Se kävi niin äkkiä

tunnetila: helpotus

Odotan jännittyneenä ja innoissani, mutta myös hieman pelonsekaisin tuntein lauantaita. 1.11. sanon nimittäin hyvästit kivoille Re:fashionin tyypeille ja palaan itsenäiseksi bloggaajaksi. Oli mahtava kuulua hieman yli vuosi tuohon loistavaan bloggaajaporukkaan ja oli todella kiinnostavaa päästä mukaan seuraamaan miten uusi ja uljas blogiportaali syntyy.

Blogit ovat viime vuosina kaupallistuneet kovaa vauhtia ja moni bloggaaja saa nykyään toimeentulonsa blogistaan. On hienoa huomata miten rakkaasta harrastuksesta on tullut useille rakas työ. Itselleni blogi on ollut kaikki nämä vuodet (jo seitsemän vuotta!) tärkeä harrastus, välillä jopa henkireikä jonne on saanut vuodattaa ajatuksiaan ja tunteitaan, mutta työnä en ole koskaan tätä osannut ajatella. Rahaliikenteen pyörittäminen rakkaan harrastuksen ympärillä on tuntunut omaan ajatusmaailmaani sopimattomalta.

Viimeisten parin kuukauden aikana olen huomannut kaipaavani bloggauksen alkuaikoja. Sitä, miten ostin uuden ripsivärin tai bongasin uuden kivan kotimaisen vaatebrändin, enkä malttanut odottaa että pääsen istumaan koneen ääreen ja kertomaan uusista kivoista jutuista blogini lukijoille. Oli ihana huomata, että vinkkini olivat ihmisille hyödyksi ja joku joka oli saattanut etsiä useamman vuoden hyvää ripsiväriä löysi sen oikean minun vinkkini avulla.

Kun sitten yhtäkkiä aloin saada testiin uutuustuotteita brändeiltä joiden nimeen olin vannonut jo ennen bloggauksen aloittamista, ei riemulla ollut rajoja. En ajatellut että tuotteet ovat minulle, vaan ajattelin, että nyt minulla on enemmän mahdollisuuksia kertoa lukijoilleni erilaisista tuotteista. Ymmärsin toki, että jokainen uutuustuotteesta kirjoittamani juttu toimi samalla mainoksena tuotteen luomalle brändille, mutta ajattelin että se on ihan ok. Ajattelin, että kyseessä on tilanne, josta hyötyvät kaikki: brändi, blogini lukijat ja minä.

Olen aina kannattanut vaihdantataloutta. Paljon mielummin kuin myyn vanhoja vaatteitani kirppiksellä vaihdan niitä ystävieni kanssa. Olen myös joskus vaihtanut kasan minulle pieneksi käyneitä vaatteita ikkunanpesuun, ja kokannut lounaan ystävälleni joka suostui ottamaan minusta blogiin asukuvia. Viime kesänä annoin valtavan kassillisen vuodevaatteita ja pyyhkeitä ihmiselle, joka muutti uuteen asuntoon eron jälkeen lähes vailla omaisuutta. Tuon kassillisen vaihdoin kauniiseen sanaan ”kiitos” ja onnelliseen hymyyn. Jos autan ystävääni niin en halua ottaa avustani rahaa vaan ajattelen, että jos tarvitsen joskus hänen apuaan hän auttaa kyllä. Samalla mentaliteetilla tykkään pyörittää myös blogiani.

Tiedän, että blogeillaan elävät ihmiset eivät voi maksaa vuokraansa ilmaisella shampoolla ja on hyvä että heidän puolestaan mainostajien asenteita ”annetaan bloggaajalle tuote niin saadaan ilmaista mainosta” yritetään muuttaa, mutta minulle blogi on harrastus ja sellaisena haluan sen myös pitää. Niinpä siirryn 1.11. bloggaamaan omilleni ja sanon hyvästit kuukausipalkkioille ja kuukausittaisille postauskiintiöille!

