PURin nestemäinen detox

tunnetila: ähky

detox3

Olen ollut nyt nestemäisellä detox-kuurilla neljä päivää (viides päivä on aluillaan) ja uskokaa tai älkää, päällimmäinen tunne on ähky! Kuurilla täytyy juoda niin paljon nestettä, että aina iltaisin vatsa on ihan pinkeänä. Olen detoxiin kuuluvista smoothieista koko päivän niin täynnä, etten ole yhtenäkään päivänä pystynyt nauttimaan nesteitä lähellekään sitä määrää mikä olisi pitänyt nauttia. Ja nälkä, en edes muista mitä tuo sana tarkoittaa!

Olen siis PUR Hyvinvointikaupan kehittämällä kuuden päivän nestemäisellä detox-kuurilla. Kuurin tarkoituksena on puhdistaa elimistöä kuona-aineista, edistää aineenvaihduntaa ja samalla tehdä kehosta terveempi ja energisempi. PURissa työskentelevä ravintoterapautti Hanna Huttunen kehitteli viime keväänä muutaman erilaisen puhdistuskuurin, joista tämä kuuden päivän pelkästään nesteitä sisältävä kuuri on rankin. Ensikertalaisille on tarjolla kevyempiä kuureja, mutta kun olen itse nestemäisten paastojen konkari, pystyin testaamaan tätä kuuria heti.

detox4detox1

Detoxpakettiin kuuluu neljää erilaista jauhetta, purkillinen kookosöljyä ja kaksi pakettia teetä. Viherjauhesekoituksesta valmistetaan aamujuoma joka herättää kehon uuteen päivään, sekä neste, jota nautitaan siemaillen koko päivän ajan. Mantelia ja jotain ihania herkkurouheita sisältävä aamiaissekoitus (kuvissa tummanruskein jauhe) sekoitetaan mantelimaitoon (muitakin nestevaihtoehtoja löytyy), pyöräytetään blenderillä smoothieksi ja nautetaan aamiaiseksi. Tämä smoothie on minusta tosi hyvää ja on kiva että sitä saa nauttia joka päivä.

Kuvien vaalea jauhe on proteiinijauhetta ja sitä lisätään päivän aikana lounas- ja päivällissmoothieihin jotta päivittäistä proteiinin tarvetta saadaan täyteen. Keltainen jauhe taas on paljon puhuttua Ultra InflamX -ravintolisää. Tuo ihmeaine sisältää lähes kaiken mitä ihminen tarvitsee ja detox-kuurissa sitä käytetään puhdistamaan elimistöä, ylläpitämään suoliston toimintaa, sekä vahvistamaan immuunijärjestelmää. Ultra InflamX:ää täytyisi detoxin aikana nauttia päivittäin ennen ateriaa, mutta pakko myöntää että olen käyttänyt tätä tuotetta ihan liian vähän.

Ensimmäisenä päivänä noudatin ohjetta kirjaimellisesti, mutta kun olin saanut väkisin nieleskeltyä ison lasillisen vettä johon olin sekoittanut tarvittavan määrän jauhetta (ei suurinta herkkuani..), en jaksanut juoda enää päivän pääaterioitani smoothieita. Vatsani täyttyy tuosta jauhesekoituksesta äärimmilleen.

Tein siis päätöksen puolittaa annokset ja tällä tavalla olen päässyt eteenpäin viime päivät. En sitten tiedä miten vaarallista tuo juomatta jättäminen on, mutta en vaan pysty juomaan kaikkea mitä pitäisi.

detox2

Pakettiin kuuluvat teet ovat mielestäni hyviä ja laadukkaita, ja juonkin niitä mielelläni. Aamuteehen sekoitettava kookosöljy alkaa nyt viidennen päivän kohdalla tökkiä jo niin paljon että luulen etten käytä kookosöljyä tämän kuurin jälkeen pitkään aikaan.

Detox-pakettiin kuuluu myös ohjekirjanen, jossa kerrotaan detoxista tarkemmin ja annetaan monipuolisia detox-kuuriin soveltuvia smoothie-, mehu- ja sosekeitto-ohjeita. Sokeria detoxilla vältellään, joten oli hyvä saada pino erilaisia smoothieohjeita joissa ei käytetä niin paljon hedelmiä mitä käytän itse smoothieissa yleensä. Omat smoothieni muodostuvat lähes aina banaanin ympärille, joten oli hyvä saada kevyempiä smoothiereseptejä testattavaksi.

Viime viikko oli todella kiireinen enkä ehtinyt edes kauppaan, saati surauttelemaan itselleni smoothieita iltapuhteina. Niinpä kävin ostamassa päivittäin PURista smoothieita ja mehuja mukaan töihin. Valmiit smoothiet helpottivat elämää kummasti, mutta tulevat pidemmän päälle aika kalliiksi. Sain detox-kuurista hieman alennusta blogini kautta (kiitos PUR!!), mutta silti kuuri on maksanut minulle tähän mennessä jo 150€. Ihan halpaa lystiä detox-kuureilu ei siis ole.

Kuuden päivän kuurista jäljellä on enää kaksi päivää ja detoxin loppu häämöttää horisontissa. Kirjoittelen vielä oman postauksensa tuntemuksistani kuurin aikana, ja jos saan PURin Hannalta luvan, haluaisin jakaa kanssanne yhden reseptin jonka poimin ohjekirjasta. Kyseinen sosekeitto sopii nimittäin hyvin tulevaan talveen ja keiton avulla on helppo pitää silloin tällöin kevennettyjä päiviä jos olo on raskas tai tunkkainen.

Tokavika päivä menossa, tiistaina saan jo syödä kiinteää ruokaa. Hurraa! Mitähän sitä ensimmäisenä söisi..?

0

(6) Kommentit

 1. Tarja says:

  Kuulostaa mielenkiintoiselta! Täytyy ehkä joskus kokeilla. Jään odottelemaan raporttia kuurin jälkeisistä tuntemuksista 🙂

  1. Nina says:

   Jännää tämä on ollut itsellenikin. Uusia juttuja on aina mielenkiintoista testailla. Kerrankin löytyi joku detox-kuuri joka ei tunnu tuskaiselta eikä nälkä ole jatkuvasti läsnä. Raporttia seuraa! 🙂

 2. Voi Nina, onnea kauniiseen omannäköiseen blogikotiin! :-* Täällä näyttää hyvältä ja tuntuu, että tästä tulee just sun näköinen blogi nyt.

  (oon unohtanut vastata LinkedInissä mutta asia on hoidossa – pistän ens viikolla sulle paketin tulemaan!<3)

  1. Nina says:

   Kiitos ida ihana! <3 Kiva kuulla että hyvä fiilikseni välittyy jo blogin ulkoasusta. Olen ihan superonnellinen just nyt! 🙂

 3. Siis NIIN kiinnostavaa! Ois ihana kokeilla! Ainakin tosi hyvää se viherjuoma siellä Mádaran pop-upissa!

  1. Nina says:

   Joo, se vihersmoothien oli tosi hyvää! Ja noi valmiit juomat ja smoothiet oli pääosin tosi hyviä kaikki. Yhden (kurkku-selleri) juoman tosin jouduin kaatamaan viemäristä alas, en vaan pystynyt juomaan sitä. Hyh hyh! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.