Balmain X HM

tunnetila: jännitys

HMBalmain HMBalmain2 HMBalmain3

Vähän taas jo jännittää, ehdinkö nappaamaan itselleni mitään kivaa H&M:n tulevasta uudesta yhteistyömallistosta.

Balmain X HM -mallisto tulee myyntiin valikoituihin liikkeisiin ja verkkoon ympäri maailman 5.11. Balmainmaisen överi yhteistyömallisto on ehtinyt jo herättää maailmalla suurta kiinnostusta ja hypeä.

En ole helmikirjailuihin verhoutuvaa tyyppiä, eikä Balmainille ominainen korostettu olkalinja sovi minulle ollenkaan. (Korostettu olkalinja tekee minusta kehonrakentajatyyppisen ilmestyksen ja se ei ole hyvä asia.) Siitä huolimatta selailin mallistokuvia innolla, ja jos joka toisen tuotteen kohdalla totesin ”liian överi”, niin joka toinen tuote taas näytti oikein kivalta.

Poimin kuviin henkilökohtaiset suosikkini tulevasta mallistosta. Perus t-paita, klassinen kipparintakki ja kirjailtu clutch ovat minulle ne ”näihin haluaisin päästä käsiksi” -kategorian tuotteet. Keskimmäisen kuvan järjettömän upea (ja luultavasti 7kg painava) kirjailtu jakku on mieletön taideteos, mutta jakun hinta taitaa olla lähempänä viittäsaataa, joten passaan sen tällä kertaa.

Jos nyt edes jotain noista omista lemppareista pääsisi sovittelemaan… Mitä tuumaatte? Onko mallistossa suosikkeja omaan vaatekaappiinne?

Kuvat H&M

0

(8) Kommentit

 1. Katsoin lookbookin läpi ja pidin esteettisesti paljon enemmän miesten mallistosta! Siinä oli hiukka vähemmän kaikkea krumeluuria, joka ainakin edellisten mallistojen perusteella näyttää luonnossa hieman erilaiselta kuin kampanjakuvissa…

  Ilmiönä nämä H&M:n ”yhteistyömallistot” ovat todella mielenkiintoisia. Ihmiset ryntäävät jonottamaan tunteja jotta pääsevät ostamaan illuusiota suunnittelijavaatteista, joka on kuulemani perusteella samaa laatua kuin perus H&M tavara, mutta maksaa rutosti enemmän. Lisäksi ihmiset toivovat saavansa mallistosta ”edes jotain”, tyytyvät vaikka tuollaiseen ”rintaliivilörppään”, koska sen niskalapussa lukee BalmainxH&M. Se on olevinaan Balmainia. On ostettu suunnittelijavaate. Kun mallistoa sitten näkee kyllästymiseen asti joka paikassa, kaikkien yllä, alkaa se jo kuukauden sisään kyllästyttää ja tuotteita alkaa valua nettikirppiksille. Muotibloggaajien päällä nähdään vaate tästä mallistosta kerran, jonka jälkeen sen ajankohtaisuus katoaa ja se jää kaapin pohjalle.

  En ymmärrä.

  http://www.thewildethings.com

  1. Nina says:

   Emma, sä olet niin ihana! <3

   En tiedä yliarvioinko itse H&M:n erikoismallistojen kuluttajia, mutta itse en henkilökohtaisesti usko, että kukaan kuvittelee saavansa H&M:ltä Balmainia. Siis THE Balmainia.

   Tykkään huippusuunnittelijoiden kanssa tehdyistä erikoismallistoista siksi, että ne tuovat ketjuliikkeen tuotteisiin erilaista särmää, täysin uutta ilmettä ja kyllä, myös pientä luksuksen tunnetta. Minulla on maailman pehmeimmät ja ihanimmat nahkahousut vuosien takaa Jimmy Choo for H&M mallistosta, ja täytyy sanoa että ne on todella laadukkaat. Olen käyttänyt niitä valtavasti jo vuosia (nytkin mukana täällä Berliinissä), ja ne ovat pitäneet muotonsa todella hyvin.