Päätös omilleen lähtemisestä tuli niin nopeasti että kaikki on asian tiimoilta vielä ihan auki. Olen kuitenkin tehnyt jo pieniä hankintoja ja toivon, että 1.11. osoite ninantunnetila.fi saadaan toimimaan. Bloggasin Bloggerissa ensimmäiset viisi vuotta osoitteen ninan.tunnetila alla, ja kun kaksi ihmistä ehdotti minulle paluuta juurilleni innostuin ajatuksesta.

Nyt on edessä hektinen viikko jonka lopputuloksena toivon 1.11. aukeavan uuden kivan, minun näköiseni blogin. Kaikkea ei välttmättä saada kuntoon näin lyhyessä ajassa, mutta toivon silti ettei blogikatkoa pääse tulemaan. Onneksi minulla on ystäviä apuna tässä projektissa, ilman heidän tukeaan ja osaamistaan olisi täysin pulassa!

Kiitos Re:fashionin huiput tyypit kuluneesta vuodesta! Ja kiitos Te kaikki maailman parhaat blogini lukijat. Ilman teitä tätä blogia ei olisi. Toivottavasti nähdään 1.11. uudella alustalla!

0

(46) Kommentit

 1. <3

  1. <3 <3 <3

 2. Tarja says:

  Ihana Nina! <3 Olet aina niin rehti ja suoraselkäinen, ihailen sitä suuresti. Ja aivan varmasti näemme tulevaisuudessakin, bloggasitpa millä alustalla tahansa. Sinä olet ollut oma itsesi ilman portaaleja ja portaalissa. Blogisi perustunnelma on pysynyt samana vuosien saatossa. Ihanaa alkavaa (työntäyteistä) viikkoa!!

  1. Kiitos ihana Tarja! <3 Et usko miten kivalta tuntuu saada tuollainen palaute ihmiseltä, joka on lukenut blogiani jo vuosia.

   Testiin saatujen kosmetiikkatuotteiden arvioita on blogiin toki tullut vuosien saatossa paljon lisää, mutta minulle on tärkeää että mielipiteet tuotteista ovat omiani, eivät maksettuja.

   Olen halunnut pysyä rehellisenä blogini lukijoille, ja on paras palaute kuulla lukijalta että minua pidetään edelleen "rehtinä ja suoraselkäisenä". Kiitos Tarja! Kommenttisi merkitsee minulle valtavasti!
   Ihanaa viikkoa sinullekin!

 3. -Selma- says:

  Tarja tuossa jo aiemmin puki sanoiksi minunkin ajatukseni. Vaikutat ihanan vilpittömältä ja rehelliseltä bloggaajalta, jonka tekstejä on ilo lukea, portaalista riippumatta. Eli kyllä, mukana menossa pysytään 🙂 Kovasti onnea muuttopuuhiin!!

  1. Kiitos -Selma-! <3 Kommenttisi oli minulle todella tärkeä ja tuntuu ihan älyttömän hyvältä! Rehellisyys ja oikeudenmukaisuus ovat piirteitä joita ihmisissä eniten arvostan. Siksi onkin ihana kuulla, että koet minut vilpittömäksi ja rehelliseksi. Kiitos!

 4. Hyvin se muutto menee! Takaisin juurille kuulostaa kyllä hyvältä, vaikka itsekin olen portaalibloggaaja, niin siltikin yritän pitää tuon aina mielessä! 🙂

  1. Kiitos Mimmi! Itse en ole ihan noin vakuuttunut muuton onnistumisesta (ainakaan ihan aikataulussa), mutta jos niin käy niin olen superonnellinen! 🙂 Ja kyllä, tuo mistä on lähtöisin ja mistä kaikki alkoi, on hyvä pitää mielessä aina, bloggaa sitten missä tahansa.

