Tuomaan markkinoilla

tunnetila: ilo

tuomaan markkinat5

Voi vitsit miten joulufiiliksissä olenkaan! Varsinaisia pikkujouluja minulla ei taida tänä vuonna olla tiedossa yksiäkään, mutta joulumyyjäiset, jouluiset tapahtumat, ja eilen avatut Tuomaan markkinat ovat tehneet tehtävänsä. Ja jotta kaikki olisi entistäkin jouluisempaa ja täydellisempää, niin televisiosta tuli eilen illalla lempparein jouluelokuvani Holiday. Katselin Holidaytä, join iltateetä ja maistelin Lindttin luksussuklaita jotka sain yllätyspakettina eräältä ihanalta ihmiseltä (kiitos Virpi <3).

Mutta takaisin niihin eilen avattuihin Tuomaan markkinoihin. Tuomaan markkinat nousivat Senaatintorille eilen ja markkinat on auki tästä eteenpäin kahden viikon ajan. Tori on täynnä pieniä, toinen toistaan kiinnostavampia myyntikojuja jotka ovat pullollaan kotimaista käsityötä, jouluisia yllätyksiä, herkkuja, ja onpa torilla myös ravintola anniskelualueineen. Perinteisten jouluruokien ja kalatuotteiden lisäksi torilla on mm. Twisted Street Kitchenin ja Sandron ruokakojut, joten kinkkua kaihtaville ruokailijoille tarjolla on ruokia kivalla twistillä.

tuomaan markkinat3 tuomaan markkinat6

Joulumarkkinoilla piipahdetaan yleensä ostoksilla ja aistitaan shoppailun lomassa joulun tunnelmaa. Tuomaan markkinoille voi mennä viihtymään pidemmäksikin aikaa. Jos tuo eilen avajaisia vaivannut vesisade suostuisi muuttumaan kauniina taivaalta leijaileviksi lumihiutaleiksi, Senaatintori olisi täydellisen tunnelmallinen paikka vaikkapa lounaalle tai illanviettoon kaveriporukalla.

Markkinoilla kiertelyn lomassa mukaansa voi napata kuuman omenasiiderin (pakko saada aina Bryant Parkin joulumarkkinoilla, nyt ei tarvitse lähteä niin kauas herkuttelemaan) tai maistella erilaisia glögejä. Pienet myyntikojut ympäröivät Tuomaan markkinoiden uutta vetonaulaa, iki-ihanaa hollantilaista karusellia. Karuselli on valmistettu 1800-luvun lopulla ja upeine koristeineen ja kauniine valoineen se on todella valloittava. Ja mikä parasta, karuselli on avoinna kaiken ikäisille ja vieläpä veloituksetta! Tuossa on päästävä pyörähtämään parin seuraavan viikon aikana.

tuomaan markkinat4 tuomaan markkinat1 tuomaan markkinat2

Toinen juttu joka jäi eilen kokematta, on Senaatintorin kupeessa oleva sauna. Kyllä, luitte oikein, sauna! Kaupungintalokorttelin sisäpihalla on Tuomaan markkinoiden ajan Torikortteleiden Joulupiha jossa lämpiää joka päivä joulusauna. Myös sauna on yleisessä käytössä veloituksetta. Mukavan saunahetken jälkeen voi jäädä istuskelemaan lämmitetylle talviterassille ja nauttia jouluista glögiä, maukkaan drinkin tai vaikkapa syödä illallista. Aivan mielettömän tunnelmallista!

Jos tämä kaikki ei vielä saanut jouluista mieltä esiin, niin se hetki kun joulupukki nappasi minut kainaloonsa, poseerasi kameralle ja toivotti minulle iloisesti hyvät joulut, sai aikaan pienen läikähdyksen sydämessä. Siitä on vuosia kun olen viimeksi ollut joulupukin kainalossa. Se jos mikä nostaa pintaan joulumielen!

Tuomaan markkinat Senaatintorilla
8.-21.12. klo 10-19

Joulusauna Torikortteleiden Joulupihalla
8.-21.12. ma-pe 16-21, la-su 14-19

 

0

(2) Kommentit

  1. En ole Tuomaan markkinoilla käynyt vuosiin, mutta nyt alkaa tehdä mieli käväistä, kun siellä tuntuu olevan uudenlainen meininki.

    1. Nina says:

      Suosittelen! Senaatintori paikkana on paljon entistä parempi. Espalla meni aina kengät pilalle kun siellä tarpoi loskassa ja kurassa. 🙂 Senaatintori on todella hyvä paikka Tuomaan markkinoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.