Virkattu minimekko

tunnetila: tykkäys

120915_4120915_1

mekko Mango, laukku Céline, avokkaat Christian Louboutin

120915_5120915_2 120915_3 130915_6

Olen jo pari kesää etsinyt itselleni kivaa mekkoa kesäisiin juhlahetkiin. Vaateliikkeitä kierrellessäni olen huomannut, että lähes kaikki juhlavaatteet on nykyään tehty jonkinlaisesta pitsistä. Olen kuitenkin tuntenut olevani jo vähän liian aikuinen herkkään pitsiin.

Musta pitsi on aikuiselle naiselle jossain määrin ihan ok, mutta kuten valkoiset sukkahousut, niin myös valkoinen pitsi vaatteissa sopii mielestäni parhaiten alakouluikäiselle.

Oudosta mielleyhtymästä huolimatta olen silti silmäillyt valkoisia pitsimekkoja ja toivonut löytäväni niiden joukosta omani. Mangossa minua onnisti. Heidän valikoimistaan löytyi hieman paksummasta puuvillalangasta ”virkattu” mekko. Mekossa on pitsinen fiilis, mutta silti se on enemmän virkatun oloinen ja siinä on jopa ehkä pienet hippifibat.

Tuossa mekossa juhlin kaikki menneen kesän juhlat. Vaikka mekossa on aika lyhyt helma, niin sen pitkät hihat tasapainottavat kokonaisuuden, ja mielestäni mekko on ihan sovelias myös aikuiselle naiselle.

Mitäs sanotte, onko valkoinen pitsi Teistä vain lasten (tai morsianten) juttu, vai voisitteko käyttää itse valkoista pitsiä muualla kuin alusvaatteissa?

Kiitos kuvista Johanna!

0

(12) Kommentit

 1. Virpi says:

  Todella kaunis mekko ja aivan ihana asukokonaisuus: raikas ja tyylikäs. 🙂 Näytät jälleen todella kauniilta.

  Minulla oli vielä pari-kolme vuotta sitten todella kova pitsikuume, ja teetinkin itselleni mustan, tummansinisen ja punaisen pitsimekon. Rakastin myös kontrasteja, esimerkiksi hameessa alla valkoista pellavaa ja päällä laadukasta mustaa pitsiä. Kuume meni kuitenkin ohi (ehkä ylikäytön seurauksena :D), ja möin pois suurimman osan pitsivaatteistani. Nykyään tykkään silloin tällöin käyttää tummaa pitsiä tietyssä määrin, mutta valkoista pitsiä en minäkään enää osaa käyttää. Minulla oli kolme vuotta sitten yksi valkoinen pitsimekko, mutta olen niin arka käyttämään valkoista muutenkin, että sen käyttö jäi vähälle. Tuo sinunkin upea mekko jäisi minulta varmaan käyttämättä, sillä pelkäisin liikaa sotkevani sen. 😀 Lapsiviboja en valkoisesta pitsistä saa, mutta itselleni se ei enää sovi. 🙂 Jännä muuten tuo mielleyhtymä, en olekaan ennen ajatellut.. 🙂

  1. Nina says:

   Kiitos Virpi! <3

   Oih, laadukas pellavan ja pitsin yhdistelmä kuulostaa upealta ja todella juhlavalta! Yksi asia mikä pitsisissä vaatteissa minua häiritsee on juuri ehkä ne materiaalit, mitä pitseissä käytetään. Pitsit kun yleensä ovat keinokuitua. Se tässä mekossani minua ehkä viehättääkin, että tämä on aitoa ja rehellistä puuvillaa. Ja mitä mekon likaantumiseen tulee, niin sitä pelkään toki itsekin. Toistaiseksi olen kuitenkin selvinnyt ilman pesukonetta. Katsotaan kuinka pitkään onni on myötä. 🙂

 2. Johanna says:

  IHANA!!! <3 <3 Valkoinen pitsi on minunkin mielestäni enemmän lapsille (ja morsiammille) sopiva, mutta tuo mekon kudos on tosi kiva eikä ole lainkaan liian pitsimäinen. Sanoinko jo että ihana!? 🙂

