Kerran kolmessakymmenessä vuodessa

tunnetila: hauskuus

tennis

Vietin viime sunnuntain tenniskentällä. Ensimmäistä kertaa ehkä kolmeenkymmeneen (!) vuoteen. Tennismailaa pidellyt käteni alkaa nyt viikon jälkeen olla siinä kunnossa, että pystyn pesemään hampaat. Tuli siis ehkä ahnehdittua ensikertalaisena vähän liikaa…

Ystäväni on intohimoinen tenniksen ystävä ja olin superinnoissani kun hän lupasi viedä minut pelaamaan. Sain ensin pelikaverikseni ystäväni kymmenvuotiaan, varsinaisen tennislupauksen, joka olisi rökittänyt minut halutessaan 6-0, 6-0. Hän kuitenkin jaksoi pallotella kanssani leppoisasti kun vasta hain tuntumaa peliin.

Aloitimme pehmeällä softballilla, johon kuitenkin turhauduin aika nopeasti. Yksi parhaista asioista tenniksessä on se ääni, mikä tulee kun pallo lähtee mailasta hyvän osuman jälkeen. Softiksella pelatessa tuota ääntä ei kuulunut ja siksi halusin vaihtaa aika nopeasti seuraavan tason palloon.

Edistyin niin nopeasti (kiitos ystävälleni tsempeistä, kehuista ja kannustuksesta, olin oikeasti aika hemmetin surkea..), että pääsimme jonkin ajan jälkeen vaihtamaan mailaa ja palloa ihan ”oikeisiin” aikuisten välineisiin. Siitä se alamäki sitten alkoi…

tennis6 tennis7tennis2 tennis8

lippis Halti*, toppi Puma, shortsit Helly Hansen*,
lenkkarit Merrel*, maila ja pallo lainassa ystävältä

tennis4 tennis5tennis9

Oikea tennispallo pomppi niin paljon paremmin kuin softis tai kuvissa näkyvä hieman pehmeämpi pallo, että aluksi hyvin toiminut, mielessäni tekemäni pelin konseptointi, meni täysin uusiksi. Oikean pallon pomppiessa enemmän joutui pallon saavuttaakseen juoksemaan joko verkolle tai takarajan taakse tämän tästä. Peruslaiska luonteeni ei oikein innostunut ees taas ryntäilystä, ja pallot viuhahtelivat ohi aikamoisella tahdilla. Koko peli alkoi ärsyttää. Taisipa suustani kuulua jossain vaiheessa hieman tuskastunut lausahdus, ”Miten pitkään me vielä pelataan??”

Onneksi ystävässäni on valmentajan vikaa ja hänen hyvillä neuvoillaan sain taas pelin kulusta paremmin kiinni. Pelasimme kokonaisuudesaan pari tuntia ja vitsit miten kivaa se loppujen lopuksi olikaan! Pääni oli pelisession jälkeen ihan täynnä uutta tietoa ja muistettavia asioita. Uskon kuitenkin, että opin tuon parituntisen aikana ihan älyttömästi. Nyt kun vain muistaisi kaiken kun seuraavan kerran pääsen tenniskentälle. Toivottavasti siihen ei mene taas kymmeniä vuosia.

Ja niin, mikä on se tärkein neuvo mitä tenniksen pelaamisessa tarvitsee? Pidä katse koko ajan pallossa!

Onko tennis Teille tuttu peli?

Kuvista kiitos pelikavereilleni!

0

(4) Kommentit

 1. miumau says:

  Ui, oon kade! Muistatko, että joskus Treen aikoina kävin tenniskurssin? Äh, se oli vaikeaa!!! Enkä innostunut. Mutta tuo softiksella aloittaminen kuulostaa hauskalta – saisi sitä liikerataa kuntoon ennen kuin pitäisi alkaa kovaa palloa läiskimään.

  Yritin käydä sulkista pelaamassa hallilla kullan kanssa, muttei siitä tullut mitään. ÄRsyynnyin tosi nopeasti siitä, ettei mieheni lyönyt minua kohti, vaan jouduin juoksemaan sulkapallon luo 😉 Siksi ehkä squashista tykkään mailapeleistä eniten, kun siinä se pallo yleensä suuntaa vastapelaajaa kohti – ainakin se on samalla sektorilla.

  Mutta mitä minun piti kommentoiman, niin noita lyöntikuvia sinusta. Ihania tilannekuvia 🙂 Ja mikä keskittynyt ilme muutamassa 🙂 Ihan parasta!

  1. Nina says:

   Heh, kyllä tuolla kentällä joutui todella keskittymään. Sai olla kieli keskellä suuta jatkuvasti. 🙂 Mutta oli kyllä ihan älyttömän kivaa pelata!

   En muistanutkaan että olet käynyt tenniskurssin. Harmi ettei asuta enää samalla paikkakunnalla. Olisi kiva käydä pallottelemassa yhdessä.

   Mä en ole koskaan kokeillut squashia. Jo pelkkä ajatus pienessä tilassa holtittomasti poukkoilevan pallon kanssa kuulostaa pelottavalta. Musta silmä olisi ihan varma saalis joka kerta. 😀

 2. SatuKoo says:

  Taitaisi minulla mennä useampi pelikerta softiksella, en ole koskaan pelannut tennistä.
  Ei löytynyt maalaispitäjästä tenniskenttää eikä ole koskaan myöhemminkään tullut kokeiltua.
  Ehkä olisi syytä laittaa jollekin listalle ylös, että tulisi peliä edes kerran elämässään kokeiltua, se kun näyttää niin kivalta 🙂

  1. Nina says:

   Suosittelen testaamaan, tennis oli tosi kivaa! Olisin mennyt viime viikkojen aikana enemmänkin pelaamaan, mutta tuo hemmetin selkä meni joten jää tennikset nyt paitsioon hetkeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.