Meikkihetki ja juttutuokio Stephan Oien kanssa

tunnetila: ilo

isadora meikki3 Aloitin viime perjantain herkullisen aamiaisen ja mielenkiintoisen tapaamisen merkeissä. Pääsin viettämään aamupäivän IsaDoran kansainvälisen meikkitaiteilija Stephan Oienin kanssa ja sain kysellä häneltä mieltäni askarruttavia kysymyksiä meikkeihin ja meikkaamiseen liittyen. Ensimmäisenä halusin kuulla Stephanin parhaat meikkivinkit ikäisilleni, 30+ ja sitä vanhemmille meikkaajille. Opettelin meikkaamaan teini-ikäisenä ja noilla nuoruudessa opituilla meikkitekniikoilla mennään edelleen. Ajattelin siis että olisi varmasti päivityksen aika.

Yleisin virhe minkä meikkaavat naiset Stephanin mukaan tekevät on se, että he käyttävät liian vähän meikkiä. ”Liian meikatulta” näyttämistä pelätään liikaa. Stephan haluaa muistuttaa, että meikkien kaikkia ominaisuuksia ei saada käyttöön hyvin kevyellä meikkikerroksella. Varjostuksilla ja häivytyksillä saadaan ihmeitä aikaan (kuvapari alla) ja kasvojen muotoa voi rohkealla värien käytöllä muuttaa ratkaisevastikin. Kun kasvojen iho ikääntyessä veltostuu, etenkin silloin kannattaa ottaa käyttöön luustoa korostavat varjostukset.

isadora meikki2 isadora meikki4 Yksi Stephanin mielenkiintoisimmista ilmoille heittämistä ajatuksista oli meikkisävyjen valitseminen meikattavan omien, luontaisten sävyjen mukaan. Esimerkiksi luomiväri kannattaa aina valita oman ihon sävyn mukaan, ei silmien värin mukaan. Luomivärin tarkoitus kun on korostaa silmiä ja saada ihmiset ajattelemaan ”Voi miten kauniit silmät hänellä on!”, eikä ”Voi miten kaunista luomiväriä hänellä on!”.

Stephan on kehittänyt ”Bi-Polarisen Väriteorian” joka kattaa kaikki maailman rodut ihon, silmien, hiusten ja huulten värityksen mukaan. Tuo väriteoria auttaa ihmisiä löytämään itselle juuri sopivat meikkisävyt. Suurin osa skandinavisista naisista on Stephanin mukaan iholtaan lämpimän sävyisiä. Ihon värisävyn saa parhaiten selville vertaamalla toisen käden kämmentä ihon vaaleimpaan kohtaan, toisen käden ranteen sisäpuolelle. Jos kämmenesi on punaisempi (kylmemmän sävyinen) kuin käsivartesi vaalein kohta, on ihosi sävy lämmin. Myös siniset (kylmä sävy) verisuonet erottuvat selvästi lämpimän sävyisestä ihosta.

Useimmilla skandinavisilla naisilla on lämpimän sävyinen iho, lämpimän sävyiset hiukset ja kylmät silmät sekä kylmät huulet. Kauniin meikin salaisuus tuolla sävytyksellä on siis seuraava: meikkaa kasvosi muuten lämpimillä sävyillä (myös luomiväri ihon sävyn mukaan), mutta jos haluat korostaa meikissäsi huulia, kannattaa käyttää kylmään taittavaa huulipunaa. Lyhyesti: jos sinulla on lämpimän sävyiset hiukset, sinun kannattaa käyttää sävyltään kylmää huulipunaa ja päinvastoin. Kylmiä silmiä taas ei kannata vahvistaa kylmällä luomivärillä jos ihosi on sävyltään lämmin.

isadora meikki1 id_2_tokaSecret Wardroben Anna-Maria, Stephen ja minä meikkisession lopuksi

Aamupäivä Stephanin kanssa oli todella kiinnostava ja antoisa, ja vaikka hieman omaa peilikuvaani meikkauksen aikana säikähtelinkin, oli lopputulos mielestäni kaunis. Iho oli kuulas ja hyvinvoivan näköinen, eikä näyttänyt hirvittävän meikatulta vaikka meikkiä oli kasvoissa järjetön määrä. Katseestani Stephan teki niin intensiivisen, että siihen meni muutama hetki tottua, mutta jo illalla olin harmissani kun jouduin pesemään meikit pois.

Ihana Anna-Maria otti minusta meikkisession jälkeen kuvia joissa näkyy meikkini hieman paremmin. Näitä kuvia laitan blogiin vielä ihan omassa postauksessaan lisävinkkien kera! Kiitos upeasta ja opettavaisesta aamupäivästä IsaDora ja Stephan!

Kiitos kuvista Anna-Maria ja Maria

0

(6) Kommentit

 1. Tarja says:

  Olen tässä aivan viime kuukausina ihastunut Isadoran meikkeihin. Aikaisempi käsitykseni oli, että kyseessä on (huonolaatuinen) halppissarja, mutta olen joutunut toteamaan, että Isadora onkin aivan jotain muuta. Ihastuin heidän voidemaisiin poskipunapuikkoihinsa ja niitä minulla on kaksi. En osaa enää oikein muita käyttääkään. Tämän lisäksi heidän huulipuikkokynänsä ovat aivan ihania huulilla. Ja olen jo hetken himoinnut noita luomivärinelikoita, ihania sävyjä!

  Ja olipas hyviä vinkkejä! Itse juurikin käytän varmaan liian vähän meikkiä, koska en haluaisi näyttää meikatulta. Ja luomivärejä olen valkkaillut silmien värin mukaan. Täytyypä alkaa miettiä näitä aamulla peilin ääressä 🙂 Jään odottelemaan tarkempia meikkikuviasi! (näytät muuten tämän postauksen kuvissa kauniilta) On aina kiva nähdä, miten ammattilaiset meikkejä käyttävät!

  1. Tiedätkö Tarja, olen ajatellut IsaDorasta ihan samalla tavalla kuin sinäkin (tavallinen halpissarja), ja viime aikoina mielikuvani on muuttunut täysin! 😀 Täytyykin seuraavassa postauksessa kertoa yksi mahtava esimerkki jonka sain Stephanilta aamupäivän aikana. Se avasi ainakin omat silmäni brändin suhteen. 🙂

   Noihin luomivärinelikoihin on keväällä tulossa uusi (ihan mieletön!!) koostumus! Silkkinen koostumus, valtavasti pigmenttiä ja kauniita sävyjä. Ihan mahtava uudistus, mutta siis vasta keväällä.

   Kiitos kauniista sanoistasi Tarja! Meikki oli kyllä kaunis, ja sellainen etten (valitettavasti) osaisi tehdä sitä itse. Plääh! 🙂

 2. Hih, päädyit ihan samaan yhteiskuvaan kuin minä! Kiitos kovasti kuvista ja huippuseurasta 🙂

  1. Heh, kuvia oli tarjolla valtava määrä ja molemmat valitsimme saman. Ehkä tuo oli sitten paras kuva meistä jokaisesta! 🙂 Kiitos myös itsellesi seurasta ja kuvausavusta!

 3. […] ← Edellinen 22.10.2014 08:30 […]

 4. […] ja oikeiden sävyjen ja värien käytöstä. Toivottavasti muistin niistä edes murto-osan näitä postauksia […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.