Elämäni ensimmäinen suklaasmoothie

tunnetila: kauhistus

puhdistamo smoothie1

Aloitan ensi viikolla Pür-hyvinvointikaupan kehittämän kuuden päivän nestemäisen detox-kuurin. Ennen kuurin aloittamista ruokavaliota kannattaa keventää ettei detox-kuuri tule elimistölle liian kovana yllätyksenä. En normaalistikaan tupakoi, en juo kahvia, en käytä paljon alkoholia enkä syö punaista lihaa, joten ihan valtavia shokkitiloja elimistölleni ei pitäisi detoxista tulla. Jätin kuitenkin ruokavaliostani tällä viikolla pois kofeiinipitoisen teen (join ainoastaan rooibosta ja yrttiteetä), valkoiset jauhot ja ylimääräisen sokerin.

Pieniä lipsahduksia etenkin sokerin kohdalla tuli muutamana päivänä (yritin mm. olla syömättä Lintsiltä ostamaani irtokarkkipussia ja päädyin lopulta syömään karkin tuskassa neljä (!) omenaa ja lopulta myös ne irtokarkit), mutta muuten keventely onnistui ihan hyvin.

puhdistamo smoothie3puhdistamo smoothie2

Yritin vältellä kaapissa olevia suklaalevyjä ja makean himoissani päätin pyöräyttää elämäni ensimmäisen suklaasmoothien. Sain Puhdistamolta maisteltavakseni muutaman heidän supersmoothiesekoituksistaan, ja tuo suklaasmoothie* kuulosti niin houkuttelevalta että päätin ensimmäisenä testata sitä. Tein smoothien ohjeen mukaan ja siemaisin lasista innoissani suuren kulauksen. Uh, juoma maistui kitkerältä ja jauhoiselta! Haaveeni paksusta ja kermaisen pehmeästä smoothiesta haihtui hetkessä.

Lisäsin seokseen loput banaanista (ohjeessa käsketään laittaa yhteen satsiin puolikas banaani) ja pari kourallista jäisiä mustikoita ja jäisiä vadelmia. Tämän jälkeen smoothie oli juomakelpoista, mutten voi parhaalla tahdollanikaan sanoa pitäneeni siitä.

loveschok Mikähän tuossa seoksessa oikein mätti? Mantelimaito jota käytin nyt ensimmäistä kertaa smoothiessa vai valmis suklaaseos? En suostu uskomaan että mikään raaka-aineista on itsessään pahaa, joten aion jatkaa testailuja eri raaka-aineiden kanssa. Miltähän juoma maistuisi jos lisäisin siihen mantelia ja taatelia, omia smoothiesuosikkejani, ja lisäisin siihen myös hieman maustamatonta jogurttia tai rahkaa… Silloin smoothie ei tietenkään ole enää niin terveellinen mitä se alkuperäisreseptillä on, mutta jos smoothien maku ja koostumus muuttuu paremmaksi, niin tulen varmasti juomaan sitä useammin kuin tällaisenaan. Saan siitä kuitenkin joka kerta elimistölle hyödyllisiä ravinteita ja terveellisiä vitamiineja.

Käytättekö Te valmiita smoothiejauheita? Mikä on suosikkinne ja mitä lisäätte siihen?

0

(12) Kommentit

 1. Mä ostin kans messuilta tuon samaisen Puhdistamon pakkauksen. 🙂 Kerran jo kokeilin ja ei tuota kyllä ihan jatkuvasti jaksais juoda, mutta ihan ookoo. 🙂 Näin just tuosta Pürin detox-kuurista juttua lehdessä, aika kiinnostava (ja kallis)!

  1. Ai, missähän lehdessä tuosta kuurista on ollut? Olisi kiva lukea! Juu, aika kallistahan tuo on, plus vielä kun ostaa päälle kaikki smoothieainekset ja muut, niin kuurille tulee hintaa varmaan ainakin 150€ (nestemäisen kuurin kesto 6 päivää). Testaan sitä nyt kuitenkin ja katson onko hintansa väärti. Raporttia tulee kunhan kuuri käynnistyy!

   1. Uusimmassa FIT-lehdessä oli pieni maininta. Siinä tosin 6 päivän detox maksoi 315 euroa, sis. toimituksen Hkin keskustassa!

    1. Ai niin juu! Tuolla kotiin toimituksella minulla ei olisi ikinä varaa ryhtyä tuolle kuurille! Mutta haaveilen kyllä siitä että saisi kaiken valmiiksi tehtynä. Jotenkin ne kaupan smoothiet on aina perempia kuin itse tehdyt. 🙂

 2. pauliina says:

  minäkin ostin tuota samaa puhdistamon jauhetta messuilta. ja mantelimaitoakin tarttui mukaan samasta paikasta. 🙂
  en ole vielä testannut kumpaakaan joten kiitos varoituksesta! olin nimittäin jo ehtinyt kuvitella mielessäni mitä ihanaa herkkua niistä, banaanilla vahvistettuna tietenkin,tuleekaan. herkullisempia reseptejä odotellessa! 🙂

  1. Toivottavasti sinä pauliina tykkäät tuosta jauheesta enemmän kuin minä. Tosin en ole nyt testannut sitä toistamiseen. Uskon kyllä että soveltamalal tuosta saa sen ihanan suklaisuuden paremmin esiin. Ja hei, jos keksit hyvän reseptin niin kerrothan minulle!

 3. lukija says:

  En tiedä valmisjauheista, mutta tosi hyvä suklaa-smoothie tulee yhdistämällä 1,5-2 pakastettua banaania, n. 2 rkl raakakaakaojauhetta, n. 3-5 dl rasvatonta maitoa riippuen halutusta koostumuksesta (riisimaito tai muu kävisi varmaan yhtä hyvin) ja vaniljamyllystä ripaus aitoa vaniljaa. Nämä hurautetaan Vitamixilla sekaisin ja tulos on ihanan paksu, suklainen smoothie, jolla kyllä makeannälkä lähtee. Tuosta määrästä tulee kaksi ”pitkää lasillista”.

  1. IHANA resepti! Kiitos! Juuri tuollaisesta paksusta smoothiesta haaveilen. Testaan ehdottomasti!

 4. Tiina says:

  Meillä on käytössä puhdistamon vihersmoothiejauhe, siitä valmistetaan lähes päivittäin smoothieta. Mieheni kutsuu lopputulosta ”vantaanjoeksi” mutta pitää siitä kyllä. Ostinn vaihteluksi suklaasmoothiejauheen ja se on hyvää! Vaihdoin mantelimaidon kookosmaitoon (ihan sellaiseen maitopurkin näköisessä purkissa olevaan, merkkejä on monia). Voi namia.

  1. Nina says:

   Oooh, kiitos vinkistä Tiina! Ehkä maidossa on sen salaisuus. Heh, nauroin ääneen tuolle Vantaanjoelle. 😀 😀

 5. Sari says:

  Järkytys tämä suklaasmoothie, huh. Ymmärrän hyvin mitä tarkoitat ? Minulla tässä makea kauramaito ja kokonainen banaani, mutta kurkkua karvastelee ja myrkyn maku on suussa. Herkkujuomaa odotin, mutta ei nyt ihan menny niinku Strömsössä. Hukkaostos kyllä harmittaa.

  1. Heh, minä en ole tainnut testata tuota enää toistamiseen. Harmi ettet tykännyt. Toivottavasti keksit jonkun hyvän reseptin ettei jauhe jäisi käyttämättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.