vanhanaikaisuutta. Olisiko se, että käytän nykyään mielummin kultaisia koruja, mutta harmaan neuletakin kanssa haluan jostain syystä käyttää vanhoja hopeisia ja valkokultaisia lempikorujani? Ihan hassu tunne!

Kuvat Vimps / Tonnin stiflat

0

(10) Kommentit

 1. Tarja says:

  Asusi ei näytä yhtään vanhanaikaiselta. Päinvastoin: se on moderni ja rento, mutta samalla klassinen. Luulen, että tunne tulee sinulle siitä, että tosiaan olet pukeutunut niin paljon tuon tyyppisiin asuihin aikoinaan. Ja tässä taas todistetaan, että miten toisten ihmisten muisti toimii: olen varmasti lukenut blogiasi sen viisi vuotta ja ihaillut asujasi, mutta ei minulla ole sellaista mielikuvaa, että sinulla olisi koskaan ollut koko ajan sama asu :-0 Mielikuvani on, että sinulla on aina ollut itsellesi sopiva tyyli ja olet osannut varioivasti pukea vaatekaapissasi olevia vaatteita.
  Olen muuten haaveillut ja vähän etsiskellytkin tuon tyyppistä neuletakkia: H&M siis taas kohteeksi 🙂 Yleensä kyllä käy, että näen sinulla ihanan vaatteen, mutta sitten se istukaan minulle – ehkä tämä neuletakki on poikkeus. Ja mullekaan ei muuten oikein sovi napilliset neuletakit: huomasin, kun mainitsit asiasta 😀 Ne tuppaavat jäämään käyttämättä, koska ne eivät näytä hyvältä aukinaisina ja napit kiinni taas ei ole mun juttu.

  Ihanaa alkavaa viikkoa!!

  1. Voi kiitos kommentistasi Tarja! Ihana kuulla ettet ole vuosien saatossa ajatellut että minulla on päällä koko ajan samat vaatteet. Joskus kun tuntuu itsestä siltä niin vahvasti. Ehkä olen postannut asukuvia ainoastaan silloin, kun on ollut jotain postaamisen arvoista. Ne samat arkivaatteet ovat jääneet (tarkoituksella) pois blogistani. 🙂

   Suosittelen testaamaan tätä neuletakkia. Neuletakki on kashmiria ja malliltaan kivan simppeli. Toivotaan että neuletakki olisi malliltaan myös sinulle sopiva! Olen niin usein itse pulassa kun miltei kaikissa neuletakeissa on napit, ja ihan samat syyt kuin sinulla, myös minulle ne aiheuttavat ”ongelmia”. 🙂

 2. Klassikkoyhdistelmä klassikkovaattein – eikä koskaan tylsä!

  1. Kiitos Lady of The Mess! Peukuttaisin kommenttiasi jos tietäisin miten peukku tehdään tavallisella näppiksellä. 😀 😀

 3. Eihän tuo ole ollenkaan tylsä asu, vaan juuri klassisen tyylikäs ja ajaton! No, ehkä olen jäävi sanomaan, kun omaa tyyliäni morkataan aina välillä liian tylsäksi ja tavalliseksi. Mutta kun juuri sellainen tyyli miellyttää minua kovasti! Onko tuo neuletakki pysynyt sinulla siistinä? Harkitsin saman ostamista, mutta halpaketjujen (ja vähän kalliimpienkin) kasmirneuleet tuntuvat usein nyppyyntyvän harmillisen herkästi…

  1. Kiitos Sini! Ehkä me molemmat ollaan joidenkin mielestä tylsiä tyyppejä, ainakin mitä pukeutumiseen tulee. 😀 Mutta samat sanat, miksi pukeutua jotenkin muuten kun sillä tavoin mitä itse tykkää?

   Neuletakki on ollut kovassa käytössä enkä ole vielä kertaakaan joutunut ottamaan kashmirkampaa esiin. Esim. yksi Gantin kashmirneuleeni (ainakin neljä kertaa kalliimpi kuin tämä H&M:n neule) meni muutaman käyttökerran jälkeen ihan kamalan näköiseksi. Tähän takkiin olen ollut todella tyytyväinen, ainakin toistaiseksi.

 4. Voisiko tunne vanhanaikaisesta asusta johtua siitä, että elämäsi ja sinä itse olet mennyt eteenpäin siitä, mitä ne viisi vuotta sitten olivat ja olet ehkä tyytyväisempi elämääsi nykyään kuin silloin?

  Minusta tuo asukokonaisuus näyttää klassiselta ja hyvältä – ja sinulta! Meillä kaikillahan on omat perusunivormumme, joihin tulee pukeuduttua kaikkein useimmin, ja mielestäni se kertoo henkilön omasta tyylistä.

  1. Hmmm, kiinnostava näkökulma! En tiedä olinko yhtään sen tyytymättömämpi elämääni viisi vuotta sitten kuin nytkään (samat asiat tympivät pääosin edelleen 🙂 ), mutta toivottavasti olen edes ihmisenä muuttunut hieman vanhasta. Ehkä se on niin, että vaikka se oma tietty tyyli on ja pysyy, kaipaa silti pukeutumiseen, ja elämään yleensäkin, pientä vaihtelua.

 5. SatuKoo says:

  Minusta asukokonaisuus ei näytä ollenkaan vanhanaikaiselta vaan nimenomaan ajattoman klassiselta asulta 🙂

  1. Kiitos SatuKoo! Kiva kuulla etten näytä mielestäsi vanhanaikaiselta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.