Samuji S/S15

tunnetila: tykkäys

samujiss15_1 samujiss15_2 samujiss15_3 samujiss15_4 samujiss15_asu1 samujiss15_asu2

Piipahdin viime viikolla Samujin showroomilla tutustumassa brändin S/S15 mallistoihin. Tulossa on taattua Samujia ja brändin rakastajia hemmotellaan yllin kyllin.

Kauniit mekot useissa eri malleissa, maailman ihanimmat neuleet (joiden suurkuluttaja olen ollut jo ensimmäisestä mallistosta lähtien), laadukkaat materiaalit, huolella valitut kuosit ja sävyt, täydellinen musta-valkoinen peruspuvusto sekä samujimaisesti muutama tuote jotka hämmentävät suurta yleisöä mutta saavat tyyliltään ennakkoluulottomat tyypit hykertelemään. Tästä kaikesta on Samujin ensi kevään ja kesän mallistot tehty.

Poimin kahteen alimpaan kuvaan omat ”perusvaatesuosikkini” jotka haluaisin vaatekaappiini ehdottomasti. Hopealangasta kudotun näköiset shortsit valkoisen ohuen, täydellisen venepääntieneuleen kanssa olisi upea kesäasu hieman päivettyneen ihon kanssa. Niin ikään samasta hopeanhohtavasta materiaalista tehty pitkähihainen lyhyt pusero näyttäisi pysäyttävän upealta löysien kultakirjailtujen pellavahousujen kanssa. Tuo yhdistelmä sopisi rentoon kotoiluun, mutta tarvittaessa siihen voisi yhdistää vaikka korot ja lähteä juhlimaan. Ihan mielettömän upeita vaatekappaleita ja niin monikäyttöisiä!

Ja hei, oletteko kuulleet, että Samujilta on ihan näillä näppäimillä tulossa myös Koti-mallisto? En malta odottaa millaisia tekstiilejä ja ehkäpä myös astioita tuo mallisto tuo tullessaan!

0

(6) Kommentit

 1. Värimaailma jo houkuttelee. Kunpa Samujia löytyisi myös täältä Pohjanmaalta, että pääsisi kokeilemaan. Onhan heillä nettikauppa mutta en oikein ole ikinä oppinut suosimaan nettikauppoja, minun pitää päästä hypistelemään materiaaleja ja kokeilemaan vaatteen istuvuus ennen ostopäätöstä. Joku pop-up juttu Pohjanmaalla oliskin kiva, vinkvink =)

  1. Todella hyvä vinkki Samujin suuntaan! Kiitos siitä Kaisu. En itsekään osaa oikein ostaa vaatteita niitä kunnolla sovittelematta. Samujilla vaatteet on joko rennosti leikattuja tai sitten hyvin istuvia, ja tykkään itse sovitella niitä tarkkaan. Jostain neuleesta omaa kokoa normaalia suurempi laskeutuu kauniimmin, mutta rennot lököhousut saattavat pussittaa jossain koossa ihan hassusti. Onneksi verkkoputiikissa on vaihto- ja palautusoikeus, mutta onhan siinä aina oma vaivansa.

 2. Ihania kuvia ja ihastuttavia vaatteita! Samuji kuuluu minunkin suosikkeihini, mitä suomalaisiin suunnittelijoihin tulee. Vaatteet ovat todella laadukkaita ja eurooppalainen tuotantoprosessi on vaan plussaa. Vielä jos Samujin luomukset tehtäisiin luomumateriaaleista, en varmaan muita vaatteita enää ostaisikaan.

  Muuten minäkin toivoisin Samujilta myymälöitä pääkaupunkiseudun ulkopuolelle ja erityisesti pikku myyntipistettä Helsinki-Vantaan lentokentälle (näin ulkosuomalaisena tykkäisin siitä kovasti!). Stockmann myi myös jossain vaiheessa Samujin vaatteita, mutta nykyään mallistoa taitaa löytää enää Helsingin Stockalta. Eipä silti, kivahan siellä Helsingissä on välillä pyörähtää kulttuuri- ja designviikonloppua viettämässä… 🙂

  1. Voi Merja mikä huippujuttu tuo lentokenttä-idea!! Laitan ehdottomasti Samujille tuon toiveen tiedoksi. Eipä juuri parempaa paikkaa myös ulkomaisten suosiossa olevalle brändille voisi keksiä.

   Helsingin Stockmannin Samuji -valikoima on pienentynyt (ainakin viime näkemältä) aika paljon. Toivottavasti myös sinne saataisiin taas lisää syksy- ja talviuutuuksia Samujilta.

 3. Liisa says:

  Itselläni on ehkä käynyt huono säkä Samujin suhteen kun monet ostamani vaatteet ovat kuivapestäviä ja laatu ei monessa kestä jos niitä käyttää paljon. Kankaat nukkaantuu, saumat kiertää , langat purkaantuu, napit irtoo jne. Tulee ikävä mieli kun niistä kuitenkin on maksanut melko paljon. Ehkä myös siksi Stockmann ei myy enään niin paljon heidän tuotteitaan, jos heille on tullut sen verran palautuksia. Olen samaa mieltä kun Merja, olisi kiva jos heidän kankaatkin olisivat eettisiä ja mallistoista löytyisi enemmän konepestäviä luomumateriaaleja.

  1. Nina says:

   Olen huomannut saman, eli että jatkuvaa kulutusta Samujin (ainakaan ohuemmat neuleet) eivät kestä. Minulla on ollut vuosien aikana Samujilta kymmenisen neuletta ja niiden hienot materiaalit ovat menneet kovassa käytössä nopeasti siihen kuntoon, että vaatteet ovat joutaneet jo eläkkeelle. Yksi silkki-kashmirneule taas on kestänyt käytössä vuosia ja se näyttää aina vaan uudelta. Myös villakankaiset housut (minulla useita) ja hame jonka Samujilta omistan, ovat aina kuin uusia. Olenkin lakannut ostamasta ”liian hienosta” langasta tehtyjä vaatteita sillä tiedän että tuotteet maksavat paljon, mutta ovat jo puolen vuoden aktiivikäytön jälkeen pilalla. Tuo on tietysti hyvin harmillista.

   Konepestävät luomumeteriaalit olisivat kyllä loistava lisä Samujin mallistoihin. Ostaisin niitä ainakin itse hyvin mielelläni. Ostan itse harvoin kuivapesun vaativia vaatteita ja ne jotka ostan, saatan silti muutaman pesulassajuokseminen jälkeen laittaa koneeseen vain huomatakseni että ne kestävät konepesun ihan hyvin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.