 5. Misme says:

  Hurjasti onnea uusiin kuvioihin ja oikein lämpöinen tsemppirutistus, Nina! <3

  1. Kiitos ihana Misme! Iiiiso rutistus takaisin ja kiitos kaikesta tuestasi ja sanoistasi nyt ja lauantaina. <3

 6. Kiitos hienosti muotoillusta tekstistä ja rehellisyydestä. Aitoudesta.
  Perässä seuraillaan uuteen-vanhaan osoitteeseen:)

  1. Voi kiitos ihana Lady of The Mess! Olen niin iloinen että suhtaudut asiaan positiivisesti. Olen itse asiasta todella iloinen vaikka vähän tuleva myös tietysti jännittää. Ihana kuitenkin kuulla, että te parhaat tyypit seuraatte mukana uuteen osoitteeseen. Siis sitten kun saan sen auki.. 😀

 7. Oon ihan varma, että lopulta kaikki on blogimaailmassa taas itsenäisiä. Niitä aikoja odotellessa. Tsempit muuttoon, ikävä tulee! 🙂

  1. Kiitos Iina! Mullekin tulee ihan hirvittävä ikävä, mutta onneksi ystävyytemme jatkuu vaikka bloggaammekin eri paikoissa! <3 Jännittävää nähdä oletko oikeassa ja kuoleeko plogiportaalit jossain vaiheessa. Uusia blogituulia odotellessa… 🙂

 8. Onnea rohkeasta päätöksestä! 🙂 Siun juttujasi on aina kiva lukea, joten vaikka alusta vaihtuu, niin perässä pysytään. 🙂

  1. Kiitos Vivi Vinna! <3 Et usko miten iloinen olen uutisen saamasta vastaanotosta. Ja kyllä, vähän tuo vaati rohkeutta, mutta jos ihan rehellisiä ollaan, niin enemmän rohkeutta ja harkintaa minulta vaati lähteminen Re:fashioniin mukaan. Mutta sitä päätöstä en kadu, Refassa oli huippua!

 9. Hienoa Niina! Kannattaa kuunnella sydäntä ja tehdä juuri miltä itsestä parhaimmalle tuntuu – varsinkin kun tämä on sinulle harrastus. ja kuten ab:n tiimoilta tuumailtiinkin aiemmin uskon, että tämä on juuri sinulle se paras ratkaisu. Halaus ja onnea uuteen osoitteeseen! Seuraan varmasti myös sinne lukemaan juttujasi 🙂

  1. Kiitos Mrs Sinn! Juu, päädyin nyt tähän ratkaisuun ja olen hyvin tyytyväinen että uskalsin tehdä päätöksen ja ottaa ratkaisevan askeleen oikeaan suuntaan. Nostan hattua myös sinulle ja tekemillesi päätöksille. Kaikella on varmasti tarkoituksensa!

 10. Oih! <3

  1. Kiitos Emilia! <3 Pus!

 11. Mä päädyin samaan ratkaisuun. ”Muutosta” on vasta päivä ja vielä on fiksailtavaa, mutta pikkuhiljaa. Halit!

  1. Oih, enpä ehtinyt vielä huomata muutostasi. Onnea sinullekin Ulla! Tässä sitä on itse kullakin fiksailemista ja totuttelemista, mutta uskon että tästä tulee vielä hyvä. Ja hei, mikä parasta, nyt me ”omillamme olevat” voidaan pitää yhtä jos tulee vertaistuentarve. Halit takas! <3

   1. Mä en sitä vielä Instagramin puolella ole huudellutkaan, mobiiliversiossa kun on vielä tekemistä 😉 . Mutta nää on hyviä päätöksiä nämä. Onnenhalit vielä kerran ja otetaan treffit joku päivä!

 12. Oi, tämä on niin ihana uutinen! Tuli oikein hyvä mieli puolestasi. <3

  Luulen ja uskon, että teit oikean ratkaisun – ja tietenkin teit, kun seurasit sydäntäsi! Tervetuloa siis takaisin itsenäisten harrastajabloggareiden joukkoon, muru!

  1. Kiitos Vimps! <3 Tuntuu ihan älyttömän hyvältä! 🙂

 13. Kaisa says:

  Rohkea päätös ja (mun mielestä) oikea sellainen 🙂 Portaalit tuntuu aina jotenkin vaikuttavan bloggaukseen – toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Sulla onneks vähemmän, mutta olen iloinen paluustasi vanhaan! Kumpi oli vaikeampi tehdä, liittyminen vai nyt päätös palata entiseen malliin? Odotan innolla marraskuuta!