   Muotibloggaajien päällä vaatteet saattavat näkyä kerran, mutta niin näkyvät myös muut heidän vaatteensa. 🙂 Itse olen onnellinen siitä, että erikoismallistojen tuotteita päätyy nettikirppiksille. Jos itse missaa jonkun kivan jutun jonka haluaisi, on niitä mahdollista saada vielä jälkikäteen.

   Toki on ihmisiä, jotka ostavat jonkun topin ainoastaan siksi mitä niskalapussa lukee. Mutta kuten allekirjoittanut, joka osti H&M:n ja Alexander Wangin mallistosta treenitopin, tykkää siitä oikeasti ja käyttää sitä edelleen lähes viikottain (myös tuo toppi on mukana täällä reissussa :)).

   Ja vielä yksi, ehkä tärkein juttu miksi tykkään näistä suunnittelijayhteistöistä on se, että nämä tehdään rehellisesti yhdessä huippusuunnittelijoiden kanssa. Moni muu vaatefirma kopioi härskisti vaikkapa Balmainin jakut ja mekot tai Celinen laukut mallistoihinsa, ja myyvät niitä täysin ominaan. Niskalapussa lukee ihan jotain muuta, eikä kunniaa anneta oikealla suunnittelijalle. Suit sait vaan, muodin huipulla on helppoa olla kun varastaa toisten ideat. 🙂

   1. Hahaaa Nina! Hauskaa että olen ennemmin ihana kuin rasittava 🙂

    Mielipiteeni on ehkä hieman värittynyt kun olen nähnyt kirpputorit väärällään näitä ”HMx…” mallistojen tuotteita. Kiva, että sinäolet löytänyt nuo housut ja Wangin topin ja käytät edelleen! Itsekin olen muuten ostanut H&Mltä 2013 nahkahousut, mutta niissä ei ole vyölenkkejä eikä vahvistettua haarasaumaa –> valuvat päällä ja kun haara on puolessa välissä reittä ja astun portaita niin vahvistamaton haarasauma ei kestä. Sitä on nyt paikattu 2 kertaa, seuraavaksi puen housujen kanssa henkselit.

    Siinä olen kanssasi samaa mieltä, että on kiva, että Henkkamaukka toteuttaa suoraselkäisesti suunnittelijoiden kanssa nämä jutut, eivätkä esim. ZARAn tyyliin pölli ajatuksia suruttomasti näytöslavoilta.

    Kuitenkin pistää vähän ärsyttämään se hullunkiilto, joka ihmisillä on silmissään kun ryntäävät ostamaan näitä yhteistyömallistoja. Omasta mielestänikin vaatteet ovat ihan kivannäköisiä, mutta olen ikuinen pessimisti näiden tuotanto-olosuhteiden yms. kanssa. Jotenin edes 700 euroa tuollaisesta selvästi käsinkirjotusta mekosta tuntuu älyttömältä (kun tuosta hinnasta jää se 1-2% tekijälle…?). Tarjolla on kasvavissa määrin ihan älyttömän kivoja tiedostavia vaihtoehtoja, siksi tämä H&M kohkaaminen ottaa pataan 🙂

    http://www.thewildethings.com

    1. Nina says:

     Voisit Emma olla helposti ärsyttävä, mutta kun tunnistan sinussa nuoruuden itseäni, niin olet enemmän ihana. 😀 😀 Olen itse ollut nuorempana samanlainen idealisti, mutta näin vanhempana olen laiskistunut. Olen tullut lempeämmäksi ja haluan nähdä asioissa niiden hyviä puolia (siis silloin jos se on mahdollista, esim. turkisten käytölle en voi koskaan ummistaa silmiäni).

     Olen nähnyt vuosien varrella vaikkapa juuri H&M:n muuttavan tuotantoaan paljon ekologisempaan ja kestävämpään suuntaan. Olen jokaisesta askeleesta ja pienestäkin muutoksesta iloinen. Toivon, että muut suuret brändit ottavat heistä mallia. H&M on jo pitkään ollut esimerkiksi maailman suurin luomupuuvillan käyttäjä. Toki puuvillaa tarvittaisiin vähemmän jos uusia vaatteita ei tehtäisi lainkaan. Mutta kun niitä kuitenkin tehdään, bisnes on bisnestä, niin on hyvä että tuotannossa muutetaan toimintatapoja kestävämpään suuntaan.

