Trendien perässä Berliinissä

tunnetila: muistelu

map

Minulta pyydettiin jo pari viikkoa sitten matkavinkkejä Berliiniin. Olen paininut vinkkipostauksen kanssa aika paljon. Tiedän nimittäin mistä paikoista minun kuuluisi vinkata, mutta arvatkaapa mitä? En halua kertoa tämän hetken trendikkäimmistä paikoista, sillä ne eivät oikeasti kiinnosta minua pätkääkään.

Tilasin ennen reissua itselleni Stil in Berlinin paperisen kartan, ja tutkin tohkeissani karttaan merkittyjä tämän hetken kuumimpia ravintoloita, kahviloita ja butiikkeja. Olin innoissani, sillä ajattelin kartan helpottavan alituisen vaikeaa ”mitä tänään söisin?” -dilemmaa.

Perillä Berliinissä suunnistin kartan avulla Neukölnissä sijaitsevaan, kaikkialla hehkutettuun brunssipaikkaan nimeltä Roamers. Löysin maailman kauneimman kahvilan, mutta hetken paikkaa tuijoteltuani käännyin pois ja menin aamiaiselle ihan muualle. Paikka oli kaunis ja tarjolla oleva aamiainen oli varmasti hyvä, mutten halunnut soluttautua tuohon tismalleen samalla tavalla pukeutuneeseen pipopäiden joukkoon, joka täytti kahvilan ja sen edustan.

Toivoin paikalta persoonallisuutta, mutten löytänyt sitä hitustakaan. En kuulunut, enkä todellakaan halunnut kuulua, tuohon yhdestä muotista valettujen asiakaskloonien ryhmään. Nautin aamiaiseni paljon mielummin vähän nuhjuisemmassa paikassa paikallisten perheiden ja vanhojen berliiniläispappojen kanssa, oli tuo paikka sitten muiden mielestä kuinka tylsää tahansa.

Jos siis kaipaat reissultasi Berliinin it-paikkoja ja tuoreimpia tapahtumavinkkejä, suosittelen tutustumaan Stil in Berlinin sivustoon ja siellä olevaan karttaan. Postitse tilattava paperikartta maksaa alle kympin, ja se on varmasti jokaisen sentin arvoinen. Kartta kulkee näppärästi taskussa, ja siihen on todellakin merkitty kaikki kohteet, joita trendien etsiä kaivata saattaa.

Omat, vähemmän trendikkäät, reissuvinkkini listaan niitä kaipaaville ihan pian!

0

(2) Kommentit

  1. Vaillinaisen matkailukokemukseni perusteella mäkin suunnistan enemmän fiiliksen kuin minkään muun mukaan. Lontoossa kaupungin työntekijä antoi loistavan vinkin illallisravintolasta, jota ei varmasti olisi löytynyt miltään listalta. Itse onnistuin suunnistamaan lämminhenkiseen, edulliseen pubiin kesken Oxford Street -ostosten. Kaverin kanssa eksyttiin tosin kerran aivan luokattoman huonoon turistimestaankin, joka ulkoa kyllä näytti kivalta mutta ruoka oli pahaa. Mutta sekin jäi mieleen asiasta keksittyjen vitsien ja tarjoilijalle kettuilun takia, eli sinänsä hauska hairahdus sekin 😀 Testattiin matkalla myös (ilmaisen wifin takia) useat Starbucks-mestat ja se oli oikeasti ihan mielettömän hauskaa vertailla eri paikkoja, vaikka samaa trendiketjukuppilaa olivatkin!

    1. Nina says:

      Joo, mua kyllä ärsytti tuolla se, että tuntui ettei kukaan kyseenalaista mitään. Ihmiset suunnistivat kuin tahdottomat lampaat kartan mukaisiin trendipaikkoihin. 🙂 Kamala sanoa näin, mutta minua todella nauratti tuo kloonien vaellus samoihin kohteisiin. Tai sitten olen vain liian vanha enkä jaksa enää tuollaista laumasieluisuutta… 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.