  1. Kiitos Kaisa! Ehdottomasti vaikeampi päätös oli lähteä hieman yli vuosi sitten mukaan portaaliin. Mukana oli kuitenkin silloin niin hyviä tyyppejä ja hyvä konsepti (ei bannerimainontaa yms) että päätin kokeilla piiiiiitkän harkinnan ja suostuttelun jälkeen. 🙂 Ja portaalissa oli kyllä kiva olla, etenkin kun Re:fashionissä joka oli portaaleista ehdottomasti vapain ja päätimme itse kaikesta. Muutoksen tuulet kuitenkin tuulevat ja ajat muuttuvat. Nyt oli siis minun aikani hypätä pois portaalista. Kiva että olet innoissasi, niin minäkin olen! 🙂

 14. <3 Perässä tullaan! Ja vitsit, mä en teoriassa ymmärrä, että ovatko ne pressituotteet/ilmaistuotteet nyt niin pahasta, jos siis ajatellaan sitä bloggaajan rahan ansaitsemisnäkökulmaa ( siis että jos kaikki pitäisivät tiukkaa linjaa eivätkä kirjoittaisi kuin vain ja ainoastaan rahaa vastaan ). On kuitenkin meitä harrastebloggaajia mutta sitten heitä, jotka bloggaavat ammatikseen. Kuten sanoitkin, ei niillä shampoopulloilla makseta vuokria. Mutta onhan esim. urheilijoillakin erilaisia sponssidiilejä, ammattiurheilijoilla ihan erilaiset, kuin ei-niin-ammatikseen urheilevilla 🙂

  1. Kiitos Salka! <3 Olipa muuten todella, todella hyvä vertaus tuo urheilijavertaus! Juuri noinhan se asia täytyisi ajatella, sillä juuri noin se on! Heh, alankin jatkossa aina lainata tuota kommenttiasi jos asiasta tulee jossain puhetta. 🙂

 15. pauliina says:

  ihanaa, että olet tehnyt ratkaisun joka tuntuu oikealta sydämessä.
  <3 sillä millään muulla ei ole väliä.
  ja ihan riippumatta siitä oletko ostanut itse vai saanut blogin kautta arvostelemasi/testaamasi tuotteet en ole koskaan epäillyt ettetkö olisi ollut arvioinneissasi rehellinen. ei se ole blogialustasta kiinni vaan bloggaajasta. niin kuin ei sekään että seuraammeko me täällä ruudun toisella puolella blogiasi. totta kai seurataan! niin kauan kuin jaksat blogia kirjoittaa niin täällä ollaan. jännityksellä jään odottamaan marraskuuta. paljon onnea tulevaan!

  1. Kiitos pauliina! Ihana että te kaikki ymmärrätte ratkaisuni. <3 Ja kiitos myös tuosta saatu/ostettu kommentista. Lämmittää mieltä ihan valtavasti kuulla että suhtaudut asiaan noin! Merkitsee minulle paljon.

 16. Jes! Onnea! *hali*

  1. Kiitos! Halit takas!

 17. Perässä seurataan tietenkin <3 Odotan jo että näen uuden blogikodin.

  1. Kiitos iduska! <3 Innolla odotan minäkin uuden blogikodin näkemistä. Ei ole nimittäin vielä oikein hajua millainen siitä tulee. 😀

 18. Emilia says:

  Perässä tullaan vaikka kuule bloggaisit kuussa 😀

  Itse en ole kokenut mitään negtiivista kaupallisuutta blogissasi ja ollut aina kiitollinen kaikista vinkeistä ja kokeiluista joita olet meille jakanut. Kyllä se ihmisen aitous ja hyväntahtoisuus aina paistaa läpi!

  On tekopyhää lukijoilta olla ymmärtämättä maailman ja etenkin blogimaailman menoa tätänykyä, ja on ihan jokaisesta itsestä kiinni siellä ruudun takana mitä lukee; pakko kun ei ole lukea yhtään mitään jos jokin asia ahdistaa tai vaivaa.

