Meikkiammattilaisen silmin

tunnetila: jännitys

id_9 Tässä näitä meikkikuvia nyt sitten olisi! Kuvissa näette millaisena IsaDoran kansainvälinen meikkitaiteilija Stephan Oienin minut näki.

Meikki on toteutettu IsaDoran ensi kevään uutuusmeikeillä ja ihastuin meikkeihin todella paljon. Satuin kysymään Stephanilta kesken jutustelun miksi hän on valinnut edustamakseen brändiksi ruotsalaisen, brändinä edullisen IsaDoran, eikä vaikkapa jotain selektiivisen kosmetiikan suurbrändeistä. Stephan otti jalat alleen ja pyysi seuraamaan.

Kävimme muutaman selektiivistä kosmetiikkaa myyvän brändin ständillä (olimme siis Stockmannilla) ja testasimme yhdeltä brändiltä meikkivoidetta, toiselta nestemäistä eyelineria. Palasimme takaisin IsaDoran pisteelle ja saimme testata IsaDoran vastaavia tuotteita. Ero testaamieni tuotteiden välillä oli huomattava! IsaDoran rajaustussissa oli paljon enemmän pigmenttiä mitä aiemmin testaamassani, ja IsaDoran ensi keväänä lanseerattavassa uudessa meikkivoiteessa tuotteen tuntu ja peittävyys oli täysin eri luokkaa selektiivisen tuotteen kanssa. Stephanin ei siis tarvinnut sanoa mitään, tuotteet puhuivat puolestaan. Keväällä lanseerataan myös uudet luomivärinelikot joiden koostumus on ihana!

id_1_toka id_7 Meikissä ihostani on tehty kauniin kuulas ja luustoani on korostettu kevyesti varjostuksilla. Lisää väriä kasvoille on saatu ihon sävyyn sopivalla poskipunalla ja huulipunaksi valikoitui aika vaalea persikkainen sävy. Itse en olisi tuollaista sävyä tullut valinneeksi, mutta look oli huulipunan ansiosta keväisen raikas kuten tarkoitus olikin.

Luomilleni sain ihoni sävyyn sopivaa, hieman oranssiin taittavaa luomiväriä. Stephanin mukaan yksi uusista luomiväritrendeistä on juuri lämpimän punaiset sävyt. Silmäni Stephan taas rajasi mustalla kajaalilla myös alaripsien tyvestä. Tuota en tee itse koskaan. Minulla on niin pienet ja syvällä olevat silmät, että musta rajaus tekee niistä entistä pienemmät tihrut. En ymmärrä miksi jokainen ammattimeikkaaja joka minut meikkaa tekee aina niin!

Stephan mietti jo minua meikatessaan mitä tulen tykkäämään silmämeikistäni, ja täytyy sanoa että ensimmäinen katse peiliin ei ollut mieleeni. Silmämeikkiin tottuminen kesti minulta muutaman tunnin, mutta illalla kun menimme oopperaan nuo tummat silmät tuntuivat tilanteeseen ja asuun sopivilta. Äitini yritti ottaa oopperatalolla meikistäni ja asustani kuvia, valitettavasti valo ei oikein riittänyt eikä kuvat onnistuneet. Vitsit että harmitti. Olin kerrankin laittautunut viimeisen päälle!

id_7_tokaYhden mainitsemisen arvoisen kuivan (ja ikääntyneen) ihon vinkin Stephan myös antoi. Hän kertoi käyttävänsä meikin alla 100% glyseriiniä! 100% glyseriini taputellaan iholle viideksi minuutiksi ja sen jälkeen laitetaan meikki päälle. Olen kuullut että glyseriiniä voi sekoittaa vaikkapa meikkivoiteeseen jotta voiteesta tulee kosteuttavampi, mutta 100% glyseriinin käyttö suoraan iholle oli minulle uutta. Tämän kikan voimaan Stephan kuitenkin vannoi, joten täytynee joskus kokeilla miten oma ihoni siihen reagoi.

