Päiväkirja Berliinistä osa 6

tunnetila: ilo

dav

Arvatkaapa mitä tämä tyttö teki? Otti ja lintsasi koulusta kaksi päivää!

Siskoni tuli luokseni Berliiniin lauantaiaamuna pitkäksi viikonlopuksi. Vietimme superkivan tyttöjen viikonlopun kierrellen kaupungilla aamusta iltaan. Aloitimme päivät runsailla ja herkullisilla aamiaisilla, ja palasimme kotiin vasta illan suussa. Olimme kaupungilla parhaina päivinä 10 tuntia.

Päivisin kiersimme kaupungin kymmeniä ostoskatuja ja kauppakeskuksia, iltaisin kävimme katsomassa viime viikolla alkaneiden valoviikkojen (Festival of Lights) valoinstallaatioita. Nautimme molemmat joutilaisuudesta täysin siemauksin. Paitsi että ajatus maanantaina alkavasta kouluviikosta painoi jatkuvasti mieltäni, ja tekemättömät kotitehtävät jyskyttivät takaraivossa heti kun pysähdyin hetkeksi.

aamiainen2vallattutalo

Siinä hetkessä kun tunsin, että hauskuus siskoni täällä olosta jää opiskeluahdistuksen alle, päätin lopettaa stressaamisen vaikka väkisin. Päätin, etten mene kouluun maanantaina enkä tiistaina, sillä siskoni on silloin vielä täällä. Koulu ja läksyt odottavat kyllä. Yhteinen aika siskoni kanssa on paljon arvokkaampaa.

Tuossa hetkessä lakkasin ajattelemasta tekemättömiä kotitehtäviä ja stressi poistui. Tehty päätös helpotti oloa valtavasti.

Tiesin, että tuo päätös tarkoitti myös sitä, etten ehdi enää vaihtamaan ryhmää helpompaan (maanantaina oli vielä mahdollisuus siihen), mutta päätin ottaa seuraavat kolme viikkoa kaikin puolin rennommin ja olla välittämättä siitä etten osaa. Teen parhaani ja sen täytyy riittää.

Tuon päätöksen jälkeen asiat ovat tuntuneet loksahtelevan paikoilleen. Tunsin huonoa omatuntoa lintsaamisesta, mutta jälkeenpäin kuulin, että maanantain tunnit oli peruttu opettajan sairastumisen vuoksi. Tiistaina oli ainoastaan hommattu kirjat, ja käyty kevyesti läpi asioita, joita tulemme opiskelemaan seuraavat viikot. En siis jäänyt mistään paitsi.

valoviikko1kauppakeskus1

Eilen keskiviikkona menin kouluun ensimmäistä kertaa tällä viikolla. Opiskelu kirjan kanssa tuntui valtavan paljon helpommalta, kuin pelkkä vanhojen asioiden kertaaminen kielioppimonisteiden kera. Teimme mm. pienen luetunymmärtämistestin ja sain sen valmiiksi muutamassa minuutissa muiden tehdessä testiä noin vartin. Ymmärsin tekstistä kaiken, ja neuvoin vieruskavereita jotka eivät saaneet tekstistä tolkkua.

Tunsin kurssilla eilen ensimmäistä kertaa onnistumisen iloa. Tuo tunne oli jatkon kannalta todella tärkeä. Jatkuvat epäonnistumiset kun saavat helposti luovuttamaan ja antamaan periksi.

Toivottavasti pystyn pitämään tämän rentouden läsnä myös tulevina viikkoina. Täytyy vain muistaa, että vaikka välillä tekee mieli hakata päätä seinään, niin kaikki järjestyy kyllä. Vapaaehtoista opiskelua tämä vain on.

Eilisen koulupäivän päätteeksi en muuten tarvinnut edes viinitilkkaa. Jättimäinen kulhollinen pesto-pinjansiemen raviolia riitti palauttamaan päivän aherruksesta vallan hyvin!

1

(10) Kommentit

 1. Kay says:

  Ihana kuulla, että koulustressi helpottaa, kyse todellakin on vapaaehtoisesta opiskelusta 🙂 Ja teillä on ollut ihana viikonloppu siskosi kanssa. Tekisi mieli hypätä itsekin koneeseen ja tulla Berliiniin sinua moikkaamaan 😉 Nautiskelehan nyt jäljellä olevasta ajasta täysillä!

  1. Nina says:

   Voi olisipa kiva saada sinut Kay vieraakseni tänne! Ensi viikolla tapaan täällä lomailevia suomalaisia ystäviäni, ja seuraavan viikon lopussa saan mieheni tänne. Rentoutumisen hetkiä on siis tiedossa koulun oheen. Pärjään heti paremmin, kun on jotain mitä odottaa. 🙂

 2. miumau says:

  Aivomme ovat tosi jännät! Kun niille antaa lepoa ja mahdolliseen palautua, ne alkavat toimimaan ihan toisella tavalla. Ja usein siis toivotunlaisesti ;). Tuo tauko ja stressittömyys näytti tulleen tarpeeseen <3

  1. Nina says:

   Juurikin näin miumau minulle taisi käydä! Tämä päiväkin meni koulussa ihan kivasti. Huomaan, että kirjan olemassaolo tekee minulle hyvää. Olen niin kouluorientoitunut, että menen hämilleni pelkästä spontaanista oppimisesta. 🙂

 3. CurryKaneli says:

  No niin, siis asiat loksahtavat kohdalleen juuri niin kuin pitääkin. Varmasti se että olet nyt ollut siellä jo viikon on saanut aivosi siirtymään sakasankieleen ja lepo teki hyvää. Lisää onnistumisen iloa jatkoonkin.

  1. Nina says:

   Kiitos CurryKaneli! Lepo tuli ensimmäisen ähkyviikon jälkeen todella tarpeeseen. Aivojen lepuuttaminen ja mielen nollaaminen tekivät selvästi hyvää. Shoppailu ja ylenpalttinen haahuilu tekevät nähtävästi naiselle silloin tällöin hyvää. 🙂

 4. Tarja says:

  Ihan mahtavaa! Monta peukkua tälle!! Kyllä me stressaajat ja tunnontarkatkin osaamme välillä hellittää ja sillä on sitten ihan hyviä tuloksia. Nautihan olostasi siellä nyt täysin siemauksin!! 🙂

  1. Nina says:

   Tein kaikkeni hellittääkseni myös Tukholmassa kun opiskelin ruotsia, mutta siellä tahti oli niin nopea, etten pystynyt relaamaan yhtään. Siksi oppi jäi miltei kokonaan saamatta. Toivottavasti nyt menisi hieman paremmin ja rentous pysyisi mukana loppuun asti.

   Tänä iltana ajattelin lähteä petraamaan kielitaitoani ja mennä leffaan. Siis saksaksi dubattuun leffaan… Hmmm, saapa nähdä millainen kokemus se on. 🙂

 5. merikukka says:

  Onpas mahtavaa! Näin ne asiat vaan järjestyy. Mukavaa loppuaikaa Berliiniin!

  1. Nina says:

   Kiitos merikukka mukana elämisestä! Kommenttinne ovat olleet minulle tosi tärkeitä ja ovat auttaneet minua hellittämään ja antamaan edes vähän periksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.