Budjettilöytöjä

tunnetila: hämmästys

btybty

neule Primark, huivi Balmuir*,
nahkahousut Jimmy Choo for H&M

btybty

Uskokaa tai älkää, mutta kävin Berliinissä elämäni ensimmäistä kertaa kunnolla Primarkissa.

Toki olen piipahdellut tuossa edullisten vaatteiden valtakunnassa aiemminkin, mutta yleensä tuo halpoja vaatteita pursuileva liike pursuilee myös asiakkaita. Liiallinen tungos saa minut normaalisti kääntymään kannoillani jo ulko-ovelta, mutta Berliinissä päätin ottaa selvää, miksi ihmiset tekevät toiviomatkoja tuohon ”ahdistavaan akryylipesään”.

Oletukseni keinokuitujen luvatusta linnakkeesta piti pääosin paikkansa, mutta kun jaksoin sinnikkäästi kierrellä koko liikkeen läpi, tein sieltä mielestäni muutaman ihan kivan löydön.

Sovitin Primarkissa viidet farkut, joista jokainen pari istui päälleni täydellisesti. Jopa lahkeen pituus oli osassa farkuista sopiva. Olin täysin puulla päähän lyöty! Yleensä hyvien farkkujen löytäminen on todella tuskan takana.

Kun en tiennyt mitään Primarkin vaatteiden laadusta, en uskaltanut ostaa farkuista kuin yhdet. Nuo farkut ovat olleet jalassani ostopäivästä lähtien joka päivä kohta kuukauden ajan, ja ne näyttävät edelleen ihan uusilta. Mustat farkut maksoivat 8€.

Tykkään housuista tosi paljon, ja harmittelen kun en ehtinyt hakemaan niitä muutamaa paria lisää jemmaan. Farkkujen lisäksi löysin Primarkista itselleni mustat nahkahanskat (aitoa nahkaa!) ja kuvissa näkyvän neuleen.

Olin jo jonkin aikaa etsiskellyt itselleni pitkää vaaleaa neuletta, mutta mikään löytämistäni ei täyttänyt kriteereitäni. Ei täytä tämäkään, sillä neuleen materiaali on pääosin akryylia (75% akryylia, 15% villaa ja 10% alpakkaa). Neule maksoi 20€, joten päätin materiaalista huolimatta ostaa sen ja suorittaa sen myötä empiirisen testin. Kuinka nopeasti neule nyppyyntyy käyttökelvottomaksi?

Toistaiseksi neule on pitänyt kuosinsa eikä ole mennyt käytössä miksikään. Ja kyllä, tykkään neuleesta kapeiden nahkahousujen kaverina tosi paljon!

Ihan mukisematta en aio tulevaisuudessakaan Primarkin ihmismereen survoutua, mutta nähtävästi sieltä voi tehdä edullisia löytöjä. Ainakin jos pystyy keskittymään olennaiseen, ja onnistuu ummistamaan silmänsä kyynerpäätaktiikalla eteneviltä kanssashoppailijoilta.

0

(16) Kommentit

 1. Tarja says:

  Istuvat farkut sopivilla lahkeilla 8 eurolla?! Uskomatonta! Tietääpä joskus kokeilla, jos Primarkiin asti pääsen – en ole kaupassa koskaan käynyt, mutta nyt kyllä alkoi jonkin verran kiinnostaa. Neule on myös ihana ja todellakin sopii nahkahousujen pariksi.

  Musta Helsinki = <3 <3 <3 Täälläpä istun oma kaulassani ja hyrisen tyytyväisyyttä. Kyllä cashmere vain on materiaalien kuningatar – jos olisin rikas, en muuta materiaalia päälleni pukisikaan ja nukkuisin yönikin cashmere-pesässä 😀

  1. Nina says:

   Kyllä, erinomaiset farkut 8€! Harmittaa kun en ostanut niitä vaikka kolmea paria! Varoitan jo etukäteen liikkeessä olevasta järkyttävästä tungoksesta, mutta ainakin omalla keikallani kaikki jonotus oli sen arvoista. 🙂

   Ja musta Helsinki, se vain on pelastus ja ratkaisu aina kaikkeen! Voi että olen iloinen että sinullakin on se vihdoin!

 2. Petra says:

  Me love Primark – long time!

  1. Nina says:

   Muistan Petra sun ihastuksesi Primarkiin ja siihen liittyvät matkat Lontooseen. 🙂

 3. AnneVee says:

  Niin sitä pittää!:) Itse löydän nykyään vaatteita vain Primarkista. Se kun tekee samat vaatteet myös meille vähän muhkummille toisin kuin muut vaateketjut, jotka tarjoavat lihaville vain erikoismallistoja.