Tulevista meikkitrendeistä kysellessäni Stephan mainitsi smoky eyen jatkavan muodissa ja kirkkaiden värien tulevan ensi keväänä hyvin voimakkaasti esiin. Intensiivinen fuksia tai täysin vastakohtainen nude huulipuna ovat trendikkäimpiä huulimeikkien sävyjä. Ripset taas alkavat olla luonnollisia eikä trendimeikeissä nähdä enää ripsipidennyksiä.

Sain aamupäivän aikana ihan valtavasti tietoa meikkaamisesta ja oikeiden sävyjen ja värien käytöstä. Toivottavasti muistin niistä edes murto-osan näitä postauksia varten.

Kuvat Anna-Maria / Secret Wardrobe

0

(4) Kommentit

 1. Tarja says:

  Kaunis, kaunis Nina! Ihosi näyttää ihanalta noista kuvissa; ehdottomasti lähtee Isadoran meikkivoide testiin jossain vaiheessa. Ja silmämeikki on todella tyylikäs ja juhlava. En itsekään rajaa silmiäni alhaalta, koska käytän piilolinssejä ja tuntuu, että rajausta kuitenkin jossain vaiheessa joutuu silmään ja linssiin. Mutta tosiasiahan on, että meikkki on heti huomattavati juhlavamman näköinen, kun sitä rajausta on myös alhaalla. Ehkä tuokin on vain opettelun paikka…

  Tosi mukavia tällaiset meikkijutut: sitä tosiaan fakkiutuu niihin omiin meikkaustapoihinsa, jotka on helppo toteutaa aamulla uni silmässä hämärässä vessassa 🙂 Tästäkin sain jo monia vinkkejä, jotka voisi yrittää pitää mielessä ja kokeilla.

  1. Voi kiitos ihana Tarja! <3 Kiva kuulla että tykkäät meikkijutuista! Voisin tehdä omista kokeiluistani myös postauksia, mutta hyvien ja tarkkojen kuvien ottaminen kylppärin (tai muussa huonossa valossa) on niin älyttömän hankalaa.

   Olin muuten eilen juhlissa ja rajasin ensimmäistä kertaa silmät myös alaluomelta. Näytin taas mielestäni ihan oudolta, mutta ehkä siihen tottuu jos jatkossakin ottaa sen "juhlalookkiin" kuuluvaksi elementiksi. On ainakin meikki eri näköinen kuin normaalisti joka päivä.

 2. Kaunis Nina, ei kyllä iho ikääntyvältä näytä! Olikos se sitten tuo meikki vai itse kuvat, taikka molempien yhdistelmä, mutta huomasin vasta nyt miten upean väriset silmät sulla on!?

  Ja pakko vielä kommentoida noista meikkiasioistakin:). Minustakaan markettimeikeistä löytyy ihan oivallisia löytöjä, kuten kalliimmistakin merkeistä. Probleemana itse olen kokenut sen, että etsiessäsi sitä täydellistä yksilöä, joutuu käymään läpi pahimmassa tapauksessa todella monia tuotteita löytääkseen sen oikean. Itse olen etsinyt uuttaa eyelineriä vanhan luottotuotteen tilalle (Rimmel?! taisivat siis lopettaa kyseisen tuotteen) ja olen kuluttanut jo varmasti muutaman kalliimman eyelinerin hinnan markettituotteisiin… Ärsyttävä juttu, ja olenkin mietiskellyt josko olisi kannattanut suosiolla kokeilla jotakin kalliimpaa tuotetta heti kärkeen. komsiikomsaa!!!!

  1. Voi kiitos Saara! Onneksi Stephan oli myös sitä mieltä että ihoni on ihan nuori vielä, eikä suostunut puhumaan ikääntyneestä ihosta kohdallani. 🙂

   Silmäni ovat vihreän ruskeat, aika jännä että tämä meikki sai silmien värini esiin. Ehkä se oli juuri se kerrankin oikein valittu milmämeikin sävy. Kyllä ammattilaiset vaan osaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.