Osteopaatilla

tunnetila: hämmennys

040915_lisa1

Vihjaisin jo aikaisemmin, että kävin kuluneella viikolla hoidattamassa akuuttia selkäkipuani. Kävin ensimmäistä kertaa elämässäni osteopaatilla.

Minulle kerrottiin, että osteopaatilla ei niksautella selkää, rusautella jäseniä tai edes hierota kroppaa. Kuulin jopa, että käytännössä koko hoito tuntuu taikuudelta. Tuo kuulosti kerrassaan kummalliselta, mutta myös ideaalilta, sillä selkäni oli niin kipeä, etten halunnut kenenkään koskevan siihen. Selkäkipu oli kuitenkin niin kokonaisvaltaista ja elämää rajoittavaa, että jotain oli pakko tehdä.

Olin kuullut paljon kehuja eräästä osteopaatista ja suositusten rohkaisemana varasin hänelle ajan.

Ja kyllä, outoa tuo oli! Olin koko hoidon ajan vaatteet päällä ja ainoastaan tunsin osteopaatin kädet hellästi mm. polvellani, ristiluullani, lantiollani ja nilkkaluillani. Ei hierontaa, ei painelua, ei käytännössä mitään mikä olisi voinut aiheuttaa kipua tai epämiellyttävää paineen tunnetta.

Tiesin, että minulla on huono polvi, mutta en ollut ajatellut kipuilevan polven aiheuttavan myös selkäkivun. Osteopaatti katsoi kun kävelin, ja kysyi koska olen loukannut oikean nilkkani. ”Ei minulla ole nilkka kipeä”, vastasin. Nilkkani oli kuitenkin ihan väärässä asennossa, ja koko oikea puoleni oli kiertynyt täysin virheelliseen asentoon pitkittyneen polvikivun vuoksi. Suurin ongelmani olikin siis polvi, ei selkä.

040915_lisa2

Osteopaatti kertoi hoitavansa minua, ei kipua, ja sanoi laittavansa minut sellaiseen kuntoon, että kropan ei tarvitse enää suojata minua kipuilemalla. Kuulosti todella järkevältä! Olin syönyt pari viikkoa vahvoja kipulääkkeitä torjuakseni kipua, mutta kivun alkuperään nuo lääkkeet eivät vaikuta millään tavalla.

Itse hoito ei tuntunut juuri miltään, mutta kun nousin hoitopöydältä kävelin suoraan päin seinää. Oloni oli todella kummallinen ja käyntini hutera. Osteopaatti sanoi buutanneensa minut, palauttaneensa minuun alkuperäiset asetukset. Hän totesi, että joudun opettelemaan kävelemisen uudestaan oikeassa asennossa, ja kyllä, käveleminen tuntui todella oudolta ensimmäiset tunnit.

Kävin hoidossa aamulla ja olin koko aamupäivän ihan sekaisin ja toisissa maailmoissa. Tuntui, että osteopaatti ei tehnyt minulle YHTÄÄN MITÄÄN, piti vain käsiään kehollani, mutta silti olin hoidon jälkeen kuin eri ihminen!

Selkäni on edelleen kipeä, mutta se liikkuu ja taipuu jo ihan eri tavalla mitä ennen hoitoa. Varasin toisen hoitokerran parin viikon päähän. Joissakin tapauksissa jo yksi käyntikertaa riittää, mutta minä olin niin romuna, että vielä ainakin toinen hoitokerta tarvitaan asetusten palauttamiseen ja kropan saamiseen oikeaan asentoon.

Osteopaattikäyntini oli todella huikea kokemus. En malta odottaa seuraavaa hoitokertaa!

Onko Teillä kokemusta osteopatiasta?

Kiitos kuvista Johanna!

3

(9) Kommentit

 1. saara says:

  Huomenta!
  Mä menin nyt ihan sekaisin, olisin voinut vannoa että kavin osteopaatilla tuossa joitakin kuukausia sitten, mutta minua ei kylla hellästi kosketeltu! 😀 Paikat rusautettiin paikoilleen aikamoisella voimalla, paremmin en osaa kuvailla. Voisiko olla suuntauseroja? Lopputuloksesta olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi. Oman kayntini jälkeen olin aivan kuin pilvessä?! Veljeni sanoikin myöhemmin kuvaillessani outoja olotilojani, ettei esim autolla ajamista osteopaatin jälkeen suositella.
  Kummasti olo siis keveni osteopaatilla, tosin minullakin käyntejä olisi voinut olla useampia (niska ja selkä täynnä fasettilukkoja).
  Toivottavasti selkäsi tokenee pian!