  1. Nina says:

   Joo, huomasin tuon itsekin! Tuo on varmasti hyvä syy asioida ko. liikkeessä. Ihmisten luokittelu ja vaatteiden jako liikkeissä eri osastoille koon mukaan on kieltämättä tylsää…

 4. Nyt kylmää… Ihanaa, että löysit istuvat farkut (pystyn todella samaistumaan tunteeseen) ja kivan neuleen. MUTTA 8 euroa farkuista?!? 20 euroa neuleesta, jossa on kuitenkin tippa alpakkaa ja villaa?!? Hinnat ovat ihan järkyttävää riistoa. Jos miettii, että tuosta hinnasta jää valmistavalle ihmiselle se joku 0,2% ja materiaalista maksetaan samanmoinen, niin itse mietin pakostikin, että jos tekijöille maksetaan niin vähän, tuotannossa on tuskin mikään muukaan asia kunnossa. Puhumattakaan niiden eläimien kohtelusta, josta noin halpa villa ja alpakka saadaan. Halpa hinta ei todellakaan ole kannattava saati kestävä syy ostaa vaatteita. Ymmärrän, ettet käy Primarkissa juuri koskaan, mutta tämä kirjoitus on nyt Primarkille kuitenkin mainos. Ainakin yksi ennen Primarkissa käymätön lukijasi reagoi jo kommentin muodossa tähän positiivisesti. Anteeksi nyt, mutta toivoisin hieman enemmän kriittisyyttä.

  1. Nina says:

   Moikka Emma! Odottelinkin jo kommenttiasi. 😉 Kyllä, hinnat on järkyttävää riistoa, ja kyllä, tuo kaikki kylmää jo pelkkänä ajatuksena minuakin. Halusin kuitenkin ymmärtää, miksi ihmiset asioivat Primarkissa, ja siksi kävin siellä nyt kunnolla ensimmäistä kertaa. Valtava ryysis liikkeessä ja ihmisten käyttäytyminen (ihmiset näyttivät ostavan liikkeestä kamaa kassikaupalla, vaatteita edes sovittamatta) kylmäsi minua entistä enemmän. Kun kuitenkin löysin sieltä juuri sellaista mitä tarvitsin, niin osallistuin minäkin tuohon riistotoimintaan ja ostin testiksi kolme tuotetta.

   Olisin voinut jättää kirjoittamatta blogissa ostoksistani, mutta se jos mikä olisi minusta tekopyhää. Uskon, että blogini lukijoilla on järki ja jonkinlainen medialukutaito mukana, eivätkä he koe postaustani Primarkin hehkutukseksi. Olenhan käyttänyt postauksessa mm. sanontoja ”ahdistava akryylipesä” ja ”keinokuitujen luvattu linnakke”. Tuossa on mielestäni jo jonkin verran kriittisyyttä mukana.

   Tarkoituksenani on kertoa blogissani tekemistäni löydöistä tai esitellä erilaisia vaihtoehtoja vaikkapa eri elämäntilanteissa oleville ihmisille. On hyvin elitististä olettaa, että jokaisella olisi mahdollisuus hankkia vain eettisesti tuotettuja tuotteita ja käyttää niihin huomattavia summia rahaa. Joskus 8€:n farkut on ainoat farkut joihin on varaa.

   1. Moikka Nina! Ja kiitos vastauksestasi. Kuten mainitsin kommentissani, ymmärrän ettet käy Primarkissa ikinä ja kyllä, toit esille ettei se ole miellyttävin paikka tehdä vaateostoksia. Ja olen ehdottomasti kanssasi samaa mieltä – se että olisit käynyt Primarkissa ja jättänyt kertomatta olisi ehdottomasti tekopyhää ja se huomattavasti huonompi vaihtoehto. Olen itsekin sitä mieltä, että jos löytää sellaisen asian, jota on todella harvoin tarjoilla ja jota tietää käyttävänsä usein – hyvin istuvat farkut – on ihan suvaittavaa ostaa ne, vaikka sitten Primarkista.

    Eräässä asiassa olen kuitenkin kanssasi jyrkästi eri mieltä. Ei ole missään nimessä elitististä olettaa, että kaikilla on varaa ekologisiin vaatteisiin. Kaksi sanaa: second hand. Kahdeksalla eurolla saa farkkuja, jotka ovat vielä huomattavasti paremmin valmistettuja kuin uudet 8€n farkut. Just sayin’.

    http://www.thewildethings.com

    1. Nina says:

     Second hand farkut! Erinomainen pointti Emma! Tuo ei juolahtanut mieleenikään. Johtunee siitä, että voin itse ostaa lähes mitä muuta tahansa käytettynä, paitsi alusvaatteita ja housuja. En tiedä miksi. 🙂 Takit, mekot, puserot, hameet, kaikki vaatteet mitkä ovat päällä ilmavasti, voisin ostaa käytettynä. Housut ovat jostain syystä minulle se vaate, joka käytettynä aiheuttaa epämiellyttäviä väristyksiä. Kerran ostin kaverini kirppiskasasta käyttämättömät farkut, mutta se taitaa olla ainoa kerta kun olen hankkinut housut second handina. Ja nekään tosin eivät olleet käytetyt. 🙂

     Mutta todella hyvä huomio Emma!