  1. Nina says:

   Voi kiitos Johanna! <3 🙂 No minustakaan tämä ei näytä pitkiltä, mutta on kuitenkin vähän sinnepäin. Eli juuri sopiva omaan makuuni. 🙂

 3. Tietenkin voi käyttää! Aikuisena olossa on se hyvä puoli että voi pukeutua just niinkuin tykkää 😀
  Mullakin on kaapissa valkoinen pitsimekko, tosin tänä kesänä se ei päässyt käyttöön jostain syystä. Viimekesänä olen tainnut sitä viimeksi käyttää, vaikka helteille se ei sovi koska on tekokuitua ja sellaisenaan aika hiostava vaikka harvaa pitsiä onkin. Itse kyllä pukeudun mielelläni pitsiin, kaiken värisiin pitseihin, myös siis siihen valkoiseen. Tällä hetkellä haaveilen sellaisesta pitkästä pitsikoristeisesta kesämekosta jossa olisi 1910-luvun fiiliksiä. Siihen aikaan kesäisin joutilas kansanosa aina pukeutui valkoiseen, naiset erityisesti juuri herkkään pitsiin koska se on kevyttä ja ilmavaa.

  1. Nina says:

   Oih, sellaiset vanhat (tai vanhaa kunnioittavat uudet) valkoiset pitsimekot on ihania!!! Ehkä juuri kyseisten mekkojen pitkä/pidempi helma tekee niihin oman tunnelmansa, eivätkä ne näytä yhtään lapsellisilta tai halvoilta, kuten monet nykypäivän valkoiset pitsimekot. 🙂 ”Joutilas kansanosa” kuulostaa kovin yläluokkaiselta, ja sitähän se onkin. Omasta minimekostani ei kyllä saa yläluokkaisen näköistä vaikka siihen lisäisi millaiset asusteet tahansa. 😀 Taitaa johtua helman pituudesta… 🙂

   1. Varmasti muukin kansanosa (kuin se joutilas yläluokka) olisi halunnut pukeutua valkoiseen pitsiin kesäisin jos heillä olisi ollut siihen varaa 😀
    Mutta mä arvelen että ainakin nykypäivänä se halpa ulkonäkö johtuu osin siitä että pitsit ovat monesti tekokuitua ja halvalla tuotettua laatua, ei ehkä niinkään aina siitä vaatteen mallista tai tyylistä noin muuten. Pitsissä jos missä laatu kyllä näkyy päälle päin.

    1. Nina says:

     Kommentoin tuossa juuri äsken samaa. Siksi siis ihastuinkin tähän mekkoon kun tämä on rehellistä puuvillaa, ei mitään tekokuituja. Laadusta en mene sanomaan mitään, mutta eihän tämä varsinaista pitsiä edes ole. 🙂

 4. *Vih-viuuh* eli *viheltää* Aivan ihana look! Ihastelin tätä jo instan puolella, todella, todella kaunis mekko! Huolisin itsellekin 🙂 Mä teoriassa haluaisin käyttää valkoista pitsiä mutta mulle tulee aina liian tyttömäinen fiilis 😛 Joku tän tyylinen mekko olisi se munkin ”unelmien pitsimekko” 🙂

  1. Nina says:

   Ihana kuulla etten ole ainut jonka mielestä valkoisesta pitsistä tulee liin tyttömäinen olo. 🙂 Toivottavasti löydät oman valkoisen ”pitsi”mekkosi ja pääset juhlimaan se päällä!

 5. Kstselun itsekin samaista mekkoa, mutta ei ole näille polville imarteleva malli.

  Tuollainen guipurepitsi tehdään kirjailemalla se paperille tai kuitukankaalle, se syövytetään pois ja jäljelle jää vain pitsi

  1. Nina says:

   Wau, mitä ihmettä!!!??? Kiitos kommentistasi! Onpa todella mielenkiintoista. Vai guipurepitsi..? Tätä täytyy tutkia heti lisää! *ryntää googlailemaan*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.