Reissun parhaat hotellit

tunnetila: ihastus

trieste_hotelli2

Uuden koneen saapumista odotellessa on hyvää aikaa palata kesälomareissuumme ja viimeistellä luonnoksiksi asti päätyneet matkapostaukset. Matkapostauksilla mennään siis tämä viikko lähes kokonaan, toivottavasti matkavinkit kiinnostavat! Mennään ensin matkan parhaisiin hotelleihin.

Jos satutte matkustamaan joko Triesteen (Italia) tai Rovinjiin (Kroatia), pistäkää nämä hotellivinkit korvan taakse. Molemmat kaupungit olivat ihania ja kerron niistä enemmän seuraavissa kahdessa postauksessa. Suosittelen vierailemaan molemmissa kaupungeissa, ja vaikkapa myös yöpymään hyviksi havaitsemissani hotelleissa, jos noilla kulmilla pyöritte.

Venetsian jälkeen toisessa Italian kohteessamme Triestessä asuimme iiiiiihanassa, ydinkeskustan läheisyydessä (ei ihan keskustassa) sijaitsevassa hotellissa nimeltä Hotel Victoria Trieste. Hotellissa oli kauniit ja tilavat huoneet, toimiva ilmastointi, lähes taivaallinen aamiainen, pieni kuntosali (vaatimaton, mutta silti ajoi asiansa) ja kiva pieni spa saunoineen ja porealtaineen. Span käyttö maksoi erikseen 15€/1,5h. Ensin vähän nikottelin sitä ettei suht arvokkaaseen huonehintaan kuulunut span käyttö, mutta kun sain olla spassa ylhäisessä yksinäisyydessä, niin osasin arvostaa tuota pientä summaa jonka rauhallisesta rentoutushetkestä maksoin.

Olisin voinut asua tuossa hotellissa useamman viikon (vuoden…), joten voin suositella sitä kaikille elämäänsä pientä luksusta kaipaaville hyvin lämpimästi!

Ainut miinus hotellille tuli span ja kuntosalin avautumisajoista. Suunnittelin aamuni alkavan salitreenillä klo 7. Kahdeksaksi ajattelin mennä spahan, ja puoli kympiltä olisi vuorossa aamiainen. Sali ja spa avautuivat molemmat kuitenkin samaan aikaan, kahdeksalta. Kun aamiaista tarjoiltiin vain kymmeneen saakka, niin sai olla todella nopea että ehti kahdessa tunnissa hoitaa monen tunnin aamuohjelman.  Annoin kuntosalin aukioloajoista hotellille palautetta, toivottavasti se otetaan huomioon.

hotelli1trieste_hotelli1 hotelli2

Kroatian helmessä Rovinjissa (oikeasti yksi kauneimmista paikoista missä olen koskaan käynyt, ja ehdottomasti romanttisin matkakohde ikinä) asuimme hyvin persoonallisessa Villa Valdiborassa. Saimme omistajan mukaan hotellin kauneimman huoneen ja kaunis tuo huone todella oli!

Huone oli juuri remontoitu ja kylpyhuoneen lattialta löytyi vielä rakennuspölyä. Luulen, että olimme ensimmäiset asukkaat jotka pääsivät yöpymään huoneessa. Huone oli valtavan suuri, ja se oli sisustettu kauniilla vanhoilla huonekaluilla. Ainoastaan sänky oli uusi ja moderni.

Kivitalo josta oli sittemmin tehty hotelli, oli valmistunut 1700-luvulla ja se sijaitsi vanhan kaupungin ytimessä. Sijainti oli erinomainen ja hotellin palvelualtis henkilökunta kruunasi ypöymisemme hotellissa. Aamiainen oli huomattavasti vaatimattomampi mitä Hotel Victoriassa, mutta vatsansa sillä kyllä sai täyteen. Myös tässä hotellissa oli pieni kuntosali ja lisämaksusta saatavilla oli hierontapalvelu.

hotellihuone_rovinj01peilipoytahotellihuone_rovinj03kuntosali

Villa Valdiborassa on tavallisia hotellihuoneita ja lisäksi esimerkiksi perheille suurempia huoneistoja. Huonehinnat ovat sesonkina aika korkeat, mutta jos huoneen buukkauksen uskaltaa jättää viime tippaan, niin kohdalle voi sattua hyväkin diili. Varaamani huoneen oikea hinta neljältä yöltä oli noin 700€, mutta kun teimme varauksen vain pari viikkoa ennen matkalle lähtöä, onnistuin nappaamaan sen puoleen hintaan. 350€ tuon tason huoneesta neljältä yöltä oli superhyvä löytö!

Itselle mieluisien ja hintaluokaltaan kohtuullisten, kivoilla alueilla sijaitsevien hotellien metsästäminen on kyllä oma taiteenlajinsa. Olen vuosien saatossa tullut aika hyväksi tarjoushaukaksi hotelleiden suhteen. Kun tietää tarkasti oman makunsa ja sen, mitä hotelliltaan haluaa, alkaa valinnan tekeminen olla jo vähän helpompaa. Tosin joskus hotellin valinnan voi ratkaista se, mikä hotelli haluttuun aikaan sattuu olemaan vapaana. Näin meillä kävi tuon surullisen kuuluisan viimeisen Venetsian hotellin kanssa.

Alueella, jolta halusin huoneen buukata, oli matkamme aikana tarjolla ainoastaan viisi hotellia. Kaikki muut hotellit oli täyteen varattuja. Neljä muuta hotellia oli kohtuuttoman hintaisia, tämä hotelli sopi budjettiimme paremmin. Jos olisin tiennyt, missä pätsissä joudumme yöt käärvistelemään, olisin buukannut suosiolla myös reissun loppuun pientä luksusta. Joskus sitä tulee nuukailtua väärissä kohdissa…

0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.