#kutsusyömään

tunnetila: innostus

ikea2

Viime viikolla lanseerattiin näyttävästi, ja ennen kaikkea erittäin herkullisesti, Ikean uusi kuvasto. Tuo Suomen luetuin sisustuslehti (levikki 1,7 miljoonaa kotitaloutta) on joka vuosi hyvin odotettu julkaisu suomalaiskodeissa.

Kuvaston, ja niin ikään myös lanseeraustilaisuuden, pääpaino oli keittiössä. Esillä oli kauniita kattauksia, viehättäviä asetelmia, inspiroivia uutuustuotteita ja kaiken kruunasi erinomainen ruoka, jonka pääraaka-aineet (esim. lohi) olivat Ikean valikoimista.

ikea3 ikea8

Ihastuin muutamaan uutuustuotteeseen kovasti ja materiaaleista minua miellytti erityisesti monissa uutuustuotteissa käytetty korkki. Korkki huokuu lämpöä ja pehmeyttä, vaikkei sen syleilyyn voikaan uppoutua.

Uuden Sinnerlig -sarjan penkki (kuvassa yllä), jonka istuinosa on valmistettu korkista, suorastaan kutsuu istumaan. Moderni ja graafinen Sinnerlig -lamppu (niin ikään kuvassa yläpuolella), taas saa pehmeyttä ja lämpöä tuomansa valon lisäksi myös korkkialustasta. Korkkia on käytetty vuosikymmenet sitten sisustuksessa (mm. lattiamateriaalina) paljonkin, mutta nyt se tuntuu taas kauniilta ja erityisen raikkaalta.

Pidin paljon näkemistäni uutuustuotteista, mutta eniten ilahduin ikealaisten ilmoille heittämästä #kutsusyömään -haasteesta. En ole mikään keittiöihme tai kodinhengetär (viimeksi kun minulla oli yövieras ja aloin kokkaamaan meille illallista, jouduin pyyhkimään pölyt lieden päältä, heh!), joten kutsun hyvin harvoin ystäviä meille syömään. Oletuksena kun usein on, että illalliskutsun antanut on laittanut ruokaa vähintään viisi tuntia, mureuttanut lihaa pari päivää marinaadissa ja muutenkin kaiken odotetaan olevan täydellistä.

ikea5 ikea7ikea4

Nyt ikealaiset heittivät ilmoille haasteen rennosta ja mukavasta yhdessäolosta ruokailun merkeissä. Tärkeintä on yhdessäolo, ei tuntien keittiössä pipertäminen (mikä sekin on mahtavaa jos rakastaa ruokaa ja ruoanlaittoa). Ystävät tai naapurit voi ihan hyvin kutsua syömään, vaikka uunissa olisi kypsymässä ”vain” suuri uunivuoallinen makaroonilaatikkoa. Perinteistä kotiruokaa tulee nimittäin oikeasti syötyä aika harvoin.

Ihan huikea idea! Minun on viime viikon tilaisuudesta lähtien tehnyt mieli makaroonilaatikkoa (jääkaapistani löytyy maailman parasta ketsuppia!), ja ajattelin tehdä sitä heti kun olen seuraavan kerran viikonloppuna kotona. Ystävät varokaa, saatan innostua kutsumaan jonkun teistä meille syömään!

Ikean painettu kuvasto on saatavilla tavarataloista tästä päivästä (21.8.) alkaen.
Sähköiseen kuvastoon voit tutustua täällä.

Kuvat Pasi Salminen

0

(6) Kommentit

 1. Johanna says:

  Toi lamppu! <3

  1. Nina says:

   Niinpä! Ja arvaa kenellä on nyt sellainen? 😉 Jei!

 2. SatuKoo says:

  Nyt alkoi kiinnostaa… Mikä on maailman parasta ketsuppia?

  1. Nina says:

   No hitsit kuule, ostin Hakaniemen torilta (markkinoilta) kotimaista ketsuppia, lasipullossa lukee Tannisen chilinen ketsuppi. NAM! 🙂

   1. SatuKoo says:

    Jes, onneksi näyttää ketsuppia löytyvän kotikaupungin marketistakin 🙂
    Laitan ehdottomasti ostoslistalle.

    1. Nina says:

     Oho! Ai sitä saa ihan marketista?! Hyvä tietää, kiitos SatuKoo! Oma pulloni on nimittäin kohta jo lopussa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.