  Onnea uuteen blogikotiin 🙂

  1. Voi Emilia <3 <3 <3 Niin ihana kommentti että oli itku tulla kun sen luin. Vitsit että olen kiitollinen että blogiini on päätynyt lukijoiksi kaltaisiasi ihmisiä. Arvostan! Kiitos Emilia että seuraat mukana. <3

 19. SatuKoo says:

  Kyllä sitä vaan mukana roikutaan, vaikka osoite muuttuukin 😀

  1. Ihana SatuKoo, kiitos! Mahtava kuulla!

 20. Tiinasilja says:

  Hieno uutinen! Aloitin aikoinaan blogien lukemisen, koska se oli vaihtelua muotilehtiin, jotka olivat täynnä mainoksia ja valmiiksi pureskeltua muotia. Blogeja kirjoittivat tavalliset henkilöt joilla saattoi olla hyvinkin vahva oma tyyli, jota ei hetkauttaneet muotivirtaukset, mielipiteet esim. kosmetiikkatuotteista eivät olleet ostettuja jne.

  Joten, kun näitä sponssauksia, lahjoja ja rahaa alkoi virrata bloggarreille, monen blogin taso laski, siis tämä on vain minun mielipide. Ja nykyään tuntuu olevan sääntö, että blogista pyritään tekemään kaupallinen. Ei siinä tietenkään mitään, hyvästä työstä saa minun puolestani maksaa, mutta olen vain huomannut lukijana, että samalla blogi menettää jotain. Yhtäkkiä olen siinä pisteessä, että aivan kuin olisin palannut lukemaan muotilehtiä. Blogeja on tippunut kaupallistumisen myötä lukulistalta pikkuhiljaa pois.

  Sinun blogisi ja muutama muu on säilynyt suosikkinani alusta asti, vaikka olet yhteistöitä yritysten kanssa tehnyt ja viimein siirryit kirjoittamaan portaalin alle, olen edelleen aistinut, että hehkutat palveluja, tuotteita, vaatteita siksi että olet itsekin niistä innoissasi, eikä vain koska ne ovat ilmaisia. Sana aitous kuvaa blogiasi hyvin 🙂 Mutta tämän pitkän jaarittelun päälle tarkoitus on tosiaan kertoa, että olen innoissani muutoksesta! Mahtavaa!

  1. Kiitos kommentistasi Tiinasilja! Tosi kiva kuulla että myös sinä olet innoissasi asiasta. Toki aion jatkossakin kirjoittaa saaduista tuotteita jos niistä tykkään, mutta minulle tärkeintä on että saan kirjoittaa aina just siitä mistä itse haluan!

 21. Virpi says:

  Rohkea, rehellinen ja varmasti oikea päätös. <3 Ihanaa miten aina seuraat sydäntäsi Nina, silloin ei voi mennä väärään suntaan. Mukana pysytään aina. 🙂

  1. Virpi <3 <3 <3 En kestä miten ihania te kaikki olette! 🙂

 22. miumau says:

  Taisin sanoa aiemminkin, että me seurataan sinua vaikka maailman ääriin 🙂 Alustalla ei väliä, kunhan siellä sanojen takana on meidän kaikkien tykkäämä Nina ja hänen tunnetilansa 🙂

  Rakkauwella,
  m

  1. <3 Ihana miumau! Mennään yhdessä siis maailman ääriin ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kiitos tuesta, se merkitsee minulle valtavasti.

 23. Nasu says:

  On ollut niin kiireinen syksy, että blogien seuraaminen on jäänyt aika vähälle, mutta sinun blogiasi olen ehtinyt kuitenkin ajoittain lukemaan. Jatkan varmasti lukijanasi riippumatta siitä, missä blogiasi pidät. Olen ollut ostolakossa heinäkuun alusta vaatteiden yms. suhteen, mutta kosmetiikkaa täytyy aina hankkia edellisten loppuessa. Nyt olisi hakusessa edullisempi meikkivoide. Aiemmin olen käyttänyt Lancomen Teint Miraclea, mutta hinta on alkanut tuntua vähän liian korkealta arkikäyttöön. Mutta onnea muuton johdosta Nina!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.