Vinkkejä lomareissulle

tunnetila: innostus

rovinj

Huh, aika viime tipalle se meni, mutta vihdoin on lomasuunnitelmat tehty! Tai siis kohteet päätetty ja lennot sekä hotellit varattu.

Minulla alkaa loma maanantaina ja reissuun lähdemme heti tiistaina. Lennämme Venetsiaan ja siitä lähdemme etenemään Italian koillisrannikkoa Tristeen. Tristen kautta siirrymme Kroatian puolelle ja laskeudumme alas luoteisrannikkoa ensin Rovinjin ja siitä Pulaan. Pulasta matkustamme lautalla takaisin Venetsiaan.

Reissu kestää pari viikkoa, emmekä ole ehtineet juuri tuleviin kohteisiimme tutustua. Jos siis olet käynyt joissakin noista kohteista, (juu, en ole käynyt koskaan edes Venetsiassa!!), niin pliis, kaikki parhaat vinkit jakoon!

Venetsia on ihan must kohde (vaikka siellä on kuulema ahdistavan paljon turisteja) ja olen iloinen että pääsen sinne vihdoin. Kroatian rannikosta olen kuullut valtavasti hyvää, joten toivotaan että siellä meininki on vähän rennompaa ja säästyisimme suuremmilta turistirysiltä.

Luonnonpuistot, parhaat beachit, herkullisimmat ravintolat, alueen paras viini. Kaikki vinkit on tervetulleita!

Kuva Rovinj.org

0

(8) Kommentit

 1. Kaisa says:

  Haa, käytiin mm. Venetsiassa ja Triestessä häämatkareissulla, samoin Kroatiassa. Trieste on todella hieno kaupunki! Hyvää ruokaa ja mukavan pieni, voi kävellä ympäriinsä. Kannattaa käydä ainakin näköala”ratikalla” kukkulan päällä (Opicina). Näkemisen arvoinen on myös Miramaren palatsi. Saman tyylinen kuin se missä Nizzassa käytiin. Venetsiasta ei mullakaan oo hirveästi kehuja, mutta onhan siellä hauska kierrellä kujia ja syödä hyvin. Suosittelen majoittumaan toiselle puolelle kaupunkia kuin San Marco, esim. ”juutalaiskortteleihin” (Cannaregio).

  1. Nina says:

   Eikä??!??!? Parasta! Ihana Kaisa että satuitte käymään juuri samalla suunnalla. Kiitos vinkeistä! Ja arvaa missä me asutaan Venetsiassa? No just kaiken hässäkän ytimessä San Marcolla. 😀 😀 Voi ei… 😀 Ollaan siellä siis mennessä pari yötä ja ennen lähtöä myös pari yötä. Mennessä ollaan San Marcolla, tullessa inasen kauempana, mutta luultavasti ”liian” ytimessä. Voi vitsit kun olisin tiennyt kysyä sinulta vinkkejä ennen hotellien buukkausta. Venetsian hotellit oli järjettömissä hinnoissa!

   Ihana kuula että Tirste on kiva! Sitä mäkin odotan tosi paljon. Kiva nähdä pientä ja idyllistä Venetsian jälkeen.

 2. Kaisa says:

  Ai niin, ihanaa lomaa tietty!

  1. Nina says:

   Kiitos Kaisa! <3 Harmi ettei päästä taas yhdessä koluamaan palatsin puistoa. 🙂

 3. merikukka says:

  Kuulostaa ihanalta reissulta! En ole pahemmin Euroopassa käynyt, joten matkaraportti olisi erittäin tervetullut 😀 Mahtavaa reissua! Itse kierrettiin viikko sitten Islanti ympäri autolla; on huikean kaunis maa.

  1. Nina says:

   Oi, olen aina halunnut Islantiin!!! Kiva kuulla että tykkäsit siitä. Ehkä joskus lähden tuollaiselle reissulle itsekin.

   Täytyy pitää reissupäiväkirjaa jotta saan blogiin raporttia aikaiseksi.

 4. AnneVee says:

  Oon käyny Venetsiassa tooosi kauan sitten eli v. 2011, mut silloin ainakin kivointa oli just vaellella kujilla. Lisäks siitä San Marcon läheltä pääsee niillä vesibusseilla (vaporetto) lähisaarille, joilla kannattaa myös kierrellä. Se Venetsian ”keskusta” kun on melko nopeasti kierretty.

  1. Nina says:

   Arvelinkin että Venetsian keskusta on aika pieni. Me ollaan mennessä siellä pari päivää ja tullessa sama. Suunnitelmissa on juurikin käydä jossain saarilla ja nauttia vähän beach-elämästä myös siellä. Voikohan missään noista kohteista shoppailla? Sä olet Anne hyvä shoppaamaan. Onko vinkkejä? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.