Päiväkirja Berliinistä osa 11

tunnetila: huvitus

131015_04131015_01

untuvatakki House, kashmirneule Uniqlo and Lemaire,
farkut Cubus, nahkahanskat Primark, kassi Marimekko,
lenkkarit Adidas (Def-Shop)*

131015_03 131015_02

Olin ensimmäisen viikon Berliinin asunnossani aivan jäässä. Vuokraemäntäni varoitti etukäteen, että asunnossa saattaa tulla kylmä. Sitä varten kaapista löytyisi erillinen lämmitin, jota olisi hyvä opetella käyttämään.

Palelin ensimmäisen viikon kotona joka päivä. Kun tulin koulusta kotiin, puin päälleni aluskerraston, collegehousut ja muhkean villatakin tai collegepaidan. Jalassa minulla oli kahdet villasukat päällekkäin, mutta varpaat oli silti kohmeessa.

Kun siskoni oli luonani kylässä, istuimme iltaa keittiön sohvalla saman täkin alle kääriytyneinä ja litkimme teetä. Ihmettelimme, miten asunnossa voi olla niin viileä. En kuitenkaan halunnut ottaa lämmitintä vielä esiin, sillä halusin säästää sen niille päiville kun tulee oikeasti kylmä.

Viikon jälkeen kyllästyin kylmiin varpaisiin ja kävin ostamassa kotitossut, jotka eivät päästäneet kylmyyttä pohjista läpi. Puolentoista viikon jälkeen tajusin kokeilla pattereita. Asunnon kaikki patterit olivat poissa päältä. Että sellaista…

Jutun opetus? Jos paleltaa, niin tee kuten jokainen fiksu ihminen tekee, tsekkaa patterit! Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, ja niin edelleen… Nukuin tosin viileässä huoneilmassa rennon kepeästi kymmenen tunnin yöunia, joten ei palelemisesta pelkästään haittaakaan ollut.

Kuvista kiitos siskolleni!

Toim. huom. Postauksen otsikko vaihdettu jälkikäteen. Alkuperäinen otsikko oli ”Jäässä aamusta iltaan.” Pahoittelen jos otsikon vaihto aiheuttaa hämminkiä.
0

(6) Kommentit

 1. Lontoossa asuessani mulle kävi just samalla lailla. En tajunnut tsekata pattereita. Sitten kun ne oli säädetty täysille, kämppä oli sauna. Minä nautin lämmöstä, vieraani joutuivat laittamaan ikkunan auki ja lopulta pyytämään, että säädän lämpöä pienemmälle. 😀

  Kadehdin älyttömästi niitä, joilla ei tule koskaan kylmä. Mulla tulee. Aina. Hellepäivinäkin saattaa joskus varjossa vetää kananlihalle.

  1. Nina says:

   Mä olen nostanut lämpötilaa asteittain hyvin maltillisesti. Olen mielummin vähän liian kylmässä kuin saunassa. Kerroksia vaan lisää. Tosin suihkuun meno ja sieltä poistuminen on kylmällä ihan (kirjaimellisesti) jäätävää! 🙂

   Vuokraemäntäni kävi asunnossa ensimmäisellä viikolla huoltomiehen kanssa ja he olivat ihan järkyttyneitä siitä miten kylmässä voin asua. Olivat sitten vain todenneet, että ”hän on Suomesta, joten ehkä he ovat tottuneet kylmyyteen”. 😀 Voi ei!!! 😀

 2. pauliina says:

  joskus asiat vaan on liian yksinkertaisia hoksattavaksi! 😀

  p.s. tänään tuli scotty-huivi! kiitos vielä. 🙂

  1. Nina says:

   No niinpä… Palelin ihan turhaan puolitoista viikkoa. 😀 😀

   Kiva kuulla että huivi tuli näin nopeasti. Kiitos kun ilmoitit! <3

 3. Niina says:

  Heippa!

  Minkä niminen Marimekon kassin nimi on? 🙂

  1. Nina says:

   Moikka! Apua, en yhtään tiedä!!! Kassi on puolitoista vuotta vanha, joten kangastakaan ei enää löytynyt ainakaan tällä hetkellä Marimekon verkkokaupasta. Anteeksi, en siis osaa auttaa. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.