  1. Nina says:

   What?!?!?!? Ei voi olla totta! Voikohan osteopaateilla olla todella noin erilaisia suuntauksia? Täytyy kysyä omalta osteopaatiltani kun menen sinne taas parin viikon päästä.

   Olen ollut siinä uskossa, että naprapaatit ja kiropraktikot niksauttelee ja sitä pelkään, mutta osteopaatti on lempeä. Ehkä heitä on todellakin monen eri suuntauksen edustajia… Kysyn ja kerron mitä selvisi!

   1. Saara says:

    Kysy ihmeessä! Mun piti käydä siellä kolme kertaa vähintään, mutta vaikka ekan kerran jälkeen olo parani jäi käsittelystä aikamoinen kammo… paikat vaan ruksu ja paukku :/. Tai sitten pitää kokeilla toista osteopaattia ja varmistaa etukäteen ettei laita koko naista ihan solmuun hui!

    1. Nina says:

     No iik! Tarkistan tuon asian ja palaan sulle Saara ihan varmasti. Ruksumista ja pauketta minäkin pelkään. Kävin kerran kiroproktikolla joka yritti rusauttaa selkääni kuntoon. Hoidosta ei tullut mitään kun minä en rentoutunut lainkaan, vaan jäkitin vastaan kun olisi pitänyt olla rentona. Jäi sitten se lääkärin lähete useampaan hoitokertaan käyttämättä. :/

 2. -Selma- says:

  Ystäväni kärsi pahoista alasevän kivuista ja kävi hänkin jokunen viikko sitten ensimmäistä kertaa osteopaatilla. Siellä hänellä todettiin kipujen johtuvan häntäluun väärästä asennosta, joka aiheutti ongelmia alaselän lisäksi myös lonkkiin.
  Parin käyntikerran jälkeen hän on kuulemma kuin toinen ihminen ja tämä kyseinen osteopaatti onkin nyt hänen oma ihmeidentekijänsä! 🙂
  Ystävällänikin hoito oli ollut erittäin lempeää ja kivutonta, jonka vuoksi hän on suositellut lämpimästi tätä hoitomuotoa, mikäli joskus tarvetta sellaiselle ilmenee. Täytyy pitää mielessä! 🙂

  1. Nina says:

   Vau! Mahtava kuulla muiltakin samanlaisia kokemuksia! Kiva että kerroit tuon Selma!

   Voi vitsit, odotukseni toista hoitokertaa kohtaan alkavat nousta järjettömiin sfääreihin… 🙂

 3. pauliina says:

  hmm… voisikohan osteopaatilta löytyä apu myös toimistotyöläisen jumiutuneeseen niska-hartiaosastoon ja puutuvaan käteen? kokemuksia kenelläkään?

  1. Nina says:

   Voi pauliina kyllä! Menin kyseiselle osteopaatille mm. mieheni kokemuksen vuoksi. Hänet taklattiin viime talvena lätkäpelissä vasten laitaa pää edellä, ja hänellä oli sen jälkeen todella kovat kivut hartiassa ja niskassa. Mieheni ei nukkunut kivun vuoksi pariin kuukauteen jne. Sen jälkeen hän kyllästyi kipuun ja meni osteopaatille. Yhdellä käyntikerralla koko setti saatiin kuntoon. Kivut oli kerralla poissa ja mies on siitä lähtien nukkunut yönsä hyvin.

   Luulen siis, että vaikkei sinulla tuollaista traumaa kipujen takana olekaan, niin hartiakivut ja käden puutuminen voisivat lähteä pois helpostikin. Kannattaa testata!

 4. Merja says:

  Hei, olipa kiva lukea ☺ Aloin juuri googlaamaan osteopaattia ja näin blogisi. Lääkärini suositteli minulle osteopaattia. Kävin jo taas kolme kertaa tänä syksynä fysioterapeutilla. Paljonko maksaa kerta ja missä tämä ihmepaikka on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.