     Aihe on laaja ja mielipiteitä tästä on varmasti jokaisella. Olen siis iloinen, että blogissani käydään kaikista aiheista asiallista keskustelua. 🙂

 2. Olen erittäin eri mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Suunnittelijayhteistyömallistot ovat hintaansa nähden yleensä todella korkealaatuista suunnittelua (usein ko. brandin ”signature” vaatteita), hyviä materiaaleja ja poikkeuksellisen laadukasta työn jälkeä. Olen vakaasti sitä mieltä, että yksi suuri syy siihen, miksi etenkin H&M:n yhteistyömallistoja on aina niin todella rajattu määrä on se, että he käytännössä myyvät jokaisen tuotteen (tai ainakin vaatteen – korut ja muu sälä on eri asia) todella vähäisellä voitolla tai jopa tappiolla. Koko yhteistyömallistohässäkkä lasketaan markkinointikustannuksiin ja silloin pienellä tai nollan marginaalilla myyty tuote muuttuukin yhtäkkiä todella äärimmäisen kannattavaksi investoinniksi.

  Niinkuin Nina tuossa sanoo, jokainen Henkan kanssa yhteistyötä tehnyt suunnittelija on seissyt malliston takana oman nimensä ja omien kasvojensa kanssa. Ei ole mitenkään uskottavaa, että he sen tekisivät, jos kyseessä on täysi huijaus.

  Mutta toisaalta, ihan mukavaa, jos vanhempiakin yhteistyömallistoja päätyisi nykyistä enemmänkin nettikirpiksille. Yhdet Sonia Rykielin sandaalit (väri musta, koko 38) ostaisin vaikka heti, samoin Matthew Williamsonin malliston pinkin cocktail-mekon (koko 40 – saa ottaa yhteyttä).

  Kaiken tämän paasauksen jälkeen: Nina, blogissani on sulle haaste! 🙂

  1. Nina says:

   Kiitos kommentistasi Minttu! Olen kanssasi samaa mieltä tuosta tuotteiden korkeasta laadusta. Omistan vaatteita monista yhteistyömallistoista, ja ne kaikki ovat olleet todella laadukkaita. Muutaman silkkivaatteen (juurikin tuosta Sonia Rykielin mallistosta) olen käyttänyt puhki, mutta se johtui ainoastaan siitä, että rakastin niitä ja käytin niitä todella monta vuotta päivittäin (silkkinen kotiasu). Olen itse asiassa metsästänyt uutta samanlaista settiä itsekin ympäri eBaytä jo useamman vuoden, mutten ole löytänyt mistään. Kukaan ei halua luopua omistaan. 🙂

   Kiitos myös myyntivoitto -detaljista. En tiennyt kaikkea tuota. Hyvin valaisevaa kuultavaa.

   Kiitos haasteesta, käyn tsekkaamassa sen heti! Hui, vähän jännittää! 🙂

 3. apsi says:

  Pakko sanoa että kaukana nämä yhteistyömsllistovaatteet ovat h&m normilaadusta.. Kaapista löytyy yksi aivan ihana huippukunnossa oleva viktor&rolf untuvatakki ja TODELLA kovassa käytössä ollut versace nahkatakki joka vsin paranee käytössä. Ja kyllä, aion mennä ostamaan nytkin jotakin.. Haaveissa olisi hopeinen clutch ja korvakorut.. Miesten mallisto oli kyllä omaan silmään vaatepuolelta paljon parempi kuin naisten..

  1. Nina says:

   Kiva kuulla että sinullakin on näistä mallistoista hyviä kokemuksia. Myös minä haikailen hopeisen clutchin perään, ja pri muutakin juttua olisi kiva saada… 😉 Saa nähdä kuinka käy! Tsemppiä meille molemmille! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.