 5. Ihan samoja ajatuksia miullakin, miten siellä aina onkaan niin paljon immeisiä! Kävimme tosiaan joku aika sitten Primarkissa ja kirjoittelin siitä blogiinikin: http://vivivinna.blogspot.com.es/2015/10/stressitaso-nousi-nollasta-sataan.html Tosin meillä oli ihan päinvastainen kokemus farkuista, eivät istuneet yhtään, vaan olivat niin hassunmalliset, että jäivät myös sinne. Miulla on ehkä yks vaate, joka on hankittu Primarkista. Ei moittimista laadusta, yllättävän hyvä. 🙂

  Primark on kyllä halpa, mutta eettisyyttä olen minäkin pohtinut. Toisaalta uskon, etteivät muutkaan vaateketjut, ainakin mitä täällä on, ole sen ”parempia”. Suurin osa valmistetaan Kiinassa, Bangdaleshissa jne. Eikä niistä valmistusoloista voi tietää. :/ Tänään olin kattelemassa itselleni huivia ja löysin sellaisen kivan, mut hinta 30€. Ajattelin, että jes, voin ihan hyvin ostaa, jos se on tehty täällä tai edes Euroopassa… Mutta ei, Kiinassa valmistettu ja 100%akryylia. El Corte Inglésistä saisi akryylihuivin puolet halvemmalla, mutta sekin on valmistettu… yllätys, yllätys, Kiinassa. Hmmm. 😛

  1. Nina says:

   Hassua miten päinvaistainen housukokemus sinulla Vivi! Minulle jokainen pari istui käsittämättömän hyvin ja olin hyvin lähellä ostaa ne kaikki. 🙂 30€ akryylihuivista on kyllä aika iso summa. Toivottavasti ihmiset jättävät ne kauppaan ja ostavat mielummin samaan hintaan vaikka (luomu)puuvillaisen huivin.

   Nuo vaatteiden valmistusmaat ja vaatevalmistuksen kiemurat on kyllä varsinainen suo. Esim. moni ”Made in Italy” vaate on oikeasti valmistettu kaukoidässä, mutta kierrätetty Italian kautta todella epäilyttävissä nyrkkipajoissa jotta vaatteisiin saadaan merkata ko. maa valmistusmaaksi.

   Ihan kaiken kanssa pitäisi jaksaa olla tiedostava 24/7, mutta itse olen huono ja itsekeskeinen ihminen, enkä pysty siihen.

 6. pauliina says:

  tämä kommentti kuuluisi aikaisempaan postaukseen mutta laitan nyt tähän.
  mun vanha puhelin (joku halpa samsung) alkoi temppuileen sen verran raivostuttavaan malliin, että lähdin tänään ”vain katselemaan alustavasti” puhelimia ja yksi vaihtoehto mielessäni oli juuri se honor7 tai ehkä mieluummin vähän edullisempi honor6. no kutosta ei ollut kyseisen liikkeen valikoimissa mutta kolmen sadan sopivaan hintaan tarjolla oli samsung galaxy a5 ja noin kahden minuutin pohdinnan jälkeen löysinkin itseni kassalta. 🙂
  nyt sitten pikku hiljaa opetellaan uuden puhelimen hienouksia.

  1. Nina says:

   Voi pauliina, kunpa minäkin osisin tehdä laitehankinnat noin sopntaanisti! Tässä käy vielä niin, että vanha puhelimeni sammuu lopullisesti, enkä saa pelastettua sieltä tärkeitä juttuja talteen. Täytyisi ottaa itseä niskasta kiinni ja mennä sinne hemmetin kaupaan!

   Mikä sai sinut ottamaan Samsungin Honorin sijaan? Minulla on työpuhelimena Samsung enkä yhtään tykkää siitä… :/

   1. pauliina says:

    mullakin on työpuhelimena samsung! ihan kamala! mutta se on sellanen ”tavallinen”, ei älypuhelin. tuskin osaan edes käyttää sitä.
    mutta valinta osui tähän samsungiin loppujen lopuks vaivattomasti, koska entinen oli saman merkkinen (ja sitä edellinenkin) ja olen ollut tyytyväinen (siis niin kauan kun se vanha suostui toimimaan) samsungin helppokäyttöisyyteen. ja nyt EI puhuta siitä työpuhelimesta!! 😀

    1. Nina says:

     Hahahaha, ehkä minulla on samanlainen työpuhelin kuin sinulla. 🙂 Hyvä kuulla, ettet ole traumatisoitunut siitä, vaan olet uskaltanut antaa Samsungille mahdollisuuden. 🙂 Täytynee tutkailla myös Samsungeja, JOS pääsen ikinä sinne